Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Van olyan párt Magyarországon,...

Van olyan párt Magyarországon, amelyik legalizálná a kendert és a cannabis származékokat Magyarországon, ha hatalomra kerülne? Melyik párt hogyan áll hozzá ehhez a kérdéshez szerinted?

Figyelt kérdés
Jól van na. Csak úgy kérdezem, nem kell egyből leharapni az ember fejét, ha szóba hozza a zöldet. :)
2009. nov. 2. 12:46
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
46%
nyugi, nem fog olyan párt hatalomra jutni, így kár a gőzért kis drogos. jólvan, hogy ne sértődj meg: "könnyű drogos"...
2009. nov. 2. 12:56
 2/19 anonim ***** válasza:
95%

Az SZDSZ sokáig szövegelt erről de sosem tettek érte semmit csak kampányszövegnek jó volt, hogy a fiatalabb szavazókat elcsábítsák. De az SZDSZ is inkább azt szorgalmazta, hogy a fogyasztás ne legyen büntethető csak a kereskedelem - amivel egyetértek én is - de tudtommal sosem tettek még törvényjavaslatot sem az asztalra ez ügyben. Valószínűleg azért mert Magyarországon az emberek többsége konzervatív ilyen szempontból és nem lenne támogatottsága az ötletnek.

Jövő évtől pedig várhatóan - és reményeim szerint is - jobboldali, konzervatív kormányzás következik akár 8 évig is, szóval nem lesz napirenden a cannabis legalizálása.

2009. nov. 2. 13:02
 3/19 A kérdező kommentje:

hát akkor továbbra is jogszabályt és törvényt kell sértenem, amikor tépek. ez nagyon elszomorít, de hát nem lehet mindenki olyan szerencsés, mint az utcán a hányásában fetrengő alkoholista, aki legálisan butíthatja magát a kedvenc drogjával(alkohol), amely nemcsak lelki függőséget okoz, mint a fű, hanem fizikait is. Akkor jövőre sem megyek szavazni szerintem, helyette inkább tépek majd akkor is. De legalább dílerem meg tudja venni a kocsit, amit kinézet magának, mert nincs állami konkurenciája :) olyan csodás érzés tudni, hogy legalább ő a javára tudja fordítani a rendszert és hogy egyedül őt nem érinti a gazdasági válság. sőt! :)

Békét a világnak, de csak lazán! :)

2009. nov. 2. 13:24
 4/19 anonim ***** válasza:
69%
Valamiben meg kell dögleni? Szívd szét az agyad, nekünk is jobb lesz.
2009. nov. 2. 13:43
 5/19 cynic ***** válasza:
44%
Maximum az SZDSZ, de annak a pártnak nincs jövője. Még a parlamentbe se fognak bejutni (hál' Istennek!) nemhogy hatalomra kerülni. A Fidesz uralom alatt aligha fogják legalizálni, amikor pedig a szélsőjobb megszerzi a hatalmat, valszeg irtani fognak benneteket. :)
2009. nov. 2. 14:53
 6/19 anonim ***** válasza:
100%

A SZDSZ-nek az mindig is terve volt. Ugyanakkor meg is adóztatták volna rendesen: azt mondták, hogy a tiltás csak népszerűbbé teszi a füvet (a tiltott gyümölcs mindig édesebb), az adókból viszont az állam pénzhez jut, és ebből ellen-kampányra, leszoktatásra is futja. A keményebb drogoktól ugyanakkor masszívan elhatárolódtak.

(Még mielőtt tragikus hirtelnséggel 0%-os lennék: csak vázoltam az elméletet, nem propagáltam vagy támogattam.)

2009. nov. 2. 16:07
 7/19 anonim ***** válasza:
46%
Teljesen egyet értek veled kérdező. Szerintem azon a borús áprilisi napon én is otthon maradok majd, és gondolok majd rád. Az egész ország izgulni fog, de mi nem!
2009. nov. 2. 16:17
 8/19 anonim ***** válasza:
46%

Akkor gratulálok nektek. Félreteszem az ellenszenvem a füvesek iránt. De akkor is: neked csak a fű számít? AZ, hogy más kérdésekben ki és milyen döntést hoz várhatóan az nem is érdekel? Csak hogy ki legalizálná. Gondolom felnőtt vagy már, betöltötted a szavazó korhatárt. Értem én, hogy neked ez a szar ennyire fontos, de attól még más dolgok nem is érdekelnek? És ha valamelyik párt legalizálná, de minden másban szar döntéseket hozna (bár ez már szerintem önmagában is az, de most rólad van szó...), akkor azt le se szarnád és rászavaznál?

Tudod mit, inkább tényleg ne menj el szavazni.

2009. nov. 2. 17:07
 9/19 anonim ***** válasza:
oksa
2009. nov. 2. 17:58
 10/19 anonim ***** válasza:
Az a különbség a füves és a nem füves között, hogy a füves
2009. nov. 2. 17:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!