Minden nap kell kérvényt írni, hogy a gyerekem ne maradjon benn 4-ig az iskolában?
És mi van ha az igazgató nem hagyja jóvá? Miért kell ahhoz kérvény, hogy a gyerekem az utolsó órán utn közvetlen hazajöhessen? Miért nem elég annyi, mint ami ezelőtt is volt, hogy "szabadon választható napközi"?
Egy 6-os gyerek szülője
Szerintem normális igazgató normális (általában jó tanuló, rendszeresen felkészülten érkező) gyerekkel nem fog kekeckedni. Beszélni kéne a többi szülővel, hogy ki kéri, nekik volt-e valami indok, hogyan fogadták a suliban, stb...
Esetleg ha jóban vagy az ofővel, őt s meg lehet kérdezni, hogy szerinte az igazgató mennyire rugalmas.
"És mi van ha az igazgató ezt nem bírálja el?"
Az nem fog púposkodni. Épp az ő érdekük, hogy minél kevesebb gyerekkel kelljen kínlódni. Akit csak lehet szeretnének a kapun kívül tudni már délben.
Egy komment máshonnan (igaz-e vagy sem, azt nem tudom):
Nemrég kaptam barátomtól egy képet A 16:00 előtti elengedés kérvényét, és igazgatói engedélyét...
a haver otthon ügyvéd és a lányasuliba jár, 8.-os és 14+ mivel anno addig tartották otthon amég lehetett... (akkopr nem zavartak be mindenkit bölcsibe/oviba/suliba)
persze nem engedték haza ma, majd 4-kor mehet mondták
Apuci berágott, letöltötte a suli honlapról a kérvényt kitöltötte, beixelte a kérvény mindhárom pontját:
különóra miatt engedjék el előbb
családjával legye ezért engedjék el előbb
egyéb: Hoffman Rózsi bekaphatja
bevitte az igazgatóhoz, de azonnal, 2 példányba és és aláíratta, egy a sulinak, egy a lányának...
volt némi asztalverés is amikor az új igazgató pampogott, hogy ilyet nem lehet ráírni, közölte feljeleni+bepereli a sulit személyi szabadság korlátozása miatt. 14+ embert nem tarthatnak bent akarata ellenére...
majd lefényképezte a kérvényt a mobiljával, és küldte az ismerősöknek nekem is
szép igazgatói aláírás+pecséttel :D
Akinek egyéb elfoglaltsága van elfogják engedni.
Nekem egy 7.es fiam van és edzésre jár, nem probléma elengedik.
De akit csak azért akarnak "kikérni" hogy ne a suliban legyen, nem fogják elengedni. Nekem legalábbis a suliban ahová a fiam jár ezt mondta az osztfő. , és az igazgató akit elég sok szülő megrohamozott emiatt a rendkívül barom ötlet miatt.
Viszont elég kellemetlen lesz annak a diáknak, akinek valami miatt 12 kor vége a tanításnak és üljön 4órán át az iskolában.
"Csak mert az új tv. úgy szól, hogy igazgatói engedély kell, ő dönt"
Nincs ilyen törvény. Kérvényezni pedig azért kell, mert az iskola köteles elfoglaltságot biztosítani, ahhoz megfelelő számú tanárt biztosítani. Ezt csak úgy tudja megoldani, ha azok a szülők, akik nem igénylik az egész napos felügyeletet, ezt jelzik.
Jogász apuka pedig magáról állított ki bizonyítványt. Ha egyszer ott az iskola honlapján a kérelem, reggel azzal indíthatta volna csemetéjét az iskolába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!