Maradjon a jelenlegi iskolában vagy menjen erősebbe?
Szerintem minden gyerek aki 8 vagy 6 osztályos gimibe felveszik ugyan ebben a helyzetben van, volt és lesz.
Gondolom azért felvételizett oda mert ö is akarta, együtt döntöttétek el, és örömmel ment felvételizni.
Most ott van, hogy felvették, realizálodott a helyzet, már nem csak álom, hanem valóság. Fél az ismeretlentöl, nem tudja hova fog kerülni, nem ismer senkit sem. Most kapaszkodik, mondja, hogy ott barátok (pedig lehet a tó fenekére küldené öket, mert nem is igazi barátok), meg nem akar menni, pedig csak fél, meg van riadva. Majd ha jövöre elkezdödik az iskola a régiben, meg ott fog állni, mikor kisebb össze rezdülések lesznek, hogy de marha volt, hogy nem ment, itt sem olyan rózsás a helyzet...
Ha átmegy akkor meg ha ott lesz nem túl rózsás a helyzet akkor majd arra fogja mert a régiben bezzeg jobb lett volna.
Szerintem ha együtt kezdtétek el a felvételizést, akkor ö is akarta, akkor most már nincs vissza út és menjen át a másik iskolába.
Tudasd vele, hogy megérted félemeit, hogy tényleg ijesztö új osztélyt kezdeni (de ezt 2 év múlva mindenképpen kellene), de együtt indultatok el, ö is ugyan úgy akarta, akkor most már ki kell tartania.
Biztosítsd, ha az elsö félév után nagyon szörnyü lesz, vagy nagyon nehéz, akkor vissza mehet a régi iskolájába (mert tuti lehet ezt is), de ha bele kezdtetek akkor tovább. Mond el neki, hogy azért vették fel mert a sok sok jelentkezöböl úgy érezték, hogy ö megállja a helyét ott, és abba az osztályba való.
Hű, de ismerős helyzet...
Mi nem akartuk elvinni kisgimisnek, de a barátnője egyedül nem volt hajlandó felvételizni, hát a felvételi napján bekönyörögtük, hadd írja meg ő is, és őt felvették, a barátnőt meg nem.
Na, ott jött a dilemma, vigyük, ne vigyük.
Mi végül elvittük, és jól tettük, a sulijában a felső tagozat rém gyatra, nyolcadikból senki nem kerül be abba a gimibe, ahova a lányom jár.
Nem lett lelkibeteg, sőt, magamra visszagondolva nekem nagyobb törést okozott nyolcadik után elszakadni a barátnőktől, mint neki 10 évesen (ő nyolcoszt gimibe ment át).
A családban és barátok között is azt látom, hogy a korábban 6 és 8 évfolyamos gimibe járó gyerekeik baráti körében sokkal több iskolai barát van, mint a 4 osztályos középiskolások között...
Én pl a sima középsuli első két évében inkább az áltsulis barátokkal tartottam kapcsolatot, azok szépen eltűntek harmadikra, két év meg kevés volt utána igazi, mély, tartós barátság kiépítésre...
Arról nem is beszélve, hogy ekkora gyereknek kell a szülőn kívül is példakép, a lányomat nyolc évig ugyanazok a pedagógusok veszik körül, nyilván más ez, mint ha 4 évente változnának..
Sok sikert a döntéshez :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!