Magyarországon mitől, vagy miért ilyen drága minden?
Komolyan nem értem.
Miért pont Magyarországon a legmagasabb a VILÁGON az ÁFA?
Az élelmiszerektől kezdve minden vagy közepes árban van, vagy a fizetésekhez képest vagy kicsit vagy nagyon drága. Ismerőseim Ausztriába járnak át vásárolni, mert hiába magasabbak sokkal a fizetések, sok dolog olcsóbb mint itthon.
Én szerintem a behozatali költség is nettó hülyeség, ugyanis jártam már Németországban például, és ott a MAGYAR kolbász ára töredéke volt az itthoninak. Ausztriában sincs sok "hazai" (osztrák) termék, mégis olcsóbb sok minden.
Volt olyan, aki azt mondta, hogy nálunk van olyan, ami nyugaton az ötödébe kerül.
Tudom, hülye példa, de Nutella.
Angliában 69 cen asszem (azaz majdnem 1 font), nálunk 700-750 FT.
Magyarországon mitől ilyen drága minden, és miért nálunk a legmagasabb egész Európában, vagy a világon az ÁFA?
"A drágaságot úgy értem, hogy a fizetésekhez képest nagyon drága."
Igen, így pontos a megfogalmazás. Mert nem az ország drága, hanem a fizetések alacsonyak.
Ukrajnában fele ennyi a fizetés, és mégis jobban kijönek. Jó nem a kirakatvárosokban (Kijev), de akkor is.
Ismerősöm Békés megyei. Ő mesélte, hogy rengetegen Romániába járnak át nem csak vásárolni, hanem dolgozni is, mert sok helyen magasabb a fizetés valamennyivel, de az árak sokszor alacsonyabbak.
# 8, # 11:
Anyám Németországban dolgozott és minden alkalommal, mielőtt hazajött, az ottani Aldiban vásárolt be. Ugyanaz a termék itthon (konkrét számot nem tudok) talán 20-30 százalékkal drágább volt. Az Aldi pedig tudjuk, hogy elég olcsónak számít, még hazai viszonylatban is...
Úgyhogy nem csak a bérek alacsonyak, hanem az árak is magasabbak.
Az okát nem tudom. Mindenesetre segíthetne az állam azzal a mezőgazdaságnak (és az embereknek), hogy leviszi az alapvető élelmiszerek áfáját 8-10 százalékra.
Ez igaz. Németország átlag 10-20%-kal de gyakran 30%-kal is olcsóbb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!