Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért nem tesz a kormány az...

Miért nem tesz a kormány az egészségért?

Figyelt kérdés

A kérdés egyszerű, és egy dolog miatt írtam ki: Annyi kövér ember van már lassan az utcákon, hogy az valami elképesztő. Arról nem is beszélve, hogy mennyi lehet, aki ki se szokott járni.

Ez nem egészséges, nem vagyunk Amerika, hogy elviseljük, hogy az ország 70%-a(mint ott) túlsúlyos legyen, mi nekünk minden férfire-nőre szükségünk lenne.

Annyi lenne az ötletem, hogy propagandát indítanának az egészséges életmód mellett, minden túlsúlyos (a testtömeg index meghaladná a 35-öt) kapna egy kártyát, ami megtiltaná nekik az összes szórakoztatást, nem vásárolhatnának hízlaló ételeket, és ha a kártya megkapása utáni 1 évben nem teljesíti a minimum fogyást, 3 év elzárást kapna, ahol már szabadság nélkül fogyasztanák le őket.

Tudom, diktatórikus módszer, de legalább egy kövér gyerek-felnőtt sem lenne. Ja igen, ha a gyerek kövér, akkor a szülőnek 1-től 3 millió forintos bírságot kell fizetnie minden 1 év utáni kudarcért.

Csakis az lehetne enyhe kivétel, ha valakinek genetika van a háttérben, nekik időhosszabítást adnának, hogy lefogyhassanak (nem sokat, max plusz 4-5 hónap).

Várom válaszotokat, nyugodtan szemetezzetek le, én csak a népnek akarnék jót.

2013. aug. 21. 17:07
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%

"gonosz, kegyetlen elképzelés. Nem csak a modern emberi jogi elvekbe ütközik, de az egyén magánszférájába ilyen mélyen csak a német fasiszták próbáltak beavatkozni, rajtuk kívül soha senki a történelemben."

Igen, pl. nekem sem próbálja meg ugyebár senki sem megszabni, hogy mikor hol cigizhetek, ihatok, drogozhatok, ugye? Semmi különbség nincs egy heroinista, és egy kajafüggő zabagép között. Ahol nekem mindenkivel egy eg.bizt. kasszába kell befizetni a sok csipszzabáló cukorbetegjelölttel, ott nyugodtan be lehet ilyet vezetni. Egyik ismerősömnek tönkrementek a térdei a 120kilós súlya alatt, az ilyen emberek soha nem fognak észbe kapni. Ennek ellenére még mindig azon a véleményen vagyok, hogy mindenki tegye úgy tönkre magát, ahogy akarja, ha akarja- De hogy a gyerekekeit nem tanítják meg arra egy es szubhumánok, hogyha nem vagy éhes nem eszel még meg egy zacskó csipszet unalomból, azzal azért valami baj van!

Viszont én pl. nem értem, hogy a dagadt miért vihet fel ugyanúgy 10 kilós kézipoggyászt a repülőgépre (plusz koffer), mint én, miközben ő felviszi a másik 40 kilót a valagán meg a tokáján.

2013. aug. 21. 18:43
 12/26 anonim ***** válasza:

"Mert a túlsúly baromi egészségtelen és egy olyan országban, ahol "ingyen" van az orvosi kezelés, drága is."

Akkor ne költözz olyan országba. Ennyi.

2013. aug. 21. 18:49
 13/26 A kérdező kommentje:

11.-es mindent leírt, ha más nem, vonják meg tőlük a TB-t, vagy minimum fizessenek 2x-3x annyit amíg túlsúlyosak.

Az egész világ (kivéve kelet) teljesen elhízik, ami jónak tünhet, de ebbe bele fogunk pusztulni, mert a kövérek lassan járni nem fognak tudni.

De aki ilyenekkel akar élni, az csak tessék:

http://www.youtube.com/watch?v=aSyo6nqBiRE

Pár év, és ebből az emberből átlag lesz, ha nem teszünk valamit...

Főleg a fiatalokat kéne megfogni. Most hiába van heti mindennapos testnevelés, ha a kövérek úgyis felmentik magukat, mert vagy nem akarják csinálni, vagy nem bírják a többi normális társával az iramot. Ez ellen akarnék tenni, ha ezt megtennénk, még a hírnevünk is hatalmas lenne, hogy milyen remek emberekkel van tele ez az ország, erős, izmos emberekkel. Egy kis presztízs nem ártana az országnak.

2013. aug. 21. 20:32
 14/26 anonim ***** válasza:

'11.-es mindent leírt, ha más nem, vonják meg tőlük a TB-t, vagy minimum fizessenek 2x-3x annyit amíg túlsúlyosak.

'

Mi az anyádé fizetne bárki is TBt?

2013. aug. 21. 20:39
 15/26 anonim ***** válasza:

Iszonyatos botrány lenne ha egy ilyet megpróbálnának.Emberi Jogok Bizottsága,az ellenzék és mindenki más nekik ugrana.

Annyit lehetne hogy kaphatnának edzőtermi kedvezményt,valamint a gyorséttermekre,és túlcukrozott vagy egészségtelen kajákra kéne adót kivetni.

Senki se zabálna fel többé heti 5 Bigmacet,ha 1500 ba kerülne

A heti 5x tesi azért rossz mert sok helyen idióta tanárok felesleges gyakorlatokkal elpazarolják.Futás,erősítés,játék kéne az órákon ehelyett rengeteg idő elmegy svédszekrénnyel,3as ugrással,ziccerdobással amikor egy gyerek izzad a jobb jegyért a többi meg nézi.

2013. aug. 21. 20:51
 16/26 rémuralom ***** válasza:

"Az egész világ (kivéve kelet) teljesen elhízik,"

Kivéve kelet? Még Észak-Koreában is vannak kövérek, lásd például az első embert, aki eszedbe jut Észak-Korea nevének hallatán. Márpedig Észak-Korea azért inkább az éhezőkről szól, mint az elhízottakról, úgyhogy ha még ott is van elhízott ember, akkor képzelheted, mennyi van Kínában, Dél-Koreában meg Szingapúrban. Nem annyi, mint Amerikában, de számítsd be a hendikepet is, hogy nekik jóval kevésbé adatott meg az éhezés nagy eséllyel való elkerülése, mint a nyugatiaknak. Még húsz év, és Ázsiában is általános jelenség lesz az elhízás.

#15: majdnem egy ezresbe kerül, nagy menüben megvan 1500 is. És mégis veszik. Kicsit olyan, mint a cigaretta: amikor 500 volt, minden cigarettás fogadkozott, hogy majd 600-nál, 700-nál stb. leteszi. Most kb. 900 körül járnak a cigarettaárak, és nem szoktak le túl sokan azóta, és akik leszoktak, azok sem az ára miatt.

2013. aug. 22. 00:10
 17/26 anonim ***** válasza:
53%

"Várom válaszotokat, nyugodtan szemetezzetek le, én csak a népnek akarnék jót."

És le is szemezlek, mert nagyon rosszul akarsz "jót".

Lefogyni rohadt nehéz. És gyakran nem azért, mert erőfeszítésbe telik, hanem mert ÁRTALMAS AZ EGÉSZSÉGRE!

Azt a baromságot pedig el lehet felejteni, hogy hízlaló étel. Ez is genetika és életmód kérdése, valaki a rendszeres csokitól sem hízik meg, másnak pedig a magasabb tápértékű gyümölcsöket is kerülnie kell.

Hadd kérdezzem meg, mit sportolsz?

Azt a nagyfokú önzést pedig: "minden férfire-nőre szükségünk lenne" - szóval hogy fogyjon le, de ne önmagáért, hanem hogy dolgozhasson ÉRTED IS? Milyen nemes cél!

2013. aug. 22. 02:10
 18/26 anonim válasza:

Miért nem tesznek az emberek az egészségért? Én is el tudom vonszolni a seggemet heti 5x konditerembe, mellette futok is, normálisan étkezem.

Más meg itt nyavalyog hogy "Lefogyni rohadt nehéz." Meg csak a kifogásokat keresi. Az ilyenekre ránézni is rossz az utcán!

De ha be tudnád szedni tőlük a milliókat amiket írtál, hamar vissza lenne fizetve az államadósság például:)

2013. aug. 22. 21:54
 19/26 anonim válasza:
Ekkora fszságot is rég hallottam, hogy a fogyókúra ártalmas az egészségre! Ehhez is csak gratulálni tudok!
2013. aug. 22. 21:59
 20/26 anonim ***** válasza:

17 hülyeségeket írsz

Fogalmad nincs a témáról.

2013. aug. 22. 22:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!