Mit gondoltok erről az alanyi jogon járó alapjövedelemről? Támogatjátok?
Szerintem ez visszafejlődést.
Aki kitalálta valami kommunista lehet.
Inkább minél visszább kellene vágni a szociális juttatásokat és minél nagyobb önállóságra nevelni az embereket.
A jelenlegi helyzetben pedig ez kivitelezhetetlen ,max ha találnak nagyon nagy és gazdag olajmezőket az országban.
De ha mindenképp a te anyagias fejeddel kell gondolkodni:
Neked mindegy, hogy egy hónapban 85 ezret költhetsz el vagy 160 at? Épp nem hiszem, hiszen te megad kötöd a munkát a pénzhez, tehát fontos az számodra.
Ennek mi lenne a következménye csak még több gyereket szülnének akik szintén csak eltartottak lennének.
A 25 ezer Ft gyes miatt is szülnek háromévente a nyugdíjig gyereket nem hogy havi 85 ezer pluszért.
"Azért te baromm nert egyrészt akkor nem csak a 85ezret kapja. hanem a fizetést is."
Jó tanult, intelligens ember lehetsz. Gratulálok a szüleidnek. Büszkék lehetnek a nevelésükre. Gondolom még életedben nem fogadtál el fizetésemelést, vagy jutalmat.
ma 16:20
Én is közgazdász vagyok, mégis azt mondom, hogy kivitelezhetetlen. És mivel alanyi jogon járna, az általad említett olló ugyanúgy megmaradna.
Most ez komolyan gondoljátok, hogy elmenne dolgozni?
Adott két minimálbéres szülő két gyerek, váltott műszakban dolgoznak, alig látja a gyerekeit hétköznap és robotol napi 8 órát családi adókedvezménnyel legyünk nagyvonalúak 2x85 ezerét.
Ez helyett otthon lehet,minden nap foglalkozhat a gyerekeivel, kerttel amivel akar és kap 4x 85 ezret.
Szerintetek elmenne dolgozni?
De hiszen ehhez hasonló már régóta működik Magyarországon.
Úgy tudom, ahol a családban nincs egyéb jövedelem, ott az állam ad 24 ezer Ft körüli segélyt, hogy ne haljanak éhen.
A Fidesz csak annyit szigorított, hogy ennek az lett a feltétele, hogy az előző egy évben legalább legyen 1 hónap munkaviszonya vagy valamilyen alapítványi, közösségi munka.
Aki betölti a nyugdíjkorhatárt, annak is alanyi jogon jár nyugdíjminimum függetlenül attól, volt-e szolgálati ideje.
A 85 ezer jól hangzik, de ennyi pénze nincs az országnak.
A garantált bérminimum nettó összege is ez alatt van.
Az furcsa lenne, ha munka nélkül többet kapnának az emberek, mintha dolgoznának.
Ugye közelednek a választások, úgy látom ahelyett hogy dolgoznának, megint elkezdik az ígéret háborút.
Nem látok erre fedezetet..mert ugye nincs..Vagy erre is az EU adjon pénzt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!