Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Magyarország miért nem vétózta...

Magyarország miért nem vétózta meg Románia EU csatlakozását?

Figyelt kérdés

Magyarország 2004 óta tag, akkor már volt szavazati joga.

Románia viszont csak 2007-től tag.

A magyarok megvétózhatták volna, ha akarják.

Feltételeket kellett volna szabni, hogy legyen területi autonómia és megfelelő jogvédelem a magyar kisebbségnek.

Most meg hiába vergődnek sokan a székely autonómia miatt.Ilyen csatákat csak nemzetközileg lehet megvívni manapság és nem fegyverekkel.

Románia csatlakozásánál is melyik párt volt itt hatalmon, na melyik?

Naná, hogy az MSZP.

Még, hogyha valaki egy pisztolyt fogott volna a fejükhöz, akkor sem vétózták volna meg.

2013. aug. 17. 21:34
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
50%

Látod buci, ez a baj. Valami blődséget hiszel a mi értékrendünkről és azt hiszed, hogy az a szótári definíció.

Részemről boldogan fogadom a román kőműveseket Budapesten. Ahogy a chilei progamozókat és japán kurátorokat is. De ott érjen véget a történet és ne kelljen a lábuk nyomát megcsókolnom, mert testvérkomajóbarát elveszett erdélyi bátyáink látogatóba jöttek hozzánk. Ilyen ez a galád liberalizmus, nem lehet a komáknak engedményeket tenni.

2013. aug. 17. 23:16
 22/27 anonim ***** válasza:
62%

" Látod buci, ez a baj. Valami blődséget hiszel a

mi értékrendünkről és azt hiszed, hogy az a

szótári definíció.

Részemről boldogan fogadom a román

kőműveseket Budapesten. Ahogy a chilei

progamozókat és japán kurátorokat is. De ott

érjen véget a történet és ne kelljen a lábuk

nyomát megcsókolnom, mert

testvérkomajóbarát elveszett erdélyi bátyáink

látogatóba jöttek hozzánk. Ilyen ez a galád

liberalizmus, nem lehet a komáknak

engedményeket tenni."

Így van, nekünk csak az "elzárt közkutakért" kell aggódnunk ugye? :)

2013. aug. 17. 23:19
 23/27 anonim ***** válasza:

62% neked agyadra ment a liberalizmus! Már oylan vakon gyűlölködsz, hogy már észre se veszed, hogy szegregálsz és egyenlőségről papolsz egyszerre ...

De nem a te hibád, majd kinövöd.

2013. aug. 17. 23:26
 24/27 anonim ***** válasza:
62%

Egyébként kuruttyolós és hasonszõrû társai, miért is kell nekünk ezt-azt elviselnünk, ha már az erdélyi vagy a többi sz.r (szerinted)?

Oszt' ha magyarnak vallja magát? Nem az aminek vallja magát, még ha más állampolgársága van? Vagy azok már nem magyarok, mert te és a hozzád hasonló kretének ezt mondják, és döntik el ki micsoda? :)

Ejha! Nem muszáj válaszolnod, gondolom csak valami izzadtságszagú erõlködés lenne belõle a szokásos gyenge "poénokkal".

2013. aug. 17. 23:32
 25/27 anonim ***** válasza:
33%

"Nem az aminek vallja magát, még ha más állampolgársága van? "

Hát ez a lényeg, hogy nem. Attól még, hogy én kirgiznek vallom magam nem leszek kirgiz, hanem magyar maradok.

Az erdélyiek pedig jöjjenek rá, hogy ők nem simán magyarok, hanem etnikailag magyar származású románok.

Ahogy Obama is kenyai származású amerikai, ahogy Sarkozy is magyar származású francia, ahogy Hitler osztrák származású német volt, stb. stb. stb.

Az utálatom velük szemben pedig csak addig terjed, amíg a tietek a zsidósággal szemben: torkig vagyok azzal, hogy évtizedek óta róluk kell hallanom, mintha nem lenne több ezer más nép a világon rajtuk kívül. Elhiszem, hogy azt hiszitek, hogy hatalmas szám, hogy a magyarnak valami elkorcsosult paraszti verzióját beszélik meg rokonfélék, de ez engem miért kellene, hogy jobban érdekeljen a mongoloknál meg a bolíviaiaknál? Nem érdekel se jobban, se kevésbé.

2013. aug. 17. 23:43
 26/27 anonim ***** válasza:

" Az utálatom velük szemben pedig csak addig

terjed, amíg a tietek a zsidósággal szemben:

torkig vagyok azzal, hogy évtizedek óta róluk

kell hallanom, mintha nem lenne több ezer

más nép a világon rajtuk kívül. Elhiszem, hogy

azt hiszitek, hogy hatalmas szám, hogy a

magyarnak valami elkorcsosult paraszti

verzióját beszélik meg rokonfélék, de ez

engem miért kellene, hogy jobban érdekeljen

a mongoloknál meg a bolíviaiaknál? Nem

érdekel se jobban, se kevésbé."

Na igen, csak ezzel az a bökkenõ, hogy arról nem tehetnek, hogy odacsatolták õket, satöbbi, nem is követeltek semmi kártérítést ha jól tudom.

2. Ha valami sérelem éri õket akkor jóformán senkit nem érdekel, amíg fordítva a fél világot telerikácsolják.

Persze tudom most attól tartotok, hogy megszavazzák a fidexet (amit nem hiszek), meg mittomén, nekem sem hiányzik a lejmolós, satöbbi ember, de ha egy ottaninak ez sokat jelent akkor az miért baj?

Meg hát nem kötelezõ rajongani értük, gondolom nem is várják el, csak akkor ez vonatkozzon mindenkire, ne legyenek "kivételezettek"!

2013. aug. 17. 23:56
 27/27 anonim ***** válasza:

62% meglepődnél ha családfa kutatásba kezdenél Aradon vagy Szatmárnémetiben... Már a 2.-3. generációs román felmenőket már a Kárpátok másik oldalán kellene keresni.

Ezzel csak arra akartam utalni, hogy erdélyiek nem oda települt magyarok ... akiket a románok befogadtak.

2013. aug. 18. 00:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!