Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Támogatnátok egy roma reneszán...

Támogatnátok egy roma reneszánszot Budapesten?

Figyelt kérdés

A város multikulturális múltját tekintve , Budapest alkalmas lenne százezer-kétszázezer roma befogadására.

Hisz a fővárosok mindig is szívesen szoktak lenni.

Így a budapesti polgárok megismernék a roma kultúra szépségeit, lehetne több cigány étterem, az emberek megismernék a cigányos ételeket.

Emellett lehetne még sok cigány tánctársulat.

Mit szólnátok ehhez?

Budapest legyen színes és pezsgő.

Zsidó reneszánszot már emlegetnek , ezért szükség lenne egy roma reneszánszra is.

2013. aug. 12. 13:09
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Elárulom, Budapest tele van velük. 9.kerben tanultam 2 évig, a Dzsumbuj mellett voltam kolis. Az ottani magyar fiatalok közül sok a cigányokhoz integrálódott. Sok volt a kötekedős is. 8., és 7. kerület szintén. Minden szegletét nem ismerem Pestnek, de bárhol össze lehetett akadni velük, ahol jártam, még a 13.kerületben is. Kár a fővárosért. 22/l - BAZ megye
2013. aug. 14. 16:19
 12/13 anonim ***** válasza:
52%
Természetesen. Az ország valamennyi cigányát oda kellene telepíteni BPre.
2013. aug. 17. 12:07
 13/13 Sertés ***** válasza:
67%

Hát, egy ilyen nemes ügyért egy havi fizetésemről lemondanék!

Mennyire jó volna végre egy ilyen rendkívül toleráns (legalábbis a szavak szintjén eddig mindig az volt) közegben megpihenniük sokat szenvedett roma honfitársainknak. Pár év alatt szépen belaknák a város a Vártól az Oktogonig... További előnye volna, hogy a multikulturalizmus áldásaira nyitott liberális szellemiségű fővárosiaknak lehetősége volna végre példát mutatniuk, a sok esetben kirekesztő vidéki lakosságnak, akik képtelenek voltak erre az utóbbi 500 évben.

Ej, milyen szép is volna, ha a sok ide is írogató netfüggő fiatal inkább a roma szomszéddal beszélgetne művészetről, történelemről, politikáról egy üdítő mellett sakkozgatva. Csak akarni kell..., én AKAROM!

2013. aug. 17. 18:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!