Viktor kiküldte a leveleit, hogy nagyon jók vagyunk (meg persze ők) kifizettük az IMF hitelt. Kérdés, hogy ennek mi értelme van?
Igazából semmi, max ennyi:
Nem fog semmi sem csökkenni, mert a hiány ugyanúgy megmaradt. Maximum több befektető fog özönleni hozzánk, mert kedvezőbb lesz a "hangulat".
De ezt nem értem. Anno jött Gyurcsány, hogy megszorítások, meg stb, merthogy ugye felvettük ezt a hitelt. Ne értsetek félre, jó hogy befizették Viktorék gratulálok hozzá, de nem kéne valami látszatnak is lenni, a levél kapcsán azt hittem jön a Kánaán, "fontos csatába győztünk" stb.
Gondoltam mivel azért jöttek a megszorítások, mert lett ez a hitel, így ha nincs, akkor engedhetünk a nadrágszíjon úgymond, azaz nem kell annyira pedálozni. Visszafizettük, de meg is kaptuk ezt a pénzt egyszer, szóval elvileg hiánynak nem kéne lennie, hanem nullán kéne állni nem?
Mennyi értelme van?
Biztos van egy rokona akinek ezzel foglalkozó cége van, így az a 900milla is családban marad!
Hajrá Jobbik
# 2: De "kell" lennie hiánynak, mert az már a rendszerváltás óta ott van és növekszik.
Maga az IMF hitel arra lett felvéve, hogy helyre rakjuk a túlzott deficites baromságot. Tehát ez csak ilyen nesze semmi, fogd meg jól dolog nekünk, hétköznapi embereknek.
De gondolkodj logikusan... Ha mindenki érezhetné a hatását, akkor mi szükség lett volna arra, hogy 900 milkáért kiküldjön MINDEN EGYES EMBERNEK egy ilyen levelet? (ami megint oltári baromság volt, mert elég lett volna háztartásonként egy levél....)
# 3: Igazad van odáig, hogy hajrá Jobbik. Nem, ne legyen Jobbik, sem MSZP, sem Fidesz, semmi...
"De gondolkodj logikusan... Ha mindenki érezhetné a hatását, akkor mi szükség lett volna arra, hogy 900 milkáért kiküldjön MINDEN EGYES EMBERNEK egy ilyen levelet? "
Hát ez az. Ez lenne a logikus. Itt a levél befizettük a hitelünket, minden király, ezért jön majd pl szja csökkentés, mert már nincs szükség a megszorításokra.
Pont ez az, semmi hatása nincs, nem is tudná az ember hogy történt valami, ezért kellett levél, hogy amúgy befizettük, de amúgy semmi sem lesz, pont hogy ennek nincs értelme, és logikátlan. Ennyi erővel postázhatnának naponta, minden hülyeséget, azoknak legalább lenne valami hatásuk ránk nézve is.
Ez már a kampány része.
A kormány elzavarta az IMF-et, megvédi az ország függetlenségét. A magyarok nem engednek sem Moszkva, sem Brüsszel, sem Washington elnyomásának. Visszanyertük a pénzügyi függetlenségünket.
Igaz máskor meg úgy nyilatkozott Orbán Viktor:
„Az IMF nem az ellenségünk, az a mi bankunk, tagok vagyunk benne."
Nem nagyvárosokban kell keresni az értelmet hanem vidéken, kisebb falvakban.
Az emberekhez legalább eljut levelen keresztül valami infó, sokan egyébként nem néznek tv-t de még rádiót sem hallgattak. A nagymamám egy kisebb faluban él és 1 db rádiócsatornát hallgat és ennyi az infó ami eljut hozzá.
Értelme nem tudom mennyire van, de ez elvileg azoknak szól akik nem figyelnek a hírekre.
Hát én megértem ezt is. Ne vedd sértésnek, de ennyi erővel postázhatnák nagymamádnak azt is, hogy elkészült az M43-as autópálya új Tisza-hídja. Hiszen (gondolom) azt sem fogja sohasem használni, és a hitel visszafizetése miatt sem történik vele ugyanúgy semmi. Ezután sem kap nagyobb nyugdíjat, amiért érdemes lett volna szólni neki.
Mert én a levél miatt azt hittem, lesz majd valami. De akkor gondolom semmi.
Mi az érteleme? Nem látszik semmi eredmény?
Ez most pont olyan helyzet, mint egy betegségnél. Baj van, lázas leszel, jönnek a kiütések stb. Beveszed a gyógyszert és meggyógyulsz. Nem leszel tőle hírtelen olimpiai bajnok, gyenge leszel, fáradt és nehezen mennek a dolgok. Nem ez az eredmény, hanem, hogy életben maradtál - a gyógyítás nélkül meg halott lennél.
Az IMF hitel egy olyan tartozás volt, amiért cserébe nem csak pénzzel fizettünk és nem csak az adósságunkat növelte, hanem az ország gazdasági erejét is rontotta. Mindössze 1 évvel fizettük vissza korábban, tehát ezen pénzügyileg sem nyerni, sem veszíteni nem lehet olyan sokat. Fontos azért volt, mert 2010-ben a választások pillanatától azt akarták az IMF-nél és az unióban is, hogy újabb hitelt vegyünk fel tőlük. Ezzel biztosították volna a folyamatos fennhatóságot a magyar gazdaságpolitika felett.
Olyannyira akarták, hogy amikor a kormány közölte, hogy köszöni, nem kér, akkor megzsarolták - hogy ha nem lesz hitelfelvétel, akkor jönnek a retorziók. Nem használt, ekkor jött a kényszerítés. Az egyik hitelminőstő beígérte, hogy leminősíti az országot - ezzel romlott a forint - mert szerinte az imf hitel nélkül csőd lesz. Ekkor kezdtek tárgyalni az IMF-el, hogy ne minősítsenek le minket. Na erre fel, a másik hitelminősítő azonnal leminősítette az országot - ezzel megint romlott a forint - mondván, hogyha megkezdődtek a tárgyalások, akkor biztos baj van a gazdasággal. Pedig semmi nem változott és a tárgyalást épp a haverjuk kérte.
Na erre a harmadik is leminősített minket, nehogy lemaradjon, majd körbeértünk, az első is leminősített - mert ha 2 minősítő szerint gond van, akkor biztosan. Minden lépéssel tovább gyengült a forint, romlott az adósság, hiszen az valutában van, mint a deviza hitelek.
Na innentől fokozatosan ment a huzavona, bizonygatták, hogy csődbe fogunk menni, kell a hitel, kell az IMF tanácsa - a kormány meg bizonygatta, hogy nem kell. Addig addig nem vettünk fel újabb hitelt tőlük, hogy mostanra összejött a pénz és ki lehet fizetni még az előzőt is. Ezzel az államadósság nem csökken csak megváltozik. Mostmár nem az IMF-nek és az uniónak tartozunk csak devizában, hanem a piaci hitelezőknek és a magyaroknak, igen nagy részben forintban.
Ezzel azt bizonyította a kormány, hogy az első pillanattól az IMF és a hitelminősítők tévedtek, nem is kell majd tőlük a hitel, elég jól megy a magyar gazdaság ahhoz, hogy a problémáinkat magunk meg tudjuk oldani - ahogyan a németek a németekét vagy a franciák a franciákét. Közben pedig úgy kormányozták az országot, ahogyan ők akarták, nem ahogyan az IMF, mert az volt előtte és láthatta mindenki, hogy nem vált be.
Ha végre elhiszik azok a piaci szereplők is akik eddig ezeknek a hitelminősítőknek, IMF és EU szakértőknek hittek - hogy azok tévedtek, a kormány betartotta a gazdasági számokat a saját módszereivel, akkor fog erősödni a forint és javulhat jelentősen is a gazdaság eredménye. Odáig viszont továbbra is elő kell teremteni az államkasszába a pénzt és fizetni kell a hiteleket, mert azok vannak így is.
# 9:
Én értem amit leírtál, de mi a biztosíték arra, hogy nem kezdenek el megint "erőszakoskodni"? Mi van akkor, ha megint önkényesen elkezdenek minket leminősíteni és bajban leszünk?
Amit te leírtál pontosan rávilágít arra, hogy milyen problémák vannak a jelenlegi pénzügyi rendszerrel. Igazából bárki állíthat bármit a másikról, így hozva őt rosszabb helyzetbe. Az egész elrugaszkodott már a valóságtól, minden szubjektív, pedig a számok világában pont nem erről kéne szólnia az egésznek.
Egyébként természetesen én nem értek hozzá, mivel tök más a szakterületem, mégis laikusként ez nagyon szemet szúrt nekem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!