Szerintetek ha a Fidesz csak úgy nyer 2014-ben hogy a választási törvényeket megváltoztatták a saját javukra akkor a nép fellázad?
Valaki az előbb írta hogy a fiatalok 70-80 %-a Jobbikos.
Nem jobbikos, csak elhiszik a Bajnai&Gyurcsány Fecó hazugságait és mindenki rájuk fog szavazni. De az senkinek eszébe sem jut, amikor azt énekelték: Gyurcsány takarodj, vidd az összes haverod! Vagy az hogy pofátlanul szétlopták az országot.
"Milyen érdekes hogy amíg Oroszországgal kereskedtünk, mennyivel több munka volt."
Azt csak hiszed hogy több munka volt. Egyáltalán nem volt több. A válság előtti időkben a magyarok azért éltek viszonylag jól, mert hitelre vettek mindent. Világ szinten rossz a munkaerőpiaci helyzet, ez nem magyar sajátosság.
"Tényleg milyen jó hogy a magyaroknak más országba kell élniük hogy megélhessenek."
Igenis ez egy jó dolog, hiszen több pénzt keresnek, megtanulnak normálisan egy másik nyelvet, és viszik valamire, ha elhagyják a magyar mentalitást.
"Aki elítéli a Jobbikot az olvasta már a programjukat? "
Olvastam, igen. Lépjünk ki az EU-ból, és zavarjuk el azokat a csúnya multikat. Azaz csináljunk minimum másfélmillió munkanélkülit. Ez szerintük az első lépés. Ezt kommunikálják legalábbis már évek óta. Ha itt Jobbik-kormány lesz, akkor két dolog biztos: nem kell kilépnünk az EU-ból, kidobnak. Nem kell elzavarni a multikat, elmennek maguktól. Tehát kezdünk plusz másfél, összesen kétmillió munkanélkülivel. Vegyük le ebből az egymillió cigányt, ők pusztulhatnak, nem nagyon számítanak, sőt ingyen kapnak golyót is. Még mindig egymillió. Piacunk nincs, mivel amit eddig termeltünk, azt legalább felerészt EU-n belül adtuk el, ők meg ezután aligha fognak venni a Jobbiktól bármit is. Hiszen ők a csúnyák, a gonoszak, a kizsákmányolók. Nem is adnánk nekik éppen ezért. De: majd gazdag keleti barátaink, a (volt) szovjet tagállamok! Majd ők! Majd ők kihúznak minket a csávából... Sőt az Al-kaida is! Akarom mondani arab államok. Exportálunk nekik homokot, mert a miénk a Kiskunságról jobb! Vagy vizet.
Persze a gazdasági kapcsolat nem úgy lesz, hogy júniustól Jobbik kormány, és már visznek is mindent keleten. Bár a Jobbik szakemberei(?) ezt így gondolják a programból kiindulva. Nem számolnak legalábbis minimum 5, inkább 10 éves átmeneti időszakkal.
Na és az államadósság. Vagyis az újratárgyalása. Nem tudunk, de legalábbis nem akarunk fizetni. Azoknak, akik bízva Magyarországban bizalmat szavaztak nekünk. Ennek vajon mennyire örülnek majd újdonsült barátaink? Mennyire valószinű, hogy egy megbízhatatlan országgal üzletelnének? Meg aztán milyen áron üzletelnének? Tudva, hogy a világ gazdagabbik felén a kutya sem áll szóba a magyarokkal?
Hogy elítélem-e a Jobbikot? A Jobbik ne kerüljön kormányra. A Jobbik maradjon meg egy erős, szókimondó, tiszta, becsületes pártnak. De sajnos kezdenek ők is beállni a sorba , főleg a tisztaság és becsületesség terén.
"nem gázkamrákat építene hanem "aki nem dolgozik ne is egyék" alapon a cigányoknak dolgozni kéne."
Vagyis hagyná őket éhenhalni. Hagyna magyar állampolgárokat éhenhalni. Ez lenne egy "magyar" párt? Mert arra még egyetlen egy jobbikos sem adott nekem értelmes választ, hogy ki a cigány? Aki nem dolgozik? Akinek bizonyos etalontól barnább a bőre? Akit Kalányosnak hívnak? Aki annak vallja magát? Aki lop? Ki? Megfogalmaznád nekem?
"Aki nem dolgozik ne is egyék" - ezzel nekem nincsen semmi bajom. Adna a Jobbik mindenkinek munkát? Lásd fent, kétmillió emberről van szó. Milyen munkát adna az embereknek? Vagy a multik mi miatt maradnának itt egy velük ellenségesen viselkedő kormány alatt? Vagy mennyi idő alatt telepedne meg nálunk néhányszáz kazah, török, arab stb cég? Ők nem multik? Mennyire biztos, hogy ők nem az emberek kizsákmányolására hajtanának? Hiszen a legtöbb MAGYAR vállalkozó is azt csinálja az alkalmazottaival...
"Mi a bajotok a csendőrséggel, az önfenntartó börtönökkel"
Ezekkel semmi. Ezeket én is támogatom. Tudod szerintem nem csak fekete és fehér (ha stílusos akarok lenni, akkor piros meg fehér) létezik a világon. Szerintem egy pártnak nem csak jó, egy másiknak meg csak rossz gondolatai vannak. A Jobbik és szavazói nagy része szerint viszont csak ez a két lehetőség van. Sajnálom, hogy ennyire tudatlanok és hogy ilyen szűk a szemellenzőjük.
"Mi a bajotok [...] azzal hogy nyissunk a Kelet felé és kereskedjünk az Oroszokkal, az államosítással?"
Oroszország? Államosítás? Egyszer már megtörtént, s megtörténik újra? Várj, ezt nem a Jobbik által nem túlságosan kedvelt kommunizmusnak hívták?
"Ez de borzasztó dolgozniuk kell XD "
Ha valaki XD-zik politikai témában, azt úgy érzem semmivel sem kell komolyabban venni a Kétfarkú Kutyánál. Ingyen sört mindenkinek!
"Milyen érdekes hogy amíg Oroszországgal kereskedtünk, mennyivel több munka volt. "
Nem volt több munka. Sőt munkából kevesebb volt. Államilag fenntartott munkahelyből volt több. Hitelből fenntartott lébecoldákról van szó. Amit majd ha dolgozni kezdesz sacc/kb 4-8 év múlva, akkor te is fizetni fogsz. És ez ismét két Jobbik-ellenséget hoz fel: államadósság, kommunizmus. Szóval most vagy te vagy ennyire buta, hogy ellentmondasz a Jobbiknak, vagy ők maguk nem más, mint a Thürmer-féle Munkáspárt jobboldalinak csúfolt szövetségese. Apropó, te biztos, hogy nem kevered össze a két pártot? Jobbikot írsz, de totál mintha Thürmert olvasnám...
Végezetül annyit a Jobbik úgynevezett programjáról, hogy nagyon jó, hogy van. De minek? Egyrészt olyan, mint a Krúdy-féle álmoskönyv egy kis Andersennel fűszerezve. Aztán két lábbal tiporja a demokráciát, végül százéves sérelmekkel foglalkozik a jövő helyett. Pedig jó lenne tudni azt, hogy mi lesz, mint azon tépelődni, hogy mi volt.
"hogyha lenne munka?"
Hogyha lenne munka. Akkor persze. De milyen munka? Mert kétlem, hogy egy villamosmérnök földet túrna reggeltől estig. Mert a Jobbik ún. programjában csak mezőgazdaság van, ipar az sehol. Ugyanis olyan, hogy "magyar ipar" nem létezik. De legalábbis a mezőgazdaságtól is gyengébben muzsikál. Ami ipar itt van, azt a multik hozzák, amik innen el lesznek zavarva, ha a Jobbik kormányra kerül. Vagy mint írtam, nem kell őket zavarni, mennek majd maguktól.
24-es válaszoló
Nagyon nagyon érdekes amit mondasz és elgondolkodtatott.
A Jobbik nem közvetlenül akar kilépni az Unio-ból, csak ha már elértünk egy önállósági szintet.
Képzeld vannak cigányok is a pártban, a Jobbik csak az ingyenélőket akarja munkára kényszeríteni. Semmi bajuk azzal a 20% cigánnyal aki becsületes.
Azzal hogy a mezőgazdaságot erősítené én egyetértek mert Mo.-nak lehetne egy erő mezőgazdasága.
Vannak tényleg olyan dolgok amik tényleg rosszak, de melyik pártban nincsenek jó és rossz dolgok. Az MSZP már leszerepelt, a Fidesz is, az Együtt2014 még gyenge.
Ki maradt: A Jobbik, szerintem megérdemelnek egy esélyt, ennél rosszabb amúgy sem lehet annyira már.
Milyen érdekes hogy amíg Oroszországgal kereskedtünk, mennyivel több munka volt
Soha nem kereskedtünk!Hadisarcba hordták kifelé az árukat,amit alig győztünk megtermelni. 90-nes években még a marhahúsért hiszed-nem 32Ft löktek!!
"A Jobbik nem közvetlenül akar kilépni az Unio-ból, csak ha már elértünk egy önállósági szintet. "
Tegyük fel, hogy valami csoda folytán nem dobnak ki azonnal. Mert az EU mégis van olyan kedves, és bízik a Jobbikban. Az első olyan jelre, ami a függetlenedést mutatja, miért nem fognak kirúgni? De tegyük fel, hogy eljutunk odáig, hogy mi lépünk ki. Mekkora az esélye annak, hogy az EU hagy minket érvényesülni tőlük függetlenül? Ha ugye a Jobbik szerint mi egy fontos "gyarmat" vagyunk, akkor szerinted hagyhatnak bennünket lelépni és jól élni? Hogy mások is megpróbálkozzanak vele? Hogy szétessen az egész EU? Ezt szerinted hagyni fogják, mert az EU olyan jóságos Magyarországgal? Szerintem ez egy igencsak irreális feltételezés. Főleg az amúgy EU-ellenes Jobbiktól...
"Azzal hogy a mezőgazdaságot erősítené én egyetértek mert Mo.-nak lehetne egy erő mezőgazdasága. "
Én sem mondom, hogy nem kellene a mezőgazdaságot erősíteni. Viszont az, hogy ez húzóágazat legyen (amit a Jobbik szeretne), az csak úgy reális elképzelés, ha az ipari termelés töredékére csökken. Jelenleg a mezőgazdaság GDP-hez való hozzájárulása 5% alatti. És nem sok a műveletlen földterület. A mezőgazdaságot szerintem inkább racionalizálni kellene, hogy ne legyen vállalhatatlanul drága az alapanyagok termelése. A folyamatos klímaváltozás viszont nem segít a mezőgazdaságon.
"Ki maradt: A Jobbik, szerintem megérdemelnek egy esélyt, ennél rosszabb amúgy sem lehet annyira már."
De. Lehet. Nehéz elhinni, de lehet. Ha igaznak vesszük azt amit a Fidesz mondott az MSZP-ről, hogy lerombolták az országot, akkor egy Jobbik kormányzás az maga a sóval való felszórás lenne.
Egyik, hogy a FIDESZ nem tesz olyant mint 2006-ban az MSZP, amikor megsemmisítette a szavazó cédulákat, nehogy újra számolhassa bárki. Inkább megsemmisítették a lehetőséget is. Hiába is mentek ki tüntetni az emberek.
Most meg a FIDESZ-t rágalmazzák ilyesmivel?
Igaz, valós okkal nem tudnak támadni, ezért kell megint és tovább hazudniuk "reggel, éjjel meg este".
Ha nincs valódi támadási felület, akkor kitalálnak százat és ezret helyette.
"Szerintetek ha a Fidesz csak úgy nyer 2014-ben hogy a választási törvényeket megváltoztatták a saját javukra akkor a nép fellázad?"
mit csinál ??? fellázad ???
a magyar fellázad ???
itt azt csinálnak amit akkor és amit akarnak...itt nem lázad senki max a kuruc infón
a magyar az szó szerint végig nézi hogy évről évre kifosztják és szellemileg züllesztik...
ilyentől te ne félj...
a magyar az nem lázad...
összetartás nuku, széthúzás ezerrel, meg hasonló dolgok de szerintem ezt mindenki tapasztalja,
ha megdöglött a tehenem dögöljön meg a szomszédé is féle mentalitás.
én csak kívűről szemlélem az egészet nem hagyom hogy be daráljon a politikai agymosás,
nem vagyok jobbikos szóval ebből kifolyólag zsidó cigány vagyok és a cionista háttérhatalom ebere
és leszarom a fidesz-t mert az én javamra még nem tett
és leszarom az mszp-t mert az én javamra még nem tett
és ha tehetném beleszarnák az egész parlamentbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!