Nem visszatetsző, hogy akik szűkíteni akarják a szavazati jogot, azok mindig a saját pártjuk hasznára spekulálnak? (főleg jobbikosoknak szól a kérdés)
"Első: "akik szűkíteni akarják""
Jahogy a kérdés nem is nekem szól...
Szóval ha műveltség alapján szűkítjük a szavazati jogot azt jelentené, hogy az idiótája aki talán még olvasni sem tud az ne menjen el szavazni de aki iskolázott az igen.
Amit te írtál az alapján az emberek értelmesebbik fele a Jobbikra szavazna de túl sok a műveletlen cigány és komcsi korszakban felnőtt nyugdíjas akik miatt az MSZP és Fidesz 4-8 évente váltják egymást.
Én Jobbik szimpatizáns vagyok és szűkíteném a választójogot, de ez nem függ össze azzal, hogy ki hova szavaz. Egyszerűen nem tartom korrektnek, hogy egy jól végiggondolt szavazat is ugyanannyit ér, mint azé, aki még írni, olvasni sem tud. Hozzáteszem itt, hogy a reális gondolkodás nem feltétlen függ össze az iskolázottsággal, mert én több intelligens emberrel találkoztam az egyszerű, szakmával vagy még azzal sem rendelkezők között, mint a 3 diplomásoknál, de azért az, hogy a szavazati jogot 8 általánoshoz vagy írás-olvasáshoz kötjük, az alap lenne.
Ha az egész arról szól, hogy aki más pártra szavaz, az ne mehessen, akkor ennyi erővel minden jobbikosnak elleneznie kéne a határon túli magyarok szavazati jogát is, mert hisz ők is a Fideszre szavaznak..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!