Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az tény, hogy azok közül,...

Az tény, hogy azok közül, akik a rendszerváltás óta vezették az országot, még a Fidesz volt a legjobb. Az Mszp csak a hiteleket vette fel (IMF) és eladott mindent amit tudott. Szerintetek is? (lent is)

Figyelt kérdés

Lehet, hogy a Fidesz idején is voltak lopások ( nem most 2010-től, hanem még az MSZP elött) , de szerintem most elég okosan vezetik az országot.

Be kell látni, hogy a Jobbik túl jobb oldali, az MSZP meg..áá hagyjuk. A Fidesz miért rossz?

Szerintem a választási lehetőségek közül ők azok akik jobbak a többinél.

Véleményetekre lennék kiváncsi, mit gondoltok a Fidesz-ről?

Miért rossz? A többiről mi a vélemenyetek?

2013. aug. 4. 10:29
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

Akkor nem jobb..csak én amit a TV-ben mond, azt elhiszem..talán ez a gond..

Akkor nincs normális párt?

2013. aug. 7. 15:23
 12/18 anonim ***** válasza:
nincs!
2013. aug. 7. 16:35
 13/18 anonim ***** válasza:
normális szerintem sincs, de van jobb!
2013. aug. 21. 14:36
 14/18 anonim ***** válasza:

"Az tény, hogy azok közül, akik a rendszerváltás óta vezették az országot, még a Fidesz volt a legjobb"

Ez nem tény, csak a te véleményed.

Szerintem pl a mostani Fidesz kormány a legrosszabb (utána a legrosszabb a Meddgyesi kormány, legjobb a Bajnai).

Az, hogy miért rossz a Fidesz, már páran megválaszolták, de én is megpróbálom:

1: Lenyúlják a magánnyugdíj-pénztári vagyont (azt az összeget, amiből TÉNYLEG lehetett volna valami kis nyugdíjunk),

2: Visszamenőlegesen hoznak törvényeket (pl "megadóztatjuk azt, amit 2 éve csináltál),

3: Szektorális különadókat hoznak létre, ezzel beleavatkoznak a piacgazdaságba és tönkre vágnak iparágakat (távközlés, bankszektor),

4: Párthű embereket raknak be pozícióba. Ezzel az a probléma, hogy nem a szakmai hozzáértés, csak a párthűség a felvételi követelmény - illetve elbocsátják azt, aki jó szakember de nem párthű. Következmény: hozzá nem értőek vezetnek állami hivatalokat,

5: Nem veszik fel az olcsó IMF hitelt, helyette kibocsátanak államkötvényeket (=így vesznek fel hiteleket) drágán, tovább adósítva ezzel országunkat,

6: Államosítanak. Közpénzekből vesznek pl MOL részvényt - drágán. Tervekben szerepel állami légitársaság és távközlési vállalat létrehozása, bankszektor ellehetetlenítés illetve közművek ellopása tulajdonosaitól.

7: Mutyiznak. Pl megtiltják a cigaretta árusítást, majd megpályáztatják a jogot, hogy árulhass (amiből mindenki kiszámolja, hogy nem éri meg), majd a pályázat lezárta után (amit ki tudja milyen elven bíráltak el) megemelik az árrést, hogy a haverok (akik egyedül pályáztak, mert előre tudták, hogy jó buli lesz) gazdagodjanak.

Hasonló terveik vannak a nyerőgépes biznic visszaállítására,

8: Hazug lejárató kampányt alkalmaznak, kerülik a párbeszédet (a kormány nem áll ki beszélni nyíltan az ellenzékkel, mert akkor észérvekkel porrá aláznák őket, helyette hazugságokkal tömik az egyszeri ember fejét és minden ellenérvre a "kétharmad" illetve "az emberek ezt akarják" kártyával reagálnak).

2013. aug. 21. 17:27
 15/18 A kérdező kommentje:

1. Honnan tudod, hogy zsebre tették?

2. Ezt nem értem..kifejted, konkrét példa?

5. A Fidesz mindig is azt mondta, hogy az IMF rossz és bele akarnak avatkozni a politikánkba nem? Az államkötvény miért drágább?

A többit értem és elfogadom.

2013. aug. 29. 07:09
 16/18 anonim ***** válasza:

2. Ezt nem értem..kifejted, konkrét példa?

5. A Fidesz mindig is azt mondta, hogy az IMF rossz és bele akarnak avatkozni a politikánkba nem? Az államkötvény miért drágább?

1)

Nem azt mondtam, hogy zsebre tették, hanem hogy lenyúlták. A magánvagyonunkat vették el, és közvagyont csináltak belőle (ami a költségvetésben bárhova mehetett - egy részéből államadósságot csökkentettek).

2)

A bankadó néven elhíresült húzásuknál a cég korábbi évei bevétele (nem nyeresége!!) után adóztatták meg.

Ez azért probléma, mert ha előre tudsz pl egy adóról, akkor fel tudsz rá készülni. Pl tudod, hogy 27% áfát kell fizetned és mütyüröket adsz el, akkor a 80Ft-ért termelt árut nem 100-ért, hanem 127-ért fogod adni, hogy nyereséged is maradjon. Na itt - a példánál maradva - olyan, mintha a bankok 100-ért adták volna, majd a kormány mondta volna, hogy utólag, meglepetésszerűen fizessetek be még 27-et. A számok és arányok nyilván mások, de az elv ugyanaz (megjegyzem a bankszektorunk a bankadók óta veszteséges, nem tudni meddig húzzák).

Ezen kívül utólagos, magas arányú (98%-os) adót vetettek ki bizonyos végkielégítésekre (visszafizettettek olyan dolgokat, amiket annak idején szabályosan kaptak emberek - és amit már rég elköltöttek).

5.)

Az IMF főleg 2 dolgot szeretne: visszakapni a pénzét és látni, hogy volt értelme annak, hogy kölcsönt adott. Nem beleavatkozik a politikánkba, hanem ajánlásokat tesz a költségvetés konszolidációjára (pl azt mondja, hogyha mindent csináltok a régiben, akkor megint hiányotok lesz, ehelyett ezen a rendszeren változtathatnátok, vagy itt és itt csökkenthetnétek kiadást). Nem mondja meg, hogy mit tegyünk, de irányt mutat, hogy mit tehetünk (aminek egyes elemeivel akár élhetünk is). Ami miatt megy a propaganda ellene az az, hogy az olcsó kölcsön amit nyújt feltétele pont ez a fajta kontroll (ami vicces módon nekünk jó - de mivel a kormánypárt nem szereti a kontrollt, inkább negatív propagandával hazudozik az IMFről, és választja a drágább hitelt, amit kontroll nélkül költhet bármire).

Az államkötvény miért drágább? Mert annyiért tudja az állam kibocsátani, amennyit fizetnek érte (most, hogy történelmi mélyponton van az USA kamatláb viszonylag olcsón jutunk egyébként forráshoz, mert 2.5-3% extraprofitért megéri külföldnek nekünk hitelezni a jelenlegi biztonsági szint mellett.. ha USA kamatláb változik nekünk is drágább lesz).

2013. aug. 29. 09:03
 17/18 anonim ***** válasza:
Sokan benyalják a lakájmédia hazugságait, mint az ötvenes években, keserű lesz az ébredés most is.
2015. febr. 15. 07:21
 18/18 anonim ***** válasza:

A fidesz nevű állampárt vezetői orsós állattal az élen csak a saját pénzük, hatalmuk és befolyásuk növelésére használják fel a kormányzást.

Mindent és mindenkit ennek rendelnek alá. Olyan szinten, hogy mára már a fél MSZP tagságot is felvásárolták és már az ő embereik, és más ellenzéki pártokban is megvannak a tégláik, akik gátolják az ellenzéki összefogást, hogy ez az Isten káromló, mammonimádó és végtelenül cinikus bandát eltakaríthassák a szavazók (a szavazók, tehát békés úton).

Nem lesz jó vége ennek az ámokfutásnak amit orsós és szektája művel ebben a szerencsétlen országban... !!!!

2018. szept. 28. 22:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!