Mit szóltok ahhoz, hogy az új magyar légitársaság első gépe egy olyan, amiről többek ezelőtt azt gondolták, hogy nemsokára szétbontják?
"Sokan már évekkel ezelőtt azt hitték, hogy bontani fogják azt a Boeinget, ami most a Sólyom színeiben újra utasokat tervez szállítani. A gépet már kétszer kiállították a forgalomból, és a csaknem negyed század alatt repült már svéd, brit és orosz zászló alatt is."
Semmit. Ha megfelelően felújítják és megfelel a bizt. előírásoknak akkor miért lenne bármilyen gond is? Repültem én is már 25 éves géppel nem egyszer, és túléltem :D
Az Emiratesnak is vannak 10+ éves gépei, holott az nem valami putri kis légitársaság. Ezeket a madarakat nem 3 évre tervezik :)
A repülésben nagyon szigorú szabályok vannak arra vonatkozóan, hogy milyen repülőgépek repülhetnek és a folyamatos karbantartás is szigorú követelmény, így szerintem veszélyt nem jelenthet a gép.
Azonban érdekes kérdés szerintem, hogy egy ilyen Boeinggel lehet-e még profitot termelni. A légitársaságok egyik legkomolyabb költsége ma az üzemanyagköltség és már ott járnak, hogy fedélzeti újságokból vetetnek ki 1-2 oldalt vagy a személyzetet veszik szigorú diétára, hogy a kisebb súlyból eredően kevesebbet fogyasszon a gép. Egy ilyen környezetben a 737-500 nem tudom mennyire jó döntés.
Illetve én nem venném a Sólyomot (Sólymot? Melyik lesz a helyes nyelvtanilag? :)) úgy a magyar légitársaságnak, mint anno a Malévet. A Sólyom nem lesz nemzeti légitársaság, nem lesz Magyarország hivatalos légitársasága és nem is lesz állami tulajdon. Ugyanannyira lesz magyar légitársaság, mint a Wizzair. Kicsit én vetetnék is vissza velük ebből a "Hungarian Airways"-osdiből, mert nem fogják hivatalosan Magyarországot képviselni külföldön, mint ahogyan pl. a Ryanair sem Írország "arca" Budapesten (különben lázadnának az írek, gondolom :)).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!