Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Nyár végére tényleg visszafize...

Nyár végére tényleg visszafizetjük az államadósságot?

Figyelt kérdés

Ma láttam Orbán romániai (székelyföldi) beszédét, ahol azt mondta, hogy 2010-ben 85% volt az államadósság, most kb 80, vagy kevesebb.

(Nem emlékszem pontos dátumokra, meg számokra sem...)

Ezt követően azt mondta, hogy az IMF által adott kölcsönt idén, vagy jövő nyár végére vissza fogjuk fizetni.

A kérdésem az lenne, hogy csak az IFM kölcsönét fizetjük vissza, vagy a teljes államadósságot?

Tehát az IMF-en kívül tartozunk-e még valakinek?

Másrészt 20 ezer milliárdot honnan kerít elő a kormány, Viktor szerint már megvan a pénz és vég-törleszteni akarnak.

Kérem a válaszolókat, hogy párt szimpatizálástól mentesen adjanak válaszokat, nem érdekel, ki mennyire utálja melyik pártot...

2013. júl. 27. 17:03
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Az MNB tartalékából, a kibocsátott államkötvényekböl, ´és a Takszövök államositásából.
2013. júl. 27. 21:19
 12/19 A kérdező kommentje:

Mi ez a tartalék, amit lehívtunk?

Valaki magyarázza már el...

Tehát akkor összegezve csak az IMF hiteleket fizetjük vissza.

De mi van akkor az államadósság maradék részével?

Kinek tartozik az ország?

Még mindig a háborús jóvátételt nyögjük?

Másrészt ha visszafizetjük az IMF hitelt az azt jelentené, hogy akkor már nem szólhatnak bele az ország belügyeibe, mint pl a görögöknél?

Ezt a 3%-os hiányt megint nem értem.

Arra vagyunk büszkék, hogy 3%-al többet költ az ország, mint a GDP fennmaradó része?

Kedves szocik ennyire hülyék ne legyetek, lefikáztok, mert nem tudok valamit?

El kéne olvasni a teljes kérdést, akkor nem írnátok retardált válaszokat.

2013. júl. 27. 21:49
 13/19 A kérdező kommentje:

Egyébként igazatok van, annyira nem ástam bele magamat a témába.

De ahány helyen nézem az államadósság mindig változik, a szocik szerint nő, a fidesz szerint csökken.

A szocikkal megjártuk, úgyhogy inkább a fidesznek hiszek.

Másrészt én is, mint Churchill csak annak a számnak hiszek, amit én hamisítottam...

2013. júl. 27. 21:51
 14/19 anonim ***** válasza:
47%

"A szocikkal megjártuk, úgyhogy inkább a fidesznek hiszek."

Na mondom én, hogy az ilyen faékeknek köszönheti Orbán, hogy még mindig toronymagasan vezet...

2013. júl. 27. 22:00
 15/19 A kérdező kommentje:

Akkor szavazz az országot megnyomorító szegfűre...

Eszetlen ATV szökevény

2013. júl. 27. 22:05
 16/19 anonim ***** válasza:
44%

Akkor szavazz az országot megnyomorító narancsra...

Eszetlen Echo Tv / Hír Tv szökevény

2013. júl. 27. 22:15
 17/19 anonim ***** válasza:
34%

ATVnek minden szava hazug, de már menthetetlen módon.

Egy politikai médium, hogy reklámozhatja magát azzal, hogy "az objektív hírforrás".

Ez azért már átlép egy bizonyos határt, mikor szó szerint hülyének néznek.

2013. júl. 27. 22:49
 18/19 A kérdező kommentje:

Egyetértek az utolsóval...

Egyébként az RTL is titkos tárgyaláson bejelentette pár médiummal, hogy bármelyik ellenzéki oldalt előnybe helyezik, csak mert a fidesz olyat csinált, ami nekik nem tetszett, szóval ennyire lehet hinni az RTL-nek is, bár ez eddig se volt titok.

Igen és inkább a fideszre szavazok, mint bármelyik komcsira.

A jobikkal meg az a baj, hogy meggondolatlanok és a nemzeti érzéseiket nem tudják a politikában kamatoztatni.

Ráadásul már így is azt hiszi a fél világ, hogy a zsidókat elnyomjuk, pedig pont fordítva van.

A kisebbségek nyomnak el minket.

Ha most ilyen támadásokat kap az ország akkor ha a jobbik kormányozna ki is szakítanának minket a földrészről...

2013. júl. 28. 15:32
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

Ez az egész technikai jellegű dolog, és több csúsztatás is van benne.

Az IMF kölcsön visszafizetése, az kb olyan, mintha lenne 8 millió lakáshiteled az OTP-nél 7%-os kamaton, és Gyurcsók József Bank Zrt-nél kiváltanád 9%-os kamaton, mert nehogymá' az OTP-nek tartozzak. A tartozás megmarad, a kamatok nőnek, de te kuruckodhatsz, hogy mekkora szabadságharcos vagy, mert nem a köcsög OTP-t támogatod...

2013. júl. 28. 20:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!