„Tudom, egyszerűbb azt mondani, hogy agymosott vagyok, befolyásolt, megvezetett, alvajáró, vak, satöbbi...”
Nem tudom hol olvastál a soraim között ilyen jelzőket?
Én csak annyit akartam leírni, hogy te itt élsz a liberalizmussal, de nyugaton visszaélnek vele.
Gyerekek vagyunk a demokráciában és lehet, hogy nem úgy értelmezik a liberalizmust mint te.
Talán ha leakarnám írni a jelzőt: megvezettek a nyugatiak az elveikkel, címet adhatnám
„Minden szélsőjobbos (vagy a kedvedért: radikális) pártban pontosan 6-10 év élettartam van benne. Ugyanis eddig tart, amíg a párt felépül annyira, hogy bekerüljön a nagypolitikába”
Barátom te az egészből semmit nem értesz.
Nem azért szavaznak a Jobbikra nagyon sokan mert radikális, hanem mert a többi nem az.
Egyszerűen nincs lehetőség ma már a konzervatív hozzáállással megoldani a mai helyzetet.
Persze ha nem csak a fanatikus Jobbikellenességed vezetne, akkor észrevennéd azt is hogy mennyit is változott a Jobbik és nem kopott a népszerűsége. Egy teljesen más politikát mutat be, ami nem csak a radikalizmusról szól, hanem a protekcionizmusról is, ami eddig teljesen hiányzott!
Addig amíg nem lesz a többi párt is ennyire protekcionista, addig működni fog a Jobbik.
UI: Jó lenne barátom ha visszafognád magad, mikor a másik emberről beszélsz.
Mi az hogy bunkó, futóbolond, műveletlen, nem nekem írtad de ha megadod a címed szívesen találkozok veled „ mert egy arrogáns bunkó vagy. Ráadásul semmi közöd az egészhez, mert jól lehet, hogy a történelem ismétli önmagát, de soha nem ugyan úgy.
"Nem azért szavaznak a Jobbikra nagyon sokan mert radikális, hanem mert a többi nem az.
Egyszerűen nincs lehetőség ma már a konzervatív hozzáállással megoldani a mai helyzetet."
Ugyanazt mondod, amit én. Radikalitást vártok, ezért szavaztok a jobbikra. A radikalitás pont addig tart, amíg egy párt be nem kerül a parlamentbe és hozzá nem lát az uncsi bizottsági munkának.
"mennyit is változott a Jobbik és nem kopott a népszerűsége."
Még nem parlamenti párt. Egyébként hónapokról beszélsz, én meg 6-8 évről.
"Egy teljesen más politikát mutat be"
Mondom: a "teljesen más politika" ígérete az, amivel ez és a másik sok tucat tökegyforma szélsőséges pártocska átmenetileg mindig népszerű tud lenni, aztán letűnik. Ez a "teljesen más" izé, ami neked és a hasonló tájékozatlanoknak "újdonság", a tájékozottabbak számára olyan, mint egy elcsépelt favicc.
"ami nem csak a radikalizmusról szól"
Hát nem is, hanem fordítva. A radikalizmus szól a "teljesen más" ígéretéről. Csakhogy nem lehet más a politika. Kb. olyan a ti idétlen radikalizmusotok, mintha egy focicsapat azt ígérné, hogy ők mások, mert ők kézzel fociznak. Aztán bemennének a focipályára, és hamar rájönnének, hogy lábbal kell focizni, mert különben a bíró minden mozdulatot lefúj. Ekkor viszont az újító csapat elveszti az egyéniségét és lelkesedését. A parlamenti ülésteremben nem lehet gárdázni. A költségvetés vitájában nem lehet cigánytenyészetről és zsidó maffiáról beszélni, ott a témához kell hozzászólni.
"hanem a protekcionizmusról is, ami eddig teljesen hiányzott!"
Az EU-belépés előtt voltak védővámok, azóta nincsenek.
"Mi az hogy bunkó, futóbolond, műveletlen"
Nézz tükörbe, és látsz egyet.
"nem nekem írtad de ha megadod a címed szívesen találkozok veled"
Fenyegetőzöl?
A Hungarizmus nem erről szól. A Jobbik nem Hungarista! ŐK maguk határolódnak el tőlünk.
A Hungarizmus elveti a demokráciát, mert az néphazugság, újabban pedig judeokrácia.
"Miért higgyek a Publicus intézet önbevalláson alapuló felmérésének?"
A Medián közvélemény-kutató intézet is végzett felmérést ez ügyben és náluk is hasonló eredmények jöttek ki mint a Publicusnál.Medián felmérése szerint a Jobbikra szavazók 37%-a 2006-ban a Fideszre voksolt és csak 19% voksolt korábban az MSZP-re.
És miért lenne hamis szerinted az önbevalláson alapuló felmérés?
Mindenki hazudik?
"Beszédesebbek a területi statisztikák, de erről már beszéltem."
Miért lenne beszédes egy területi statisztika?
Az hogy a Jobbik 2. erővé lépett elő nem feltétlenül jelenti azt hogy a szavazóit a hanyatló MSZP-től szedte.
Sokkal inkább logikus az hogy az MSZP kozmopolita/liberális szavazótábora a mérsékeltebb Fideszhez pártolt(Innen a nagy szavazatnövekedés).Míg a Fidesz nemzeti érzelmű, radikálisabban jobboldali gondolkodású szavazói átálltak a markánsabban nemzeti/keresztény Jobbikhoz.Na persze hozzá lehet tenni hogy a Jobbik az alsóbb társadalmi rétegek számára vonzóbb szociális programja sok eddig a politikától ódzkodó embert megnyert.
(Ezt a gondolatmenetet támasztja alá egy régebbi szonda-ipsoszos felmérés miszerint az MSZP szavazóinak kevésbé szimpatikusabb a Jobbik és a Gárda mint a Fidesz szavazóinak.)
Erről már beszéltél?Hol?Én csak Kádárjánosozást olvastam.
"Minden szélsőjobbos (vagy a kedvedért: radikális) pártban pontosan 6-10 év élettartam van benne. Ugyanis eddig tart, amíg a párt felépül annyira, hogy bekerüljön a nagypolitikába, ahol elveszti a híveit és kikopik"
Mondok neked pár ellenpéldát:A francia Nemzeti Front amely már hosszú évtizedek óta a 3. legerősebb francia politikai erő,aztán ott van az osztrák radikáljobbos FPÖ ami szintén már több évtizede a 3. legerősebb osztrák pol.erő.Olaszoknál a Gianfranco Fini féle Nemzeti szövetség,a Dán Néppárt,Lengyeleknél a Jog és Igazságosság ami a 2. legerősebb párt.Vagy például Svájcban a Svájci Néppárt ami jelenleg kormánypárt......és még sorolhatnám.
Lényeg hogy marhaságot írtál.
"Az a vicc, hogy a hozzád hasonlóan tájékozatlan és műveletlen emberek...."
Jaj annyira kedves vagy:)
"Mindig az ilyen elmebeteg pártoknak vannak a legfanatikusabb szavazóik, furcsa is lenne, ha a fanatikusok, mániákusok és mindenféle futóbolondok..."
Minden olyan ember elmebeteg lenne aki szerint nem működik jól a rendszer és változtatni kell rajta?
Eszerint Széchenyi,Kossuth vagy az 56-os hősök vagy a rendszerváltók is elmebetegek voltak?
Fanatikus alatt én nem a pártba belebolondult embereket értettem hanem azokat akik elkötelezett hívei egy politikai erőnek.Biztos híveket csak úgy tud szerezni egy párt ha észérvekkel meggyőzik az embereket.Ez úgylátszik a Jobbiknak sikerült a legjobban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!