Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi lehet az oka szerintetek...

Mi lehet az oka szerintetek annak, hogy nincs hazánkban elegendő (diplomás) informatikus?

Figyelt kérdés

[link]

[link]

[link]

2013. júl. 26. 13:11
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

Az eredeti kérdésre válaszolva (sok válasszal vitatkoznék, de mindent nem lehet).

Szokás szerint sok oka van.

1. A szakma erősen felszálló ágban van, robbanásszerű igénynövekedésnél mindenütt hiány keletkezik.

2. Sok helyen az informatikusok egy részét is rabszolgaként kezelik. Erre csak gyengébbek vállalkoznak (kényszerből), ők viszont nem kellenek.

3. Nagyon sok ilyen diplomával rendelkező a középiskolai szintet sem üti meg.

4. Az egyetemek gyakran azzal vannak elfoglalva (kényszerből), hogy középiskolai anyagot tanítsanak, mert az érkező hallgatóság annyira gyenge. Márpedig a tanításra szánhat idő ettől nem nő.

5. Az egész gazdaság züllött, minden problémánál az oktatástól vonják el a pénzt, ennek következménye az oktatás minden szintjén a kontraszelekció, annak meg a 3-4. pontok.

6. Még erre a szakmára is érvényes a kiszámíthatatlanság, az pedig mindig szerevezetlenséget eredményez.

Ha részletesebben boncolgatnánk, lenne még bőven felsorolni való. Sok közülük erősen összefügg.

2013. júl. 26. 18:53
 22/25 anonim ***** válasza:

Kérdező nem tudom hol végeztél, de nekem ELTÉT végzett informatikus barátaim vannak állás nélkül és azt is elmondtam, hogy ismerettségen keresztül lehet elhelyezkedni, azaz, ha a haverjaid valahol vezetők akkor új állásnál már a haverjaikat és azok haverjait juttatják be, így ténleg az összes haverod bennt lesz, ekkor valóban az a fals kép alakul ki, hogy infohiány van.

Megírta egyik kommentelő, hogy ha hoz egy embert kap jutalékot. Hát igen, baráti körben osztják szét az állásokat. Mondom SOK ILYET LÁTTAM !

Nem jó fizető hanem akármilyen informatikusokból is sok van állás nélkül és még nem is beszéltem a számítástechnika okj végzettekkel állás nélkül vegetálnak.

2013. júl. 26. 19:14
 23/25 A kérdező kommentje:

Na csak a pontos adatok kedvéért.

A 2012-es DIPLOMÁSpályakövetés végeredménye informatikában. Munkanélküli 3,7%, ezzel az orvos (3,5%) után a legalacsonyabb. A nem szakterületén elhelyezkedők pedig 11,8% és ez is a második legkisebb az orvos után. A friss diplomások nettó fizetését tekintve pedig a legmagasabb az övék.(212E itthon)

A végzést követően pedig 3,35 hónap alatt találnak állást átlagosan, ami ismét az orvos után a legjobb.

[link]

2013. júl. 26. 19:21
 24/25 A kérdező kommentje:

ma 19:14

Nem releváns, hogy hol végeztek. Most lehet ELTE vagy BME ha nem jók akkor nem kapnak állást. Ismerősöm mikor felvételiztetett valakit hiába jött BME-ről nem vették fel. Még mást aki csak főiskoláról, azt igen. Persze van 1-2 intézmény ami azért nem igazán a cégek kedvence. Hiába jött az eltéről ha nem ért ahhoz amihez kell. És persze lehet itt beszélni kapcsolatokról, de a nagy többség nem így jut be. Persze könnyebb, de a nélkül is el lehet helyezkedni. Jó én is ismerek munkanélküli informatikust, de csak 1-et. Ugyanúgy mint kezdőt is akik kapnak állást.

És erre találták fel a felvételit. Eldöntik van e kellő tudásod.

2013. júl. 26. 19:28
 25/25 A kérdező kommentje:
És mindig azok panaszkodnak olyanról, hogy "csakkapcsolatokútjánlehetbejutnibárhovais..." akiket nem vettek fel. Az fel se merül bennük, hogy esetleg saját maguk miatt nem vették fel őket. Áhhh ez kizárt.
2013. júl. 26. 19:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!