Mi lehet az oka szerintetek annak, hogy nincs hazánkban elegendő (diplomás) informatikus?
Ez a lényeg, hogy a cégek igényeinek megfelelő informatikusból van hiány.
Egyébként tele van termérdek informatikussal és egyébb számítástechnikai végzettségű egyénnel az ország, aki egyszerűen önhibáján kívül nem képes elhelyezkedni. A cégeknek olyan informatikus kellene, aki nem a munkaideje alatt fejleszti ki pont azt a három hónapja létező forráskódokkal ellátott programot, ami éppen neki kellene, hanem már úgy jönne hozzá, hogy már a következő Windowst ami meg sem jelent feltőrte meg ismerje :LOL.
Aki ennek nem felel meg az nem kell. Közben tele van az ország informatikusokkal, akiknek bármi jó lenne.Könyőrgöm valaki elvégezte az egyetemet, ezzel bebizonyította hogy képessége, tudása megvan. Hogyan fejlessze magát, meg írjon progikat, ha sehol sem alkalmazzák ? Saját megélhetését nem képes fedezni egy munkanélküli, nemhogy méregdrága szoftweareket fejleszt önerőből :D.
A cégek olyan irreális elvárásokat támasztanak, hogy annak képtelenség megfelelni. Aki kijön az egyetemről, már legyen 5 éves munkatapasztalata, mert majd iskola mellette dolgozott és fejlesztett egy rakás programot :S Meg egy lótúrót :P
"Ez a lényeg, hogy a cégek igényeinek megfelelő informatikusból van hiány. " Ez eddig teljesen igaz.
"Egyébként tele van termérdek informatikussal és egyébb számítástechnikai végzettségű egyénnel az ország, aki egyszerűen önhibáján kívül nem képes elhelyezkedni."
Ez viszont így már nem teljesen igaz. Aki informatikusnak áll, az legyen kreatív. Menjen el egy boltba eladónak, aztán mellette vegye fel a kapcsolatot kis cégekkel, és igenis csinálja meg nekik a munkát olcsón. Ha ezt teszi, akkor elhivatott, megszerzi az aktuális tudást is, és el tud majd helyezkedni jó cégnél is. Az ismerősöm akiről írtam pont ezt tette. Semmi nem hullt az ölébe. megküzdött érte, hogy megszerezze azt a többletet amire szüksége volt ahhoz, hogy keresett szakember legyen. Aztán egyszer az ő cége is megszűnt. Nem volt 2 hónapot sem munkanélküli, elment Miskolcra (ahonnan mindenki menekül), mert ott talált egy jó céget, és most nekik dolgozik egyre nagyobb pénzért.
Én azt gondolom, aki erre nem képes, arra nem lehet azt mondani, hogyhát "önhibáján kívül". Igenis az önhibájából nem tud elhelyezkedni, mert csak arra vár, hogy minden a szájába repüljön, pedig nem fog! Aki informatikusnak áll az találja fel magát, járja végig a szamárlétrát és keresse közben a lehetőségeket és közben is képezze magát. ez erről szól. Tudom, egyszerűbb lenne, ha megvan a papír, rögtön tárt karokkal várnák mindenütt, de a világ nem így működik, így aztán vagy ő alkalmazkodik a világhoz, vagy pedig mehet a sírás mert a világ az nem fog alkalmazkodni őhozzá, arra várhat.
ma 16:29
Neked miből van az az irreális elképzelésed, hogy kell lennie saját programjának? Ilyen sehol se elvárás.
Na a kérdező most jól rákontrázott :xD
Alapból kap állást, az is akinek közepes végzettsége van, hát nem ! Ismerettségben kap állást az igen. Úgy le elhelyezkedni, hogy az ismeretségi köröd, kapcsolataid alapján. Haver elhelyezi. Sok olyat láttam Én is, hogy haver volt egy jól fizető állásban, semmit sem csinált, csak a többieket szekálta és simán elnézték mert havr volt :D
Inkább felvettek mellé valakit aki elvégzi a dolgát, de ő maradt a helyén. Így van ez....
Informatikusként igen nehéz elhelyezkedni, csakúgy mint bármi másként !
Az a gond azzal, amit ebcsont ír, hogy ha boltba felvennék nem a Zepternél kuncsorogna egy informatikus. Boltba sem veszik fel. Tudod ki van a boltban eladó ? Akinek műszaki eladói vagy más eladói végzettsége van !
"Informatikusként igen nehéz elhelyezkedni, csakúgy mint bármi másként ! "
Akkor te eléggé rosszul látod ezt a dolgot. Hagy tudjam már én, hogy milyen az elhelyezkedés. Ez a szakmám és eléggé tág ismeretségi köröm is van ebből. De mondtam, ha nem hiszed nézd meg a pályakövetéseket. Abban benne van országosan. Most ha valakinek van 1-2 ismerőse aki nem tud elhelyezkedni attól nem a szakmával van a baj. És remélem az ilyenek Budapesten próbálkoznak. Fejlesztőként, programozóként kb itt és 1-2 nagyobb városban lehet elhelyezkedni. Kis és közepes városokban ne is próbálkozzon. Még a megyeszékhelyek többségében se.
Gyengén fizető állást pedig nem nehéz találni. Elmegy egy gyárba munkaerő-kölcsönzöttként például. Azt ne mond, hogy oda sem veszik fel, mert nem igaz!
Dolgozik, mellette meg programozik, és tanul, és keres jobb állást. Nincs lehetetlenség, csak töketlenkedés, meg önsajnálat. Olyan nincs, hogy semmilyen munka nincs. Vacak és rosszul fizető munka mindig akad, persze nem kell ott leragadni, hanem keresni kell a lehetőséget a továbblépésre minél hamarabb.
"Dolgozik, mellette meg programozik, és tanul, és keres jobb állást"
Ez az amit már egyetem mellet kell csinálni. Nem az van, hogy befejezi és azt tanulta amit tanítottak neki és állást keres. Úgy nem veszik fel. Az egyetemalapot ad és magadtól kell közben plusszt tanulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!