Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mikor fog javulni Magyarország...

Mikor fog javulni Magyarországon a helyzet, megéri vállalkozást csinálni? Megéri Magyarországon maradni?

Figyelt kérdés

A helyzet az hogy mindig is vagy favágó vagy mezőgazdaságban akartam dolgozni.De aztán mezőgazdaság jobban bejött,aztán elkezdtem vállalkozáson gondolkozni hogy ha majd befejezem a sulit csinálok egy kis tanyát aztán szép lassan fejlesztgetni modernizálni.Régen ez volt az álmom.El is kezdtem a mezőgazdaságot kitanulni

leérettségiztem,közben meghaltak a szüleim.Utána érdeklődtem mennyi családit,meg árvaságit kapnék,és valami 40 ezer ft-ot alatti összeget kaptam volna egy hónapban.Mivel tovább szerettem volna tanulni mezőgazdasági technikusnak.A dzsipszi szomszédom kétszer ennyit kapott 0 nap munkaviszony után huszonévesen,még 8 általánosa se volt.

Nem tudtam volna megélni így kijöttem nővéremhez külföldre

lakni.Mikor mind utána jártam mennyit kapnék össze számoltam otthon nem akartam elhinni 18 éves fiú létemre nem tudok megélni egyedül,de aki életében egy napot sem dolgozott több pénzt kap mint én.Kérdem én így minek Magyarországon maradni,vagy esetleg vállalkozást nyitni?Főleg úgy hogy borsodban olyan jó a közbiztonság hogy attól kell félni éjszaka mit lopnak el.Az udvarunkban nem lehetett csirkét meg semmilyen állatott tartani mert másnap reggel nem volt meg egyszerűen ellopják.Van egy pár ismerősöm akinek vállalkozása volt de csődbe ment. Nektek mi a véleményetek?:

2013. júl. 21. 17:50
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
44%

Javulni a helyzet?

Az egész fejlett világ hatalmasat fogy hanyatlani, a perifériák meg örülhetnek ha nem omlanak össze.

Igen barátaim, ez lett a tőke tejhatalmának az elhibázott neoliberális vonulatnak és a szabályozatlan a nagytőke igényeit kielégítő globális kapitalizmusnak a "mellékhatása".

Itthon?

Van kb úgy 25-26 milla amit képes lennék befektetni, ha lenne mibe! De nincs sajna. Hiszen 6-7év alatt sehol sem akar megtérülni és hihetetlen bizonytalan minden.

Ma már csak a legtehetősebbekre lehet számítani mint fogyasztók, az az a luxus ami eladható nagy biztonsággal, mid termék vagy szolgáltatás.

Mi fog menni?

Mindenben a feketézés, mert a rendszer versenyképességi része lett ma már az Offshore meg az optimalizálás és igen a fekete munka is. Persze a reálba feketén is csak elevickélni lehet. Nem is látszik annak a jele hogy a legalitás nyújtotta többletbevétel kompenzálna.

És igen! Köszönöm magy tőke a magas adókat, hiszen amit te nem fizetsz be azt is nekem kellene, csak hogy nem fogom!

Akkora problémák előtt állunk, mi és a fejlett világ, amit még nagyon sokan nem is képesek felfogni.

Nem ritka, inkább általános lesz a 25% munkanélküliség az Eu ban. Aki felfogja hogy ez mit is jelent, az tudja hogy miért is valószínű ez az opció. Aki nem és hitetlenkedik, annak felesleges elmagyarázni mert úgy sem fogja a folyamatokat megérteni.

2013. júl. 21. 20:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!