Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit lehet ez ellen a hatalmas...

Mit lehet ez ellen a hatalmas feminizmus ellen tenni, ami az országot jellemzi?

Figyelt kérdés
Elég csak átnézni a szerelem, szex kategóriába, és meglátjátok miről beszélek.
2013. júl. 19. 22:13
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
56%
8. válaszoló.. most nehogy azt gondold, hogy én esetleg feminista vagyok, vagy egyet értek a dilis gyikes nőkkel, én személy szerint nagyon örülnék neki, ha a párom keresne annyit, hogy otthon maradhassak és csak a háztartással kéne foglalkozzak, ez így lenne rendjén, csak hát ez ugye Magyarországon kevés embernek adatik meg. Így viszont a nőknek többet kell gürizniük, mert hiába dolgoznak ugyan annyit, a férfiak ettől függetlenül még mindig az előbbi minta szerint gondolkodnak, így nagyon sok esetben teljes mértékben a nőre marad a házimunka és a gyereknevelés. Ha belegondolunk ez tényleg nem korrekt. Persze vannak kivételek, de még mindig inkább ez a jellemző az országban. És ez tényleg nem feminizmus, gondoljatok csak bele, mit lépnétek, ha hulla fáradtan hazajönnétek a munkából és az asszony várná, hogy mikor lesz kész kaja, mikor lesz tiszta ruha, a gyerekek rinyálnak, hogy mikor foglalkozol már velük is. Nem olyan egyszerű. 6. voltam.
2013. júl. 19. 23:46
 12/19 anonim ***** válasza:
89%

11: na én pont ezért lettem elvált asszony...

Előtte természetes volt, hogy megosztjuk a munkákat, amikor jöttek a gyerekek akkor én otthon voltam, és bár a GYED-em ugyanannyi volt, mint a férjem fizetése, természetes volt, hogy elvégzem a női munkákat. Most mit álljon neki este mosogatni, ha nekem volt időm, amíg a gyerek aludt?

Aztán visszamentem dolgozni, az én fizetésem a háromszorosa lett az övének, az én nyakamban volt 100%-ban a család eltartása, mert az ő fizetése arra volt elég, hogy kajáljon, fizesse a bérletét, meg magának vett cuccokat.

A háztartási munka női munka, a gyereknevelés női munka.... lakótelepi lakásban meg nem sok férfimunka akadt, de még a néha-néha villanykörte cserénél is könyörögni kellett. Amikor az alattunk lakó folyamatosan panaszkodott hogy áztatjuk és rimánkodtam neki,hogy csináljon valamit, akkor hetekig nem történt semmi. Én cementeztem körbe a kádat, erre azt mondta, hogy csak azért, hogy megmutassam, mekkora feminista vagyok...

Amikor a gyerekágy eltört, és a léc miatt többször lefejelték a gyerekek, én mentem el az OBI-ba szerencsétlenkedni, hogy csavart vegyek. Persze amikor kiderült, hogy rossz méretet vettem, akkor kiröhögött úgy, hogy a gép mögül ki sem bújt...

De másoknál is ezt látom, amikor a környezetemben megtudták, hogy válok, sok anyuka jött oda hozzám, hogy de irigyel, ők egyedül nem tudnak megélni, nem léphetnek.

Nagyon meg vannak borulva a szerepek, a nőkre már nemcsak a női szerep hárul, de részt kell venniük az anyagi feltételek megteremtésében, mert miazmá' hogy egy nőt eltartsanak, de közben a férfiak nem lettek a társaink. Eltartani nem tudnak egy családot, de elvárják, hogy még mindig családfőként tekintsünk fel rájuk és csodáljuk őket. Hát nekem nem volt időm a csodálatra miközben a belemet húztam, apuka meg addig gépezett.

2013. júl. 20. 00:04
 13/19 anonim ***** válasza:
84%

A férfigyűlölet és a feminizmus két teljesen más dolog.

A legtöbb feminista, akit ismerek, boldog, családos anya.

Én feministának tartom magam, ez nekem azt jelenti, hogy nem feltételezek senkiről se jót, se rosszat, se semlegeset az alapján, hogy mi van a lába közt.

Az a kategória pedig egy vicc.

2013. júl. 20. 02:23
 14/19 anonim ***** válasza:
28%
Le kell pofozni a nőket.
2013. júl. 20. 05:43
 15/19 anonim ***** válasza:
73%

Nem világos, hogy miért is kellene tenni a feminizmus ellen. A feminizmus a nemek egyenlőségére, a férfi és a nő egyenlő bánásmódjára (és nem csak "elvileg" meg törvénykezésileg, hanem valóban, az életben is) törekszik. Aztán pontosítod, hogy a hímsovinizmus. A két dolog teljesen más, ne keverd őket.

Nyilvánvalóan vannak olyan nők, akik a férfigyűlöletet hirdetik, azok nem feministák. Pont.

Ettől függetlenül, én nem tudom, milyen szerelem, szex kategóriát nézel, de amit én ismerek, az tele van síró, mániákus depressziós, mártír, önbizalomhiányos, nőgyűlölő, szexista sz rrágókkal. Már bocsánat. Radikális nőt ha egy hónapban egyszer látok, akkor sokat mondtam, míg egy feminista szemléletű hozzászólást úgy leoltanak kb 0,02 mp alatt, hogy füstöl. Esetleg mutathatnál példát, mert komolyan, szerintem ebben nincs igazad.

2013. júl. 20. 09:22
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Elírtam az elején, bocsánat, nem hímsovinizmus, hanem férfigyűlölet. előző vagyok.
2013. júl. 20. 09:28
 17/19 anonim ***** válasza:
78%
El vagy tévedve kérdező. A feminizmus nem férfigyűlölet. A feminizmus mindkét nem egyenlőségét elismerő ideológia.
2013. júl. 20. 15:41
 18/19 anonim válasza:
2013. júl. 27. 14:35
 19/19 rozsdamentesacéltörp válasza:
81%
Szerintem Mo.-n pont, hogy nem jellemző a feminizmus. Az egyenjogúságra való vágy pláne. Vidékről jöttem. Egyéni példával élnék: édesanyám ifjabb korában még próbált harcolni apukám családfő státuszával szemben. Mondván azon kívül, hogy dolgozni és kocsmába jár, maximum a fűnyírót szereli néha. Nekünk is szükségünk lett volna rá: a két lányának. Még azután is, hogy részegen véletlenül fejbe vágott valami fadarabbal, amit anyunak szánt. Persze azóta nincs nagy balhé. Megkeresi a pénzt, néha iszik, de utána szolidan bedől az ágyba. Természetesen én már 4 éve nem élek otthon. Egyetemre járok, de 120 km-rel arrébb, Budapesten. Gondoltam, ha már megkeresi a nagyra becsült pénzt, élvezhetném a társasága nélkül. Anyukámnak köszönhetek mindent, ami az eszemet és az intellektuális gyarapodásomat illeti. Akinek az önbecsülése a béka segge alatt van. Mindig. Apám 2 éve részegen kiborult nekem, hogy ő nem ezt akarta, ő csak dolgozott, hogy mindenünk meglegyen. Próbáltam vigasztalni, de nem tudtam szívből tenni. Nem érdekel a pénz. Most már, ami kell, megkeresem. Még mindig nem tudom megérteni. Nem tudom azokat se megérteni, akik fejet hajtanak a férfi előtt, mert ő hozza a pénzt, ő az Isten. Ez nem így van. Anyukám is dolgozik már 10 éve, magasabb végzettséggel, nem lepusztult aggyal, kevesebb pénzért. Mindenhol ezt látom. A nők gyakran intelligensebbek, motiváltabbak és mégis... meghunyászkodnak. Nem vagyok a háztartásbelik ellen. Csak nem szeretnék az lenni. Még elég sokáig, tán örökké. Immár 2 éve lakom együtt egy (szintén) "pénzimádó" férfival, de remélem soha nem akar gyereket...
2013. aug. 16. 18:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!