Mit lehet ez ellen a hatalmas feminizmus ellen tenni, ami az országot jellemzi?
11: na én pont ezért lettem elvált asszony...
Előtte természetes volt, hogy megosztjuk a munkákat, amikor jöttek a gyerekek akkor én otthon voltam, és bár a GYED-em ugyanannyi volt, mint a férjem fizetése, természetes volt, hogy elvégzem a női munkákat. Most mit álljon neki este mosogatni, ha nekem volt időm, amíg a gyerek aludt?
Aztán visszamentem dolgozni, az én fizetésem a háromszorosa lett az övének, az én nyakamban volt 100%-ban a család eltartása, mert az ő fizetése arra volt elég, hogy kajáljon, fizesse a bérletét, meg magának vett cuccokat.
A háztartási munka női munka, a gyereknevelés női munka.... lakótelepi lakásban meg nem sok férfimunka akadt, de még a néha-néha villanykörte cserénél is könyörögni kellett. Amikor az alattunk lakó folyamatosan panaszkodott hogy áztatjuk és rimánkodtam neki,hogy csináljon valamit, akkor hetekig nem történt semmi. Én cementeztem körbe a kádat, erre azt mondta, hogy csak azért, hogy megmutassam, mekkora feminista vagyok...
Amikor a gyerekágy eltört, és a léc miatt többször lefejelték a gyerekek, én mentem el az OBI-ba szerencsétlenkedni, hogy csavart vegyek. Persze amikor kiderült, hogy rossz méretet vettem, akkor kiröhögött úgy, hogy a gép mögül ki sem bújt...
De másoknál is ezt látom, amikor a környezetemben megtudták, hogy válok, sok anyuka jött oda hozzám, hogy de irigyel, ők egyedül nem tudnak megélni, nem léphetnek.
Nagyon meg vannak borulva a szerepek, a nőkre már nemcsak a női szerep hárul, de részt kell venniük az anyagi feltételek megteremtésében, mert miazmá' hogy egy nőt eltartsanak, de közben a férfiak nem lettek a társaink. Eltartani nem tudnak egy családot, de elvárják, hogy még mindig családfőként tekintsünk fel rájuk és csodáljuk őket. Hát nekem nem volt időm a csodálatra miközben a belemet húztam, apuka meg addig gépezett.
A férfigyűlölet és a feminizmus két teljesen más dolog.
A legtöbb feminista, akit ismerek, boldog, családos anya.
Én feministának tartom magam, ez nekem azt jelenti, hogy nem feltételezek senkiről se jót, se rosszat, se semlegeset az alapján, hogy mi van a lába közt.
Az a kategória pedig egy vicc.
Nem világos, hogy miért is kellene tenni a feminizmus ellen. A feminizmus a nemek egyenlőségére, a férfi és a nő egyenlő bánásmódjára (és nem csak "elvileg" meg törvénykezésileg, hanem valóban, az életben is) törekszik. Aztán pontosítod, hogy a hímsovinizmus. A két dolog teljesen más, ne keverd őket.
Nyilvánvalóan vannak olyan nők, akik a férfigyűlöletet hirdetik, azok nem feministák. Pont.
Ettől függetlenül, én nem tudom, milyen szerelem, szex kategóriát nézel, de amit én ismerek, az tele van síró, mániákus depressziós, mártír, önbizalomhiányos, nőgyűlölő, szexista sz rrágókkal. Már bocsánat. Radikális nőt ha egy hónapban egyszer látok, akkor sokat mondtam, míg egy feminista szemléletű hozzászólást úgy leoltanak kb 0,02 mp alatt, hogy füstöl. Esetleg mutathatnál példát, mert komolyan, szerintem ebben nincs igazad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!