Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Vajon ha ismét napirenden...

Vajon ha ismét napirenden lenne az Eu s csatlakozásunk, de nem kampány folyna hanem hiteles tájékoztatás akkor is belépnénk?

Figyelt kérdés
2013. júl. 14. 08:23
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
52%

Nem térnék ki erre az agymenésre hosszabban, de aki annyira nem ismeri az általa szidott multikat a hogy azt képzelje IBM-nek bárhol is monopolhelyzete van, a kereskedelmi bank elsődleges célja a lakosság hitelezése, az IMF vagy a WTO sőt a CIA is magántulajdonban van. Az első kettőnél tulajdonképp felsír az ember a röhögéstől...

Vagy a forint leértékeléséről szóló hablaty. A tisztelt szerző nem hallott még a Moszkvából diktált árfolyamokkal amik füstbe mentek a rendszerváltás után. Valamint a folyamatosan lassuló pénzromlás is ellenkezik a szerző meglátásaival. Valamint az is kimaradt a szerzőnél, hogy a piac meglepő módon reagál az inflációs változásokra.

Az amerikai Texaco-Chevron fúzió (aminek semmi köze sincs egyébként a cikkíró állításával ellentétben a holland/angol Shellhez) elleni per eredménye meg pont azt igazolja, hogy a vétkes olajóriások orrára is igen nagyot tudnak koppintani az államok által vezérelt bíróságok:

[link]

Matáv meg a hasonló ócskavasak monopolhelyzetének megszüntetése kivételesen jó lépése volt az akkor államnak, valahogy magasabb minőségű lett a szolgáltatás és a mobilszolgáltatók által való kizsákmányolást még eddig életemben nem hallottam. Pedig nagyon divatos minden multinacionális céget szidni manapság. Ez tényleg újdonság volt számomra.

Az afganisztáni ópiumelmélet is nagyon vicces ennek fényében:

[link]

Utána marad egy kis szocibeli nosztalgia, hogy a kisembert pátyolgatni terelgetni kell, de közben szabaddá és felelősségvállalásra is képessé kell tenni egyszerre.

De a legviccesebb nekem ez a felsorolás volt:

"A világ top 100 gdp melett 51 multi szerepel. Amelyből 47 amerkai székhelyű vagy érdekeltségű. Wal-Markt. GeneralMotor, Exon. Amelyek gazdaságilag egyenként is erősebbek, mint Magyarország, Szaud-Arábia, Lengyelország, Norvégia, Dél-Afriak, Finország stb"

Tippelje meg mindenki hány tárgyi tévedés leledzik meg benne.

Segítségek:

[link]

[link]

Ahol konkrétumokat emleget a ez a hosszú-hosszú agymenés mindenütt felsül. A grafomániáján kívül semmilyen más értékelhető dolgot nem tud felmutatni a szerző. A többi meg a szokásos amerikai konteósok perverz agyszüleményei, amit a magyar közönség kritika nélkül át is vesz, azután , hogy Amerikában tételesen cáfolva vannak ezek a marhaságok.

Egy klasszikus példát, hozok a Magyarországon még a cáfolása után évekkel is rendkívül népszerű higanyos vakcina elméletet.

Maga az állítás:

[link]

Itt a megoldás:

[link]

[link]

U.I a helyesíráson sem ártana javítani egy csöppet. Elég cinkes, hogy nekem kellett gyakorlatilag megtippelnem, melyik emberiségellenes torzszülöttről szándékozik éppen konspirálgatni a válaszadó.

2013. júl. 14. 12:00
 22/27 anonim ***** válasza:
48%

Itt van John Perkins videójának részlete. Hogyan tettek tönkre gazdaságokat, országokat.

http://www.youtube.com/watch?v=Em9hTxMcrZA

Egyébként köszönöm az utolsó hozzászólást. Ebből is látszik mennyi naiv ember van. Ha elhiszed elhiszed, ha nem, akkor nem. Egy dolog biztos, valami nagyon nincs rendben.

Egyébként szerinted ezeket a dolgokat megtalálod a wikipedián, meg az origóban. xd Ezek lennének a legutolsó dolgok, amiket valaha is leközölnének.

2013. júl. 14. 13:22
 23/27 anonim ***** válasza:
25%
22-es, azert a voluntarizmusodon jokat lehet kuncogni. Te leoltod az elozo hozzaszolot, hogy az igazsag nem jelenik meg az origoban, meg a wikipedian, aztan linkelsz egy masik mediat, ami szerinted meg hiteles. Hogy mi alapjan, az persze nem derül ki, de egyebkent se szamitana, mert nem a hir forrasa hatarozza meg annak az igazsagtartalmat.
2013. júl. 14. 15:27
 24/27 anonim ***** válasza:
22-es vagyok. Én így gondolom, ti úgy. Leírtam a véleményem ennyi. A kereskedelmi médiáról meg annyit, hogy azt közlik le, ami szerintük fontos. Érdekes módon arról nem szól egy hírado sem, hogy izrael módszeresen írtja palesztínát. Arról sem, hogy 9 ho 11 az nem baleset volt, nincs semmi teror. Ti rajtam nevettek jót. Én meg rajtatok. Szerintem ha az ember elgondolkozik egy kicsit és nem az előre szűrt hírekre hagyatkozik, akkor észre vesz néhány érdekességet. De ez van, Magyarország is az agymosáy miatt tart ott ahol. Nekem az a véleményem az eu-ról, ha nem lenne, jobb lenne.
2013. júl. 14. 20:30
 25/27 anonim ***** válasza:
Nem erted a lenyeget annak, amiket irtam. En azon ertetlenkedtem, hogy te pusztan a hir forrasara alapozod annak igazsagtartalmanak a megiteleset. A te axiomad az, hogy ami azoknak a hirforrasoknak ellentmond, amiket te hitelesnek gondolsz, az eleve nem lehet helyes. Ez nem erv. Arra, amit az elotted iro valaszolt erdemben nem irtal semmit, csak a velemenye forrasat kritizaltad. Ezzel nem fogsz meggyozni senkit az ellenkezojerol. (kulcsszo: ervelesi hiba ad verecundiam)
2013. júl. 14. 22:11
 26/27 anonim ***** válasza:

Persze hogy nem érveltem. Nem is akarok érvelni. Minek vitatkozzak. Annyi elég volt, hogy láttam honnan linkelt. Nem is akarok vitatkozni. Értelmét nem látom. Mint írtam, mindenkinek más a véleménye. Én már leírtam. Egyébként a videó amit linkeltem az egy ismeretterjesztő film részlete. Ha végig nézi bárki. És utána keres a benne elhangzottakról, akkor talál rengeteg infót róla.

Egyáltalán ki írta, hogy meg akarok győzni bárkit is. Ti akartok meggyőzni engem, hogy nincs igazam. Én azt egy szóval sem írtam, hogy 100%-ig igazam van, és hogy amit leírtam az szentírás. De ha bárki végigolvassa a hozzászólásokat, és elgondolkozik rajta józan paraszti ésszel, akkor átlátja a dolgokat.

Nem kell idegen szavakat használni, hogy értelmes legyen a hozzászólás.

Bocsánatot kérek, hogy én annyira primitív vagyok, hogy nem tudok érvelni. Én csak a véleményem írtam le.

2013. júl. 14. 22:46
 27/27 anonim ***** válasza:

Végigolvasva a hozzászólásokat, és az utolsó 6 sértegetést és hiba keresést annyi a véleményem, jobb lenne nekünk az unió nélkül. Igaz erre akinek van sütni valója, az rájön magától is. Az unióhoz úgy gondolom, hogy csak az ragaszkodik akinek érdeke hogy oda tartozzunk. De ezek az emberek többnyire nem kis emberek. Vagy ha az is, akkor külföldre kényszerült menni dolgozni.

Én is linkelek pár hírt. Vagyis inkább facebookos posztot.

[link]

[link]

[link]

[link]

2013. júl. 14. 23:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!