Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mikor pusztul már ki az...

Mikor pusztul már ki az emberek fejéből az a begyepesedett kommunista felfogás?

Figyelt kérdés

Konkrétan az, amikor egy csomó ismerősömnek keresztbe tesznek a saját szülei, hogy ne szellemi szakmát tanuljon - hiába jó képességű - hanem fizikait mert a kétkezi,termelő munka az igazi munka, csak az hajtja előre a gazdaságot blablabla, gyökérség...

Mintha a szolgáltatásokat nem lehetne eladni,hanem ingyen cserélgetnénk ahogy az információt vagy a már meglévő,megtermelt dolgokkal nem kereskednénk...mintha ezek nem forgatnák a pénzt...pff....

2013. júl. 8. 21:05
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
86%

Nem értem mitől kommunista az ha valaki a fizikai munkát nagyra tartja. Nyilván a szellemi munkának is meg van a maga jelentősége. Persze a kérdezőnek fogalma nincs arról hogy miért is alakult úgy hogy nálunk a szolgáltatások sokkal kisebb arányba színesítik a palettát. Egyszerűbb válasz: Nincsenek meg hozzá a jövedelmek. A realitás, hogy a magyar gazdaság nem járta ki azt az utat amit a nyugati az 1950-1985 között. Ekkor lett értékes a munka nyugaton és ekkor alakultak ki a magas bérek a szoc vívmányok stb stb. Mi ebbe bele sem szagoltunk.

Ma mi a bérekkel akarunk versenyezni, míg a nyugat ezen már túl lépett és a magas hozzáadott értékekkel versenyez míg a társadalom nagy része szolgáltat. A tőke a termelést kivitte kelet Eu ba vagy éppen Kínába és inkább a kereskedelem az innováció a tőkebefektetések ami húzza a gazdaságot a termelés helyett. Az az a nyugat a ipar utáni (posztindusztriális) szakaszba lép, ami nekünk és a perifériáknak már soha nem fog sikerülni.

2013. júl. 8. 21:41
 12/27 anonim ***** válasza:
94%
Nekem ez elég fura, mert se a szűk, se a tágabb családom nem gondolkodik így, pedig vannak vegyesen diplomások és szakmunkások is, senki nem nézi le a másikat és nem hallom, hogy ezt vagy azt tanuld!
2013. júl. 8. 21:41
 13/27 anonim ***** válasza:
91%

"Nem a diplomáról beszélek,de még az én családom is olyan hogy ne tanuljál, keress valami gyárat és dolgozzál és tömegével vannak ilyenek. Arra nem jönnek rá hogy a fizikai munka mindig sz*rul fizet? Főleg ha valakinek nem ez a célja.

Ismerősöm például saját vállalkozást akar az üzleti szektorban, mert van agya a matekhoz meg vnnak kapcsolatai és a saját szülei nem adtak kezdőtőkét, mert "az nem munka amit nem napi 8 órában és nem a két kezeddel csinálsz".

És millió felnőtt van így a gyerekeivel..."

Ez elég nagy butaság úgy ahogy van.

Egyrészt ilyen szülő nem sok van.

Másrészt mi vagyunk az az ország már így is ahol a WC s nénitől is diplomát kérnek lassan. Teljesen feleslegesen kérnek a szakmákhoz jóval magasabb képzettséget. Miért? Mert hatalmas túlkínálat van a munkaerő minden szegmensében, így megtehetik.

Persze vállalkozni sem egyszerű a világválság és a magyar külön utas válság miatt. Építész vagyok és energetikus, de sok más tevékenységben is otthon vagyok. Van tőkém, nem sok nem kevés, egy kisebb 25-30misis céget szinte napokon belül összehozhatnék. Csak hogy mit? Kinek? Minek?

Nincs fizetőképes kereslet semmire, egyből exportra meg nem egyszerű és nem is ésszerű termelni vagy szolgáltatni.

Ez van.

2013. júl. 8. 21:49
 14/27 anonim ***** válasza:
79%
Nem tudom, én nem nagyon találkoztam még ilyennel, aki azt akarta volna, hogy a gyereke egy gyárban robotoljon...
2013. júl. 8. 21:49
 15/27 A kérdező kommentje:

Konkrétan a srácnak az apja azt mondta hogy azért mert az biztosabb munkahely, ott mindig megkapod a fizetésedet és úgyis épül az audi, kell a munkaerő....

Nem arról van szó hogy valaki lenézi a fizikai munkát,hanem arról hogyha valaki többre vágyik, mondjuk milliomos akar lenni azt nem valószínű hogy fizikai munkás alkalmazottként el lehet érni és hiába magyarázza el a szüleinek: "Nem, az nem úgy megy, a két kezeddel lehet csak előrelépni, meg azt hiszed az úyg megy, hogy caskúgy milliomos leszel?" Nem,nem úgy megy, de ennyire nem bíznak a gyerekben?

2013. júl. 8. 21:55
 16/27 anonim válasza:
Azért nem pusztul ki, mert régen a nagy szovjet elvtárs-bajtársak idején, mindenki jobban élt. Isten tudja mennyivel lehetett akkor jobban keresni, mint most. Persze akkoriban a megélhetésért a jogaiddal kellett "fizetned. Az emberek visszasírják azt az időt.
2013. júl. 8. 22:00
 17/27 poiu ***** válasza:
Ez mitől kommunista? A mostani kormányzst hangsúlyozza a termelés fontosságát....
2013. júl. 8. 22:05
 18/27 anonim ***** válasza:

"Csak annyit mondok amúgy, hogy ismerősöm tart 1000 csirkét, ki lehet számolni, 20Ft-ért átveszik, átlag 750 tojás naponta, az napi 15000Ft, és dolgozik mondjuk pár órát, otthon van, nincs főnök stb. Akkor mit vagy olyan nagyra a szellemi munkával?!"

Akkor meg annyit mondok, 1000 csirke fenntartásához napi 15000 alig elég. Vagy jöjjön egy betegség, és annyi. Vagy egy rendelet a csirketartásról, hogy holnaptól nem felel meg a tartásuk (ugye ismerős), vagy akármi és a barátodnak annyi.

2013. júl. 8. 22:09
 19/27 anonim ***** válasza:
A kommunista felfogású időben, ami egyébként nem kommunista, anyukám egy Ukrán határ melletti faluból feljött, apukája iskolaszolga volt, és Pesten elvégezte a jogi egyetemet. Na ezt próbáld most meg, a nem "kommunista" időkben egy hasonló kvalitású emberrel, ja és még a doktoriját is meg tudta csinálni.
2013. júl. 8. 22:19
 20/27 anonim ***** válasza:
0%
A kommunista felfogás a jövő zenéje.
2013. júl. 8. 22:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!