Hogyan fogalmazzam meg a levelet a körjegyzőnek, hogy a polgármesterünket lemondassa? (134főből, eddig 75 aláírást gyüjtöttem) (etikátlan és a saját érdekeit nézi, nem a faluét)
akár kínai írásjelekkel is megírhatod, a polgármestert nem mondathatja le a jegyző.
akkor sem kötelező a lemondása, ha mind a 134 fő aláírja, sőt írhatsz a köztársasági elnöknek is - ő sem mondathatja le.
a képviselőtestület sem válthatja le :)
És miért nem?
Ma volt gyűlése a képviselő testületnek!
Polgármester nem akar lemondani,de a testület oszlathatja saját magát így eleve polgármester sem lesz!
Máshol is megoldották ország szerte, itt miért nem lehet?????
igen, a képviselőtestület feloszlathatja magát de ehhez semmi köze a jegyzőnek!
ha a testület az önfeloszlatás mellett dönt, akkor az önk. tv. előírásai szerint új választást kell kiírni.
Akkor kinek adjuk be a kérelmünket?
Vagy ne is próbáljuk!
A lényeg:
Falunkban 15 éve van egy volt áfész bolt!
Polgármesterünk felmondta a bérleti szerződését és Ő nyit egy boltot,de úgy hogy a falu 80%-a megszavazta,hogy a régi bolt maradjon!
Kijátszott pár épületet németeknek,amit a falu saját magának szeretett volna megtartani!
Most mit tegyünk?
Ezt nem hagyhatjuk még 1 évig!!!!!
Kizsigereli a falut!
Légyszi,adj tanácsot!
ráveszitek a képviselőtestület többségét arra, hogy szavazzon az önfeloszlatás mellett, ekkor új képviselő és polgármester választást kell kiírni.
ha a testület nem oszlatja fel önmagát, akkor nem tehettek semmit.
még mindig én vagyok :)
kérelmet hiába is írtok bárhová, mert sem a polgármester, sem a képviselők nem visszahívhatók a tisztségükből.
az önkormányzati törvény pontosan leírja, hogy mikor szűnik meg a megbizatásuk.
Köszi a segítséget!
Hát nem tudom,hogy mit érünk el,de nem adjuk fel! :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!