Miért vagy peszmista a politikai jövőt iletően?
Mert látom, hogy egyre nagyon állatok lesznek az emberek és évről évre egyre jobban imádnak csak azért kicseszni a másikkal, mert az jó szórakozást jelent nekik és mellesleg így vezetik le a feszültséget. Lehet persze, hogy igazából nem akarják bántani a másikat, nem gondolják komolyan a haragot és 1 óra múlva már el is felejtik, de ez az áldozatban felgyülemlik és az átélt élmények hatására ő is egyre inkább magába zárkózik, erőszakos lesz és agresszív és ő is kötekedni fog minden emberrel.
Magyarországon ez a legnagyobb probléma, ez a nagy gyűlölet és kritizálási hajlam. Gyűlölünk és megvetünk azért, mert a másik nem tanár, hanem kőműves, azért, mert nem villanyszerelő, hanem könyvelő, azért, mert kövérebb, gazdagabb, szebb, csúnyább, soványabb, lustább, pörgősebb, szegényebb, jókedvűbb, rosszkedvűbb, mint mi vagyunk és ez a sok indulat és kritika egyre inkább szakadékot nyit az emberek között.
Miközben ha elfogadnánk nyugiban a másik embert, akkor lehet, hogy nem lenne egyesekben ennyi elfojtott önértékelési probléma és akkor lazábban tudnák venni az életet és többre jutnának ők is.
Én inkább az ország jövőjét illetően vagyok pesszimista.
A politikai váltógazdálkodással nincs különösebb bajom, ha 20-30 évig ugyan azok lennének kormányon, szerintem még rosszabb lenne a helyzet. Így azért legalább van egy minimális elszámoltatás. Igaz az állandó változások kiszámíthatatlanná teszik a jövőt, ami visszavetheti a fejlődést.
A keresett szó a "pesszimista", kérdező. Az "illetően" pedig két l-lel írandó.
A kérdésre: Én inkább realista vagyok, nem pesszimista. Arról nem tehetek, hogy a múlt és a jelen alapján a jövő nem kecsegtet sok jóval...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!