Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Magyarországon miért engedélye...

Magyarországon miért engedélyezik a szlovák helységneve (ke) t?

Figyelt kérdés

Konkrétan Pilisszentkeresztre gondolok, ahol még a tűzoltóautóra is Mlynky felirat van ráírva.

Ez az egyetlen falu/város ahol többségben élnek a szlovákok, és nekem nem is lenne bajom vele, csakhogy ők sem engedik a magyar helységnevek használatát ott ahol több magyar él mint szlovák.

Tudom ez kicsit olyan,hogy ha megdöglik az én tehenem dögöljön meg a szomszédé is, de ez is azt mutatja,hogy hú de jó fejek vagyunk aztán meg b*szhatjuk a jófejségünket mikor június negyedikére emlékezünk...szerintem ez olyan birkaság, mert ez csak egy apróság, egy helyiségnév, ez nem jelent semmit, de az a baj,hogy mindenhez így állunk hozzá,hogy érezze csak jól magát az idegen 1-2 belefér, aztán meg nem szabad fajgyűlölőnek lenni mikor a kedves idegen kiakar túrni mert elszaporodott..(Wiki szerint 10 év alatt 12%-al nőtt a magukat szlováknak valló emberek száma a faluban, nem sok, de majd 10 év és megint egy 10% aztán a szomszédos faluba is beköltöznek, aztán a megyét is elfoglalják és így tovább, de ez persze nem a mi gondunk hiszen mi már nem fogunk élni, csak megmutatja,hogy mekkora birkák vagyunk/voltunk.

S nem szó nincs arról,hogy odamegyünk és lemészároljuk őket, de mi is tehetnénk valami annak érekében,hogy beolvadjanak és ne pedig szaporodjanak és büszkélkedjenek,hogy ők szlovákok.

2013. júl. 6. 18:04
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Ez azt jelenti, hogy itt nem tapossák sárba a jogot hozzá, és nem szedegetik le mint ott.
2013. júl. 6. 21:39
 12/16 anonim ***** válasza:

" Pont ezért kéne már leszokni a féktelen

nacionalizmusról."

Nem kevered te a dolgot a sovinizmussal?

2013. júl. 6. 21:40
 13/16 rémuralom ***** válasza:

"Nem kevered te a dolgot a sovinizmussal?"

Az attól függ, melyik alatt mit értünk. De nem, szerintem nem. Ami békeidőben nacionalizmus, abból háborúban egy hatásos háborús propagandával simán sovinizmust lehet csinálni.

2013. júl. 6. 21:53
 14/16 anonim ***** válasza:
Magyarország próbál példát mutatni a kisebbségek védelmében, egyébként hogyan várhatná el ugyanezt a szomszédos országoktól.
2013. júl. 7. 12:44
 15/16 anonim ***** válasza:

Engem speciel nem zavar, hogy egy olyan faluban szlovákul is ki van írva a helységné, ahol sok szlovák lakik. Mint ahogy az sem zavar, hogy pl. Pilisvörösváron meg a magyar mellett németül is ki van sok minden írva a sváb lakosok miatt. Az én magyarságomat ez cseppet sem kisebbíti, hiszen ettől mi miért is lennénk mi kevesebbek? Gondolom ezzel a magyarok nagyobb része így van.

Viszont ezzel szemben a szlovákok feltehetően sértve érzik a szlovák öntudatukat, hogy ha a többségében magyar lakta helységekben ki kéne írni magyarul a nevét. Nem meglepő mondjuk. A mi államunk a szlovákokéval szemben már több mint 1000 éve itt áll, nem kell ezt bizonygatni velük ellentétben.

2013. júl. 7. 20:37
 16/16 anonim ***** válasza:
A magyarországi szlovákság folyamatosan csökken! (vagy nem tartják identitásukat és magyarnak vallják magukat, vagy elköltöznek Szlovákiába, Nyugat-Európába stb.. és még kevesebb gyereket is vállalnak (úgy, ahogy a magyarok is)) Amúgy Szlovákiában is csökkenőben van a magyarság ugyanezen okok miatt. Másrészt miért üti az orrod az a cirka 200ezer szlovák? a népesség 2%-át teszik ki. 100%-uk beszéli a magyar nyelvet is a szlovák mellett. Az lenne jó, ha mindenki egyforam lenne?! nagyon nem tetszik a gondolkodásmódod...
2013. júl. 7. 21:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!