Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi a véleményetek, hogy Fodor...

Mi a véleményetek, hogy Fodor Gábor azt kéri, hogy a budapesti Városházára a székely zászló mellé tűzzék ki a szivárványszín zászlót is?

Figyelt kérdés
[link]
2013. júl. 6. 11:32
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
43%

Mit vársz, egy volt SZDSZ tagtól?

Beteg az összes.

És még azt mondja, hogy megváltozott, az SZDSZ-es "gőg" a múlté.

Persze.....

A jó múltkor valaki cigány zászlót akar kitűzni.

2013. júl. 6. 11:34
 2/16 populistafiu válasza:
68%
én támogatom a melegek jogait, de ezt túlzásnak tartom, mert a székelység autonómiáért folytatott küzdelme egy teljesen más jellegű dolog, nem kellene keverni a kettőt
2013. júl. 6. 11:35
 3/16 Pro Patria ***** válasza:
7%
:D:D:D:D:D
2013. júl. 6. 11:36
 4/16 anonim ***** válasza:
82%
kedves kérdező! meg tudnád erősíteni a hírt nem jobbikos forrásból is? csak, hogy mindenki korrekten láthassa a dolgot
2013. júl. 6. 11:41
 5/16 ConnectCare ***** válasza:
100%

Szerintem el kell dönteni, hogy a közigazgatási szerveken, önkormányzatokon lévő zászlókihelyezés szolgálhat-e eszközéül annak, hogy ott valaminek a támogatását fejezzük ki vagy nem.

Ha nem, akkor ki kell jelenteni, hogy a magyar és az uniós zászlónak van csak helye.

Ha viszont elfogadjuk, hogy a zászlókkal jelezhetjük azt, hogy támogatunk egy ügyet és így például kirakható a székely zászló akkor is, ha az adott szerv szervesen nem kapcsolódik a székelyekhez, akkor lehetőséget kell adni más emberek más ügyei számára is. Ez esetben viszont valóban nagyon nehéz lesz megvonni a határt, hogy mi kerülhet még ki és mi nem.

Egyébként én a rendezvény ideje alatt kiraktam volna a zászlót, gesztus értékű lépésként, jelezve, hogy a magyar állam kiáll az állampolgárok egyenlősége mellett.

2013. júl. 6. 11:44
 6/16 Pro Patria ***** válasza:
58%

Én direkt rákerestem, hogy ne csak a szentkoronarádión, kurucinfón, alfahíren olvashassam, biztosan ne csak hangulatkeltés legyen, és nézd csak:

[link]

2013. júl. 6. 11:44
 7/16 rajcziz ***** válasza:
53%

Nagyon összemosódtak itt az egyes szándékok. Mit jelent, ha kirakják a budapesti Városházára a székely zászlót? Hogy a főváros jelképesen (vagy akár tettlegesen is) támogatja a székelyek autonómiára való törekvését. Mit jelent, ha kitűzik a szivárványszín zászlót? Azt, hogy a főváros jelképesen (vagy akár tettlegesen is) kiáll az LMBT-közösség jogegyenlőségért való küzdelme mellett. Összefügg ez a két dolog? Kötve hiszem. Itt az történt, hogy a hangos többség, aki képtelen elválasztani a két dolgot, azt szűrte le, hogy itt most a mocskos b*zik önmagukhoz hasonlítják a székelyeket. Erről szó nincs.

Miről van itt szó? Arról, hogy a mai napon Budapesten lesz egy Pride nevű felvonulás. Voltak emberek, akik úgy gondolták, hogy szép gesztus lenne a főváros vezetésének részéről, ha fogná magát, és egy napra kitűzné az LMBT-közösség zászlaját a Városházára, ezzel jelezve, egyetért a közösség törekvéseivel. Nagyon jellemzően a hangos többség már magán a kérésen felháborodott. Nem arról van szó, hogy az adott zászlót kitűzték, csupán megformálódott egy kérés. De nehogy már a melegek bárhova kitűzhessék a zászlajukat! Azzal még lealacsonyítanák a székelyek törekvését! Elvégre ha egy városháza előtt ott leng az Únió, az ország és a település zászlaja, azzal már mind a három dolgot egy szintre helyezi, nem igaz?

Ezek után kérdem én: provokációról van szó? Vagy egy mozgalom kéréséről? Véleményem szerint az ehhez hasonló felháborodás már alátámasztja az LMBT-közösség törekvéseinek szükségszerűségét. Mit akarnak ők? Jogegyenlőséget. Mi a jelenlegi helyzet: a székely zászló nyugodtan kint lehet a Városházán, de a melegek még csak ne is kérjék, hogy ugyanez megtörténjen az ő zászlajukkal.

2013. júl. 6. 11:58
 8/16 anonim ***** válasza:
Szerintem semmi keresnivaloja nincs ott se az egyiknek se a masiknak. Es en sem mennek el a tarlos helyebe a homarparadera, nem azert, mert utalom a homarokat, hanem mert lattam a youtube-on, hogy a Bajnainak mit kellett vegigneznie :D
2013. júl. 6. 12:04
 9/16 anonim ***** válasza:
67%
nekem összeségében elegem van ennek a felvonulásnak minden mellék zöngéjétől....vonuljanak legyenek boldogok,de az,hogy már a vízcsapból is az ő "jogaik" folynak ez már vérlázító....soha nem jön el az az idő amikor mindenkinek minden tetszeni fog ezt fel kéne fogni és nem sípákolni ,hogy de igenis fogadj el fogadj el....oké van ilyen rendben,de az ,hogy belölem ez undort vagy szeretetet vált ki azt ne szabályozza senki....fodorra meg visszatérve van nekem egy kis egyesületem aki sérült gyerekekkel foglalkozik,van zászlónk és kitüzőnk kérem ezeket is kitenni a városházára
2013. júl. 6. 12:26
 10/16 rajcziz ***** válasza:
#9-es: Nyugodtan megfogalmazhatod a kérdést, nincs akadálya.
2013. júl. 6. 12:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!