Mi a véleményetek, hogy Fodor Gábor azt kéri, hogy a budapesti Városházára a székely zászló mellé tűzzék ki a szivárványszín zászlót is?
Mit vársz, egy volt SZDSZ tagtól?
Beteg az összes.
És még azt mondja, hogy megváltozott, az SZDSZ-es "gőg" a múlté.
Persze.....
A jó múltkor valaki cigány zászlót akar kitűzni.
Szerintem el kell dönteni, hogy a közigazgatási szerveken, önkormányzatokon lévő zászlókihelyezés szolgálhat-e eszközéül annak, hogy ott valaminek a támogatását fejezzük ki vagy nem.
Ha nem, akkor ki kell jelenteni, hogy a magyar és az uniós zászlónak van csak helye.
Ha viszont elfogadjuk, hogy a zászlókkal jelezhetjük azt, hogy támogatunk egy ügyet és így például kirakható a székely zászló akkor is, ha az adott szerv szervesen nem kapcsolódik a székelyekhez, akkor lehetőséget kell adni más emberek más ügyei számára is. Ez esetben viszont valóban nagyon nehéz lesz megvonni a határt, hogy mi kerülhet még ki és mi nem.
Egyébként én a rendezvény ideje alatt kiraktam volna a zászlót, gesztus értékű lépésként, jelezve, hogy a magyar állam kiáll az állampolgárok egyenlősége mellett.
Én direkt rákerestem, hogy ne csak a szentkoronarádión, kurucinfón, alfahíren olvashassam, biztosan ne csak hangulatkeltés legyen, és nézd csak:
Nagyon összemosódtak itt az egyes szándékok. Mit jelent, ha kirakják a budapesti Városházára a székely zászlót? Hogy a főváros jelképesen (vagy akár tettlegesen is) támogatja a székelyek autonómiára való törekvését. Mit jelent, ha kitűzik a szivárványszín zászlót? Azt, hogy a főváros jelképesen (vagy akár tettlegesen is) kiáll az LMBT-közösség jogegyenlőségért való küzdelme mellett. Összefügg ez a két dolog? Kötve hiszem. Itt az történt, hogy a hangos többség, aki képtelen elválasztani a két dolgot, azt szűrte le, hogy itt most a mocskos b*zik önmagukhoz hasonlítják a székelyeket. Erről szó nincs.
Miről van itt szó? Arról, hogy a mai napon Budapesten lesz egy Pride nevű felvonulás. Voltak emberek, akik úgy gondolták, hogy szép gesztus lenne a főváros vezetésének részéről, ha fogná magát, és egy napra kitűzné az LMBT-közösség zászlaját a Városházára, ezzel jelezve, egyetért a közösség törekvéseivel. Nagyon jellemzően a hangos többség már magán a kérésen felháborodott. Nem arról van szó, hogy az adott zászlót kitűzték, csupán megformálódott egy kérés. De nehogy már a melegek bárhova kitűzhessék a zászlajukat! Azzal még lealacsonyítanák a székelyek törekvését! Elvégre ha egy városháza előtt ott leng az Únió, az ország és a település zászlaja, azzal már mind a három dolgot egy szintre helyezi, nem igaz?
Ezek után kérdem én: provokációról van szó? Vagy egy mozgalom kéréséről? Véleményem szerint az ehhez hasonló felháborodás már alátámasztja az LMBT-közösség törekvéseinek szükségszerűségét. Mit akarnak ők? Jogegyenlőséget. Mi a jelenlegi helyzet: a székely zászló nyugodtan kint lehet a Városházán, de a melegek még csak ne is kérjék, hogy ugyanez megtörténjen az ő zászlajukkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!