Hogyan hagyhatják itt sokan az országot az Orbán-kormány megszorításai miatt?
A közvetlen baráti körömből és az ismerőseim közül senki nem tett ilyent még, de sok ilyenről hallok és úgy vélem az eddiginél keményebb adók miatt igen nagy lehet az elvándorlók száma. Az most teljesen mindegy, hogy én melyik pártot támogatom, de ez szerintem akkor is szégyen! Az adók engem is keményen érintenek, mégsem hagyom itt a földet, ahol születtem. És szerintem aki ezt ilyen parányi okok miatt megteszi, az nem hazafi és menjen is, mert nem méltó arra, hogy ebben a nagy múltú országban éljen. Egyszer talán véget érnek ezek az idők, talán jobb lesz minden. Akkor majd visszajönnek, mi? Én ugyan nem engedném őket többé be ide. Persze majd a válaszokban lehet támadni, és nyugodtan tessék is. Szólásszabadság van. Csak mert egyszerűen nem értem, az ilyen emberek hogyan nevezhetik magukat ezek után egyáltalán magyarnak.
Mert nagyon elcsüggedek, amikor belelapozok a történelemkönyvbe és látom, hogy a tatárjárás, a törökdúlás, a szabadságharcok és a két világháború összesen sok millió áldozata nem volt elég ahhoz, hogy annyi tiszteletet tömörítsen egy nemzet fiaiba, hogy ha éhen halnak is ezen a földön, soha ne hagyják el. És azért gyanítom, hogy éppen olyan sokan nem álltak az éhhalál küszöbén a kivándorlók közül. Wass Albert is megmondta: "Ha őseink is elszaladtak volna, valahányszor nehéz idők jöttek, ma üres lenne ez az ország." Szóval kérlek magyarázzátok meg nekem, hogy van bőr a képén sok embernek itt hagyni ezt a szép országot ilyen sokan, mikor a Trianon zsarnoksága miatt tengernyi magyar várja epekedve azt, hogy idegen provokációtól mentesen magyarnak érezhesse magát, vagy legalább jogos ősi területének egy részén autonómiát élvezhessen?
"Trianon zsarnoksága" keményen megdolgoztunk Trianonért, megvolt annak az előzménye, sosem voltunk jó taktikában, stratégiában, sosem láttunk tovább az orrunknál
és ne 10 hanem minimum 150 évre gondolj
Kedves kérdező, nem értelek.
A kommunizmusban kötelező volt itt maradni. aki elment azt kriminalizálták, ha visszajött volna börtön várt rá.
Aztán lebontottuk a berlini falat, és a vasfüggönyt. Már megint lehet szabadon jönni-menni.
Sőt, az EU miatt le is lehet telepedni akárhol Európában, ha úgy tetszik.
Miért van ezzel neked problémád?
Azt szeretnéd, hogy újra aknazár meg géppuskák tartsák itthon az embereket?
Normális vagy???
Kérdező egy példa:
Volt itt egy árnyéktáncos csapat, pár éve, azt mondták nem jó. Elmentek külföldre, nyertek, és kaptak egy Las Vegasi szerződést.
Aki tehetséges, vagy okos az elmegy. Mert Kint megfizetik, megbecsülik. Ilyen egyszerű.
Én nem az anyagi helyzetem (pici saját lakás normális, bejelentett állással) miatt mentem el, sőt bizonyos megszorításokkal még egyet is értettem, nem lehet úgy országot vezetni, hogy osztogatok jobbra-balra.
Nekem a környezettel (rendezetlenség, igénytelenség), az emberek hozzáállásával volt gondom, és a gyerekeim miatt mentem el, hogy ők emberibb környezetben nőjenek fel.
Nem fogom Orbánra, Bajnaira meg a többi politikusra 100%-ban, inkább az átlag emberekre.
Én nem nagyon szeretnék kiköltözni és szerencsére úgy ahogy, de itthon is boldogulok. De természetesen már nekem is megfordult a fejemben, mint lehetőség, hogy miért? Nyilván részben anyagi okokból is, de nálam egy másik, ugyanolyan fontos oka annak, hogy nem mindig érzem jól magam ebben az országban, az az emberek egy sajnos széles csoportjának a viselkedése: hogy mindig mindenre bűnbakot keresnek, hogy akinek egy kicsit is jobban megy valami azt ki kell közösíteni, hogy mindenki teljességgel hülye, aki máshogy gondolkodik, mint ők és stb. stb. stb. És ezek az emberek szinte mindenhol ott vannak, itt gyakorikérdéseken is szép számmal vannak...
Én emiatt szoktam időnként rosszul érezni magamat ebben az országban...
Téged totál elhülyített az Orbán propaganda! Gondolom nem lehetsz túl öreg, így várod, hogy hát majd egyszer...! A gond ott, van hogy az embereknek nincs túl sokszor 40, meg 23 év az életében, hogy folyamatosan kirabolják őket (ki jobban, ki kevésbé), /amúgy te éhenveszhetsz, ha olyanod van éppen/, de egyébként, ha az Orbánt, meg a telhetetlen, maffiózó, hazaáruló, tolvajló, a saját NÉPétől trafikokat elrabló (amit majd beállítanak "nemzeti(!) dohányboltnak"), kisemmiző bandáját golyózápor közepette kikergették az országból, (amit egy szláv országban már ennek a negyedéért megtettek volna, hogyha ezt az aljas szemét hazaáruló pofátlanságokat megengedik a NÉPpel szemben maguknak) akkor majd lehet hogy visszajönnek akik elmentek, bár ez nem azt jelenti, hogy soha nincsenek ITTHON, csak kint keresik meg az igazi emberhez méltó megélhetésüket!
Most aki elmenekül Szíriából, mert mondjuk a demokratikusabb Jordániában odaát van rokona, ismerőse, aki addig befogadja, hogy ne lőjjék rommá a családját, ha már a házával megteszik, az szerinted egy aljas, önző hazaáruló te szerencsétlen?
Egyébként Viktorka abszolút nem méltó arra hogy ebben a "nagymúltú országban éljen", evvel a "nagymúltú" NÉPppel, amit folyamatosan rabszolgasorba taszít, aminek a vezetéséhez elvesztett minden erkölcsi alapot a demokrácia lerombolásával, törvények hozatalával visszamenőleg, a parlamentarizmus módszeres lerombolásával, a trafikmutyival, az emberek ellenségként kezelésével, stb. sorolhatnám a mocsokságaikat 10 oldalon át! ...és ezeknek semmi de semmi köze az "emútnyócévhez", hogyha már állandóan ezzel takaróznak! Ha meg ő úgy gondolta hogy olyan trágya az ország helyzete 2010-ben, akkor miért jelölte magát miniszterelnöknek, és miért indult a Fidesz a 2010-es választáson! "emútnegyvenév", "emútnyócév"! Ez a magyar politikai jobboldal! Ez nem indok gyerekek...
"a saját NÉPétől trafikokat elrabló (amit majd beállítanak "nemzeti(!) dohányboltnak"), kisemmiző bandáját golyózápor közepette kikergették az országból, (amit egy szláv országban már ennek a negyedéért megtettek volna"
Ezt te sem gondoltad volna. És gondolom azzal sem vagy tisztában, hogy azért mennyire szigorúan ellenőrzött a politikusok élete és tevékenysége Magyarországon. Lásd azt az egyszerű példát, hogy a Köztársasági Elnök belebukott abba, hogy plagizálta a doktoriját. Vannak Romániában ismerőseim. És hidd el, hogy bár Románia nem szláv, de attól függetlenül szomszédos ország, ez ott semmiképpen nem történt volna meg. Az államfő egy tengerésztisztből lett politikus, aki lejáratja magát és az országot, elárulja a saját pártját, amivel azt eredményezi, hogy a baloldal koalícióba lép a jobboldallal, együttesen leszavazzák a parlamentben, de minden ocsmánysága ellenére MEGNYERI a népszavazást és megmarad elnöknek.
Amúgy meg nagyon szép példa volt ez a szlávos dolog. A szlávok közül egyedül a lengyeleket meg a szlovénokat tartom olyan népnek, amely viselkedésben ténylegesen európainak látszik. És hidd el, nagy múltú nép vagyunk, legalábbis annyira, hogy a magadfajták ne a barbár szlávokhoz hasonlítgassanak minket.
Azért a csehek is elég kulturáltak ahhoz képest, hogy szlávok. Meg nem tudom pontosan, talán a horvátokat is szlávoknak szokták tekinteni, ők sem rosszak.
Amúgy kérdező az emberek jól akarnak élni, ezért mennek el. Itt csak kirabolják, rabszolgaként tartják őket, kinek kell ez az élet? Sőt, tovább megyek, ki akarja a saját gyerekeinek, unokáinak ezt az életet?
A köztársasági elnök azért bukott bele, mert Viktorka úgy látta jónak... Belátta hogy mégse az az ember kell erre a posztra, pedig anno egyedül ő akarta az elnöki székben látni! Amúgy jellemző, egy olyan embert, aki anno főpolgármesternek nem volt jó, aki azt mondta független, a Fideszbe meg ő maga mondta hogy akkor lép be ha kap valami zsíros pozíciót, amit meg is kapott, sőt aztán köztársasági elnök is lehetett de persze ahhoz is hülye volt!
Nem megható, hogy lebukott, anno ezt az ember az előző rendszer pénzelte, hogy eljuthasson versenyekre, meg dotálták hozzá a zabálni valóját, majd lelépett Svájcba, aztán jóval a rendszerváltás után visszaette ide a rosseb hogy belemagyarázzon "óriási hazafiként" a MAGYAR NÉP életébe, úgy hogy k**va sokat köszönhet az előző rendszernek! Nézz csak utána...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!