Nem gondoljátok hogy Orbán Viktor egyre jobban hasonlít Palpatine főkancellára (darth Sidiousra)?
Orbán a Palpatine, Navracsics Darth Vader, Semjén Tarkin kormányzó, a Fidesz-frakció a rohamosztagos klónok, a Parlament a Galaktikus Szenátus (már csak idő kérdése, hogy feloszlassa).
Úgy látom kijön az egész szereplőgárda :D
Nekem Gyurcsi jut eszembe Palpatine kancellárról.
Palpatine mantrázta papgájszerűen, hogy "köztársaság, köztársaság, köztársaság", pont mint Gyurcsi.
Neki ugye nem kell a Szent Korona, ezért az MSZP leveszi a címerből a Szent Koronát, őt zavarja, hogy a Korona az Országházban van, mert szerinte (csak szerinte) ez a "köztársaság parlamentje" stb.
én nem vagyok mszp fan, de egy köztársaságban nincs helye a koronának a parlamentben
de most sem lesz sokáig ott, mert Viktor majd felteszi a fejére
"Miért nincs ott a helye ? A korona nem a királyságot szimbolizálja egy köztársaságban hanem az országot! Ha úgy nézzük akkor a korona a hatalmat szimbolizálja, a hatalom egy köztársaságban a parlament kezében van. A korona a parlamentben van. Szerintem így logikus"
Valójában a köztársasági állameszmény és a monarchia állameszménye között az a különbség, hogy míg a köztársaság a hatalmat a néptől eredezteti, a monarchia felfogása szerint a hatalom Istentől származik.
Ez a hatalom háramlik a Szent Koronával megkoronázott királyra. A Szent Korona tulajdonképpen a magyarság Istennel kötött szövetségének jelképe (afféle magyar frigyláda), amit másodszor is megerősített Szent István azzal, hogy felajánlotta a Koronát Szűz Máriának. Innentől kezdve Regnum Marianum az ország, Szűz Mária -ellentétben más országokkal - nem csak patrónája, hanem reginája is Magyarországnak. A felajánlás óta Magyarország örökös királynője Szűz Mária.
A magyar közjog szerint Magyarország államformája királyság és az államfő Szűz Mária.
A Szent Korona az Istentől kapott főhatalom (mely megoszlik a király és a nép között) mellett az ország területét (Szent Korona országai), javait is jelöli.
Az országgal és népévél elválaszthatatlanul egybeforrott a története.
(Egy közvélemény kutatáson a válaszadók döntő többsége Szent Koronát tartotta a legfontosabb nemzeti jelképnek.)
Amúgy de, pont néztem a homlokát én is a tegnapi Híradóban, van benne valami.
De hát a cigányok korán öregednek, ezt tudjuk... :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!