A melegházasság engedélyezéséről lehet népszavazást kiíratni?
20-asnak válaszul
Magyarország alkotmánya:
Országos népszavazás
8. cikk
(1) Legalább kétszázezer választópolgár kezdeményezésére az Országgyûlés országos népszavazást rendel el.
A köztársasági elnök, a Kormány vagy százezer választópolgár kezdeményezésére az Országgyûlés országos
népszavazást rendelhet el. Az érvényes és eredményes népszavazáson hozott döntés az Országgyûlésre kötelezõ.
Két sorral alább pedig ez szerepel:
"(3) Nem lehet országos népszavazást tartani
a) az Alaptörvény módosítására irányuló kérdésrõl;"
Erről beszélek. Mivel az Alaptörvényben benne van, hogy a házasság férfi és nő között köttetik és mivel az alkotmányt nem lehet népszavazással módosítani, ezért nem lehet népszavazást kiírni a "melegházasság" engedélyezéséről. Ezt írtam az első hozzászólásomban. Erre hoztad a listát, amelyben tényleg "kb ugyanezek a tiltott témák" vannak felsorolva mint ebben. Egy jelentős eltérés azonban mégiscsak van a két lista között, nevezetesen az, hogy a hivatalos szövegben szerepel az általam fentebb idézett rész, mely szerint nem lehet népszavazással megváltoztatni az alkotmányt.
A legtöbb ember szerintem leszarja a melegeket, köztük én is, vannak haverok, de nem érdekel a hálószoba titka.
A bajt akkor követéttek el, mikor kivonultatok az utcára, és a hálószoba titkaitokat elkezdtek mutogatni. Otthon mindenki azt csinál, amit akar, vagy éppen egy erre fenttartott szórakozóhelyen.
Én se megyek az utcára az asszonnyal, és nyúlkálok a bugyijába, mert ez ránk tartozik.
De el lehet menni a UK-be ott is össze lehet házasodnak, ha fontos a papír.
Szerintem van ennyi meleg, de sokan elmennének szavazni, és tuti nemmel szavaznának, mivel a sok nyugdíjas úgyse tudna mit csinálni:D
"20-asnak válaszul
...
Az érvényes és eredményes népszavazáson hozott döntés az Országgyûlésre kötelezõ."
Ez így igaz, csakhogy arról nem írhatsz ki népszavazást, hogy törvény/rendelet szülessen arról, hogy engedélyezik a melegházasságot. Csak arról lehet kiírni a népszavazást, hogy a parlament tárgyalja az adott témát.
Lehetni lehet, de úgy le lesztek szavazva mint a csuda.
Már ha vannak még józan gondolkodású emberek.
Azért csak 2 meleget ismersz,mert a többi heterónak álcázza magát.
Akit meg látsz az úton arról mindegyikről azt hiszed,feltételezed,hogy heteró,pedig nem az.
A valóságban biztos több még 10%-nál is.
Sok meleg meg is házasodik,szerencsére egyre kevesebben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!