Szerintetek, meddig húzza ki a Fidesz hatalmon a választások után?
Utolsó: azt is nézd, hogy az akkori eladósodottság mellett nem voltak ilyen ***** nagy elvárások! Heló, ébresztő, azt is nézni tetszik, hogy most mit várnak el egy gyerektől például? Én 90-es évek elején diákként boldog voltam, mert az a kevés szar, ami volt, elég volt! Most meg az egész felborult, ma már a menőzés, divatozás világában alig van egy értelmes fiatal! Voltál egy középiskolában, mi folyik? Nem, nem vagyok kíváncsi arra a kevés elit gimire, amiben van fegyelem, mert az lóhúgy se. Nem járhat mindenki az elitbe, a krémbe!
Unokatesóim 10 éves kis szarcsimbókok, katolikus iskolába tágítják a fejüket, de másról se beszélnek, csak a pénzről, az j cuccokról, meg hogy mire kéne a pénz, milyen új cucc kell, csak az anyagiak. Vannak kivételek, de az ország mutatója közelebb van a nullához, mint akkor. A fegyelmet, a rendet, szellemi értékeket is nézni kell, nem csak a számokat. Akkor az ember nem fizetett ennyi hülyeségre, sokat fordult a világ, sokkal több hitelt vesznek fel az emberek, megváltozott az egész hozzáállás.
Ma már a legtöbb háztartásba van kábel, internet, minden móka, amik viszik a pénzt. És tudod mi a vicc? Ha nincs neked, a többiek eltaposnak, már egy sima putri kisiskolába is a gép előtt görnyednek a kiskölykök a legújabb game előtt.
Igenis szarabb a helyzet, csak viszonyítva kell nézni, hogy az akkori szar mire volt elég, és hogy ma mit érsz a jobb mutatókkal!
Semmit.
A Fidesz meg már abból a szempontból is jobb lesz (bár nem vagyok semmilyen párti :))) )hogy kell a vérfrissítés. Már ha lesz ilyen, de amíg az emberek birkák, addig a politikusok olyan mindegy, melyik pártból röhögnek a képünkbe!
Ha van valami haladás, a sok gyökér elrontja, lásd: új vonatok, buszok.
Ennyi. A fidesz bírhatja bármeddig, mi nem fogjuk, mi megyünk tönkre.
„Aki a mostani válság miatt panaszkodik, az el sem tudja képzelni, milyen volt a rendszerváltás utáni első hat év.”
Te 100% hogy valami liberális közgáz felfogású ember vagy.
És ezt nem bántóan írom, csak látszik, abból hogy az érem másik oldalát nem nézed.
Volt hová emelni az árakat, és a bérek is növekedtek a magánszférában elég rendesen.
Ezzel nem azt mondom, hogy könnyű volt, de teljesen más lehetőségek akadtak, mint ma.
Persze a számok sem reálisak, hiszen akkor a fekete gazdaság a mainak a 3× osa volt legalább, ami ugye nem szép, de a statisztikáknál sokkal szebb jövedelmi állapotokat jelentett.
Az állami és a magán szektor között 3-4× es jövedelemnövekedés eltérés volt.
Persze ez papíron soha nem jelentkezett, mert zsebbe került.
A felszámolt cégek dolgozóinak egy jelentős része is a fekete gazdaságba került és nem hogy csökkent volna a jövedelme, hanem nőtt. Nem beszélve a bér reálszintjének arról az állapotáról, hogy honnan csökkent hová! Hiszen akkor mind összesen 10-11% al volt kevesebb a reálkereset, viszont tized ennyi sem volt a lakossági eladósodottság. Ha azt mondod, hogy közgazdaságilag rosszabb volt a helyzet akkor egyetértek veled, de az emberek egy nagy része az alsó jövedelem szintűek, akik dolgoznak, a mai helyzetet rosszabbul élik meg. Az meg hogy milyen esélyekkel, és mennyi idő alatt, nőjük ki ezt a vállságot teljesen a gazdaságpolitikán múlik. Keleten lakom, és nálunk a szolgáltatások 30-35 % al csökkentek, amiből a BP i emberek szinte semmit nem éreznek „ egyenlőre „. Persze tömegesen mennek fel az emberek dolgozni, és ennek is meg lesz a hatása. Itt megállt az élet és naponta zárnak be a boltok, üzletek, küldik el az embereket és szürkülnek a munkahelyek a kényszer hatására.
A közbiztonság is egy furcsa dolog, igazad van robbantottak „ Aranykéz u „ és lőttek „Fenyő”.
De ezek az átlag kisembereket nem érintették, ma viszont kirabolnak fényes nappal!
A kisebb vagyonelleni bűncselekmények szaporodtak el nagymértékben, ami szintén engem támaszt alá.
Jobbak a növekedési esélyeink? 20 év alatt 14% volt a reálbér növekedésünk, aminek a nagy részét a csúcs vezetők bérezése el is viszi! Ezt a 7% romlást meg szétterítették. Semmi esélyünk nincs, hisz nem látszik, hogy miként is növekedhetnénk úgy, hogy az átlag emberek szintjén legyen tapasztalható.
Előbb a fiskális rendszert kell rendbe tenni, aztán a monetárist és kb 10-15 év és mi is érezni fogunk valamit. Én minden fiatalnak azt javaslom hogy tanuljon nyelveket és menjen messze innen, mert sajnos itt csak a nyomor várhat rá. A Fidesz sem fog meglépni olyan intézkedéseket, amik gyökeresen átalakíthatnának a gazdaságunkban olyan elemeket ami , minket embereket tart a legfontosabbnak.
A negyedik válaszoló vagyok.
Kedves kérdező, egyetértek veled abban, hogy az eladósodottságot és a munkanélküliséget tekintve sokkal rosszabb a helyet, mint '94-ben volt. Ugyanakkor, ha elküldöd a magyar fiatalokat innen, akkor csak ugyanazt mondod, amit Gyurcsány, hiszen ő is erre biztatta őket 2005-ben, és erre a Jobbik elmeorvoshoz küldte. Hiszen ha nincsenek itt fiatalok, akkor kihal a magyarság! Én is fiatal vagyok, kínlódom, de azért itt maradok, ha egy mód van rá! Aztán meg külföldön is van munkanélküliség, és először azok az államok a saját polgáraiknak igyekszenek munkát találni, és nem a számukra külföldieknek.
„A negyedik válaszoló vagyok.”
Talán nem jól fogalmaztam, és helyesebb lett volna a feltételes mód.
De ha tényleg nem valósul meg egy gyökeres átalakulás, ami „magyar” központú.
Ha nem alakul át a gazdaságunk, ami az elérhető fejlődést eredményezheti.
Akkor hazudjam a szemükbe, hogy milyen jó lesz, csak hogy nekem legyen nyugdíjam?
Nem elég hogy a politikusaink hazudoznak nekik?
Igen, ha nem lesz átalakulás a gazdaságban és eközben a társadalompolitikában, akkor
JOBB HA ELMENNEK, mert semmi jó nem vár itt rájuk.
Létezik organikus társadalmi fejlődés, amit képtelenek voltunk ezzel a gazdasági fejlődéssel lekövetni.
Ha nincs változás, akkor olyan messze leszünk Európától hogy azt ma még elképzelni is nehéz.
A gyerekeink egy kirakat előtt fognak állni, és mindent látnak ami mögötte van csak épp a nagy részének elérhetetlen lesz. Olyan ez a mai helyzetre lefordítva, mintha ugyan így képesek lennénk kezelni a PC-t stb csak épp elérhetetlen, lenne anyagilag. Sajnos nem kell hozzá ma már sok idő, elég még 10 év és eljön.
Sőt, nem riogatás az, amikor arra kell figyelnünk hogy ne alakuljanak ki az életfenntartásunkkal kapcsolatban monopóliumok, mert az megpecsételi nem csak a gyerekeink sorsát de még az unokáinkét is.
Nem globális mi-a fenéről beszélek, csak arról hogy ha az ívó vizünk oda adjuk, akkor senki nem garantálja hogy nem lesz akár a 10× es e is, és minél nagyobb hányadát teszik ki a fenntartás költségei a megkeresett javainknak annál könnyebben vagyunk kézben tarthatóbbak , (rabszolgák)
Valahogy most úgy tekint ránk a világ ( erre sok példa van) mint akivel mindent meg lehet csinálni, bele lehet hajszolni, és mi csak tűrjük. Ennek kell véget vetni mindenekelőtt, és szembemenni mindennel ami nekünk nem jó, persze az észszerű határokon belül, viszont hihetetlen keménységgel.
Ez az egyetlen megoldás, hiszen vannak nálunk okos emberek akik tudják hogy mi a kiút ha már ezen túlvagyunk. Ezért nagy a felelőssége a Fidesznek, és ha nem úgy lép, akkor ezért a tanácsom a fiataloknak.
Remélem meg sem választják.
Győzzön a Jobbik!
„Újabb válaszom”
Eltudod képzelni a szózatot nénetül, héberül vagy angolul vagy bárhogy?
Vörösmarty verse, akkor elkésett, de akkor csak a Hapsburgok voltak az elleneink és nem vesztettük el „csak” az országgyűlésünket és az önrendelkezésünket. Ma teljesen másak a feltételek, ha ma nem lépünk, akkor az életünket zálogosítjuk el annyira, hogy már a 3 ik generációnk is örökli.
Nem minekünk zúgnak a gépek, és ha a folyóink sem nekünk zenélnek,
De nem ragadtatom el magam, mert mindenki érti hogy ha már semmink nincs, akkor mi sem vagyunk.
Sajnos, ha ennek a jelentőségébe belegondolsz, akkor te is megérted, hogy nem lesz vissza út.
Hiszen 3 generáció elszigetelése a gyökereitől az maga a megszűnés, és nézd meg hogy „békeidőben”
az elmúlt 20 év alatt mire voltak képesek, és mire voltunk mi képesek önmagunk ellen.
Nekik már nem azt mondanák el a szavak, a rímek, amit nekünk még talán.
Ezért van nagy felelősége a Fidesznek, és mindenkinek aki magyar.
"Utolsó: azt is nézd, hogy az akkori eladósodottság mellett nem voltak ilyen ***** nagy elvárások!"
Egyéni szoc. probléma, ha az elvárásaid irreálisak. Akkor csak rettegj meg szenvedj azon, hogy Magyarország még mindig nem Svájc.
"Én 90-es évek elején diákként boldog voltam, mert az a kevés szar, ami volt, elég volt! Most meg az egész felborult, ma már a menőzés, divatozás világában alig van egy értelmes fiatal!"
Akkor tessék ne divatozni és menőzni, hanem érteni ahhoz, hogyan kell élni. Ha téged csak az tesz boldoggá, ha BMW-d és kétemeletes villád van, akkor tényleg nem leszel boldog, kivéve, ha a felső 5%-ba tartozol. Csakhogy ez nyugaton sincs nagyon másként, max. ott felső 15% és nem felső 5. Akinek az jelenti a boldogságot, hogy gazdagabb a többieknél, annak az USA-ban ugyanúgy fel van adva a lecke, mint Nigériában vagy Magyarországon, mert gazdagok és szegények mindenhol vannak, és mindenhol a gazdagból van kevés.
"Akkor az ember nem fizetett ennyi hülyeségre, sokat fordult a világ, sokkal több hitelt vesznek fel az emberek, megváltozott az egész hozzáállás."
De szabad ember vagy, dönthetsz úgy, hogy nem szállsz be ebbe a játékba.
"Ma már a legtöbb háztartásba van kábel, internet, minden móka, amik viszik a pénzt."
Az internet havonta annyiba kerül, mint 10 doboz cigi vagy 20 üveg sör, vagy egy hétvégi bulizás. Szóval kifogás, hogy az internet "viszi a pénzt". Nem viszi, a legolcsóbb szórakozási formák egyike az internet használata. A pénzt az viszi, hogy pont a legszegényebbek azok, akik folyton a (gyakran újabbra cserélt) telefonjukon lógnak (meg lehet nézni buszon, vonaton, hogy a csórók végigdumálják az utat, ráköltve háromnapi munkabérüket a számlára, holott olvasva 0 Ft-ért tölthetnék el ugyanazt az időt), és ugyancsak a szegények gyerekei azok, akik abban versenyeznek az osztálytársaikkal, hogy kinek van drágább cipője, ahelyett, hogy a haverjaikkal fociznának vagy barkácsolnának és az számítana menőnek, aki tud gitározni vagy alkatrészekből össze tud rakni egy rádiót. Ezek azonban egyéni hülye döntések és nem az ország gazdasági paramétereiről szólnak. Nem a gazdaságpolitikusok feladata a nép elhülyülésének feltartóztatása, a saját elbarmulásáért mindenki maga felel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!