Mi a valós (nem a média) különbség a Fidesz és a Jobbik politikája és gazdasági felfogása között?
Akartam írni: "az EU-s támogatásokról."
Ismét a 3. válaszoló vagyok.
„Hová lettek azok a pénzek?”
Ez egy összetett probléma.
Nincs tőkénk sajnos, még az önrészekre sem.
A bankokat meg teljesen eltorzította a Bokros csúszó leértékelésének köszönhető 40% kamat szint amit azóta sem tudtunk leredukálni egy egészséges az inflációnak is megfelelő szintre.
Persze ez a jegybanki magas alapkamatnak is köszönhető ami resrtiktív monetáris politika eredméyne (kell az euró) A lényeg hogy nincs píz! És sajnos amire lenne azt is úgy pályáztatták (koncepciós) hogy ne juthassanak csak a kiváltságosok hozzá akik tejelnek a szebbe is. És persze nagy a nyomás is külföldről.
A lényeg hogy nem sok hasznunk volt az Eu s pénzekből sőt talán nettók is lettünk ha azt a -20% os piac vesztést is számoljuk amit a rossz kvótáink és megállapodásaink és a versenyképtelenségünk vagy épp a rossz szabályzóink miatt szenvedtünk el. De van ennél nagyobb baj is.
Minek egy szalma erőmű EU s támogatással?
A németeké az összes gép és ők rakják össze.= minden beruházói díj az övék
Aztán termelhetjük az értéktelen szalmát, hogy elégessük.
Miért nem bio etanol vagy dízel . Saját fejlesztéssel ami munkát adhatna az inovációnak és az iparnak is.
Tudnánk fejleszteni a mező gazdaságos és sok munkát adna a termelőknek gazdálkodóknak.
És mind a technológiát mind a terméket használni és exportálni is tudnánk.
Nem beszélve arról hogy piac vezetők lehetnénk.
Ez lenne az út és az ehez hasonló multiplikációs szinergikus hatások amik hihetetlenűl felgyorsíthatnák a gazdaságunkat.
Helyesebb lenne feltenni a kérdést, hogy mi a különbség a Fidesz és az MSZP között? Aztán, mikor megtaláljuk a választ, hogy semmi, akkor feltehetjük a kérdést, hogy mi a különbség a komcsik és a Jobbik között!
Viszont ennek a leírásához szerintem nincs elég tárkapacitás az oldalon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!