Mi lesz az elcigányosodó Borsod megye sorsa?
2011-ben a megyében 686 ezren laktak, ebből kb. 114 ezer (16,6%) volt roma.
A romáknál nagyobb a termékenységi ráta (3,6 körül), mint a magyaroknál. A megyében születő évi 6600 gyermekből, kb. 3200 volt cigány. A romák száma a fiatal korfának, magas termékenységi rátának köszönhetően évente körülbelül 2%-kal nő a megyében. A magyarok száma az alacsony születésszám és az elvándorlás miatt csökken. Évente 3-4 ezren, főleg fiatalok költöznek át az ország nyugatabbi részére. Így a megye néhány évtizeden belül roma területté válik. Azonos tendencia figyelhető meg Heves és Nógrád megyében is. Így az egész észak-magyarországi régió egy cigány gettóvá válhat. Utána szerintetek mi lesz a sorsa?
Lehet valami felzárkózás vagy a régió lecsúszik az észek-nyugat bulgáriai színvonalra.
Hát figyelj a te egy szavazatodon még most nemfog múlni, hogy kormányra kerüljenek e. :) Szóval nyugodtan X-eld nem jön el az apokalipszis. Legalább minél többen legyenek a parlamentbe addig, amíg nem nyerik meg a választásokat, mert azt beláthatod, hogy a Fidesz meg a többi baloldali párt nem tudott, és ebből kifolyólag nem is fog tudni változtatni a helyzetünkön, az elmúlt 23 éven ez látszik.
Tudom, hogy a Fidesz papíron jobboldali párt szándékosan soroltam a balosokhoz, mivel teljesen ugyanaz bármi másra is voksolsz változás sosem lesz, vagy radikális változás lesz, vagy semmilyen.
Én így látom a választásokat, két X-elési lehetőséggel:
Jobbik - akarsz változást (szerinted nincsenek így rendben a dolgok)
összes többi baloldali párt - nem akarsz változást (szerinted a legnagyobb rendben vannak a dolgok)
Az eredeti kérdésre is visszakanyarodnék. A többi pártnak hála, egyre nagyobb az elégedetlenség, így előbb vagy utóbb kormányra fog kerülni a Jobbik. A problémák általában megoldódnak vagy így, vagy úgy.
De mint előbb is írtam, akkor már előbb. Ne húzzuk a 23 elégedetlen évet 33-ra, vagy többre. Akkor már minél többen legyenek a parlamentbe, hátha megoldódnának valamikor a problémák, és ezekkel a problémákkal megoldódna a kérdező által írt aggályok is. A problémákat nem lehet a szőnyeg alá seperni - mint azt teszik ma is -, ha megakarjuk oldani, ahhoz tenni kell, a feltorlódott nagy problémákat, pedig csak erős kézzel, radikálisan lehet megoldani.
Előző voltam.
Amiket itt olvastam, az csak üres hőbörgés, vénasszony pampogás a kispadon.
A probléma létezik. Ez tény. Megoldás? Munkahely. Az van? Nincs! Lehet ugatni arról, hogy vonják meg a segélyek nagy részét, de pont azért van segély, hogy ne haljon éhen egy rakás ember. Borsodban, Szabolcsban, Hevesben, Nógrádban azzal, hogy bezárták a bányákat, a kohászatot lenullázták, a vegyipar is épp, hogy elcsorog még, a gépgyárak, már ami még működik, sem életbiztosítás, hogy három hónap után nem kerülsz lapátra, ha valami csoda folytán bekerültél próbaidőre. Az északi megyék nem a mezőgazdaságból éltek, hanem az ipar volt az erősségük. Az most döglődik. Szóval, hova menjen dolgozni bárki is - nem csak a cigányok? Ha valakit felvesznek egy helyre, akkor egy magyar és egy cigány származású közül ki kerül be? Te kit vennél fel, ha te vagy a főnök? Ne is válaszolj, mert fogadni is mernék rá. Ha senki nem ad munkát a cigányoknak, akkor miből éljenek? Teljesen logikus dolog, hogy a segélyre gondolnak ezek után ők is, ami az egyetlen kiskapu számukra az éhhalál ellen, ha nem akarnak bűnözni. Ehhez úgy juthatnak nagyobb eséllyel, ha több gyereket prezentálnak. Amikor kifújt a gyerekcsinálási lehetőség, akkor nem marad más, mint a lopás, rablás. Kegyetlen életforma. Kegyetlen körülmények vannak, és nekik ez a lehetőség maradt.
Sok tisztességes cigányt ismerek. Az egyikük mérnök. Végig jól tanult, rendes családban élt. Képtelen elhelyezkedni a szakmájában, mert ránéznek, és a papírjait már el sem kérik, amikor a netes jelentkezés után behívják állásinterjúra.
A többi csóró, aki nem is tanult, mert állandóan lopni küldte az apja, és azon volt, hogy felkészüljön a majdani börtönéletre, nem is próbálkozik ilyennel. Ők a börtönlétre gyakorolnak.
Az egyik lány, aki szintén nagyon okos és ügyes volt, jelentkezett a rendőrképző szakközépiskolába. Az apja amint megtudta, hogy hova akar menni, jól megverte, és nem engedte, hogy odamenjen.
Kegyetlen? Igen. Ez van.
Amikor a hőbörgő fazonok itt ki akarnak mindenkit írtani a cigányok közül, akkor ilyen emberek ellen is ezt mondják, akik pedig ártatlanok voltak, akartak jobban élni, és mégsem tudnak, mert olyan helyen élnek, olyan társadalmi közegben, ami ezt nem engedi.
Ja, borsodi vagyok!
A cigányok sem fognak a végtelenségig szaporodni. Most még kedvező az "idő" számukra. De amint csökkennek a juttatások, vagy eltűnik a segély, nem lesz ki eltartsa őket, drasztikusan csökkenni fog a számuk. Legalábbis ez az én "elméletem". Bulgáriának fog a leghamarabb elfogyni a türelme, kíváncsi leszek, hogyan oldják meg ezt az egészet.
Ha BAZ megye népesedése így folytatódik, olyan lesz, mint az USA és Mexikó. Majd mi is betonfallal, meg védőhatárral, demilitarizált övezettel fogjuk a cigányok lakta részeket körbevenni, pont úgy, mint az USA a mexikói határt.
Én úgy hallottam, hogy a cigányság száma kb 1,5-2millió főnél fog "tetőzni", onnan meg szépen elkezdenek csökkenni. India hiába szegény, az ott élők legalább dolgoznak. Lopásból, segélyekből, bűnözésből nem lehet egy országot eltartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!