Jelenleg Magyarországgal szemben még érvényben vannak a világháborús békeszerződések, vagy ma már nem?
Figyelt kérdés
Azért kérdezem, mert nemrég hallottam, hogy Németország állítólag még mindig az első világháborús jóvátételt fizeti Franciaországnak, pedig annak is már majdnem száz éve...2013. jún. 23. 00:26
2/5 anonim válasza:
Mivel Magyarország jelenlegi határait is ezek a szerződések rögzítik, nyilván igen.
3/5 anonim válasza:
Ha jól emlékszem az m1 en volt egyszer egy jobbikos fószer akit kérdezgettek, és ő említett valami olyasmit hogy még van jóvátételi összeg a költségvetésben. Az, hogy ez első vagy második világháborús azt nem tudom. De mivel ez egy emlékfoszlány így jó lenne, ha valaki ki pontosítani tudná.
4/5 A kérdező kommentje:
Igen, azt tudom, hogy a határainkat ezek rögzítik, de ugye a békeszerződések nemcsak a határokat tartalmazták, hanem jóvátételt meg egyéb kötelezettségeket, rendelkezéseket, korlátozásokat is, erre vonatkozott valóban a kérdés.
2013. jún. 23. 13:45
5/5 anonim válasza:
A németek pár éve fizették ki az utolsó első világháborús jóvátételt. Minekünk azt hiszem a Szovjetunió a 70-es években elengedte a második világháborúsat nyilvánvalóan valamiért cserébe, de ebben nem vagyok biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!