Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Így veszi semmibe a kormány...

Így veszi semmibe a kormány az embereket, a szavazóit?

Figyelt kérdés

A vámosszabadi menekülttábor ügyére gondolok.

[link]

A vámosszabadi, a nagybajcsi, a kisbajcsi, a medvei és a bácsai részönkormányzat is egyértelművé tette, hogy nem kér a menekülttáborból

Nem kérünk belőle.

Szemét kormány , meg is érdemelnék ,hogy vereséget szenvedjenek 2014-ben.

A kormány a viselkedésével egy dolgot ér el, azt, hogy ez a probléma eszkalálódni fog és kiterjed egész Győrre és a Szigetköz keleti részére is.

2013. jún. 19. 21:15
1 2 3 4 5 6 7
 51/70 anonim ***** válasza:
100%

Az utóbbi öt-hat hozzászólásod kizárólag ad hominem támadásokból áll és próbálod játszani az ismeretlenség ködéből a felsőbbrendűt, amiért te pont helyi vagy és ez szerinted valamiféle szakértőséget kölcsönöz neked a témában, szerinted a te véleményed és nemlétező érveid értékesebbek, mint másoké, mert te pont a helyszínen élsz.

Javaslom ezeket az oldalakat tanulmányozásra:

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

Ezek után csak röhögni tudok azon, amikor az én iskolázottságomat kéred számon. Na, tényleg utoljára válaszoltam a trollkodásaidra, örülök inkább, hogy a hozzászólásaidat kigyomlálva a topicból elég egyértelmű a válaszadók véleménye, hogy mit támogatnak. Puszi.

2013. jún. 20. 11:22
 52/70 anonim ***** válasza:
Jó a humorérzéked :D:D
2013. jún. 20. 11:26
 53/70 anonim ***** válasza:
80%

"Ezek az emberek egy jobb élet reményében hagyják el a hazájukat. Menekülnek a vérontás, polgárháborúk, aknák elől. NEM fognak lopkodni, mert aki ki tud pengetni 10000€-t ilyen országokból, annak még jutni fog havi 50 a bevásárlásra is. Viszont teljes ellátást és havi 7e Ft zsebpénzt is kapnak, abból is vásárolni fognak, nem lopkodni.

Na veled végeztem, ha valaki más felvet még a tiednél értelmesebb érveket, ellenérveket azzal szívesen beszélgetek erről."

Én érvelek neked. Debreceni vagyok, és itt a Sámsoni úton is van egy menekülttábor. Akárhányszor arra járok, a legtöbb menekült négert olyan márkás cuccokban látom, amit még én sem engedhetek meg magamnak, és a legtöbb munkából élő helybéli sem. Ennek ellenére azt látom, hogy óriási a rendőri készültség miattuk, méghozzá okkal. Csapatokban lófrálnak, a tekintetükön látszik, hogy büdös nekik a munka, és csak azt lesik, mit lehetne elemelni. Nem ritkák a betörések, a lopások azon a környéken, és igen, ezeket javarészt ők csinálják. Nőket molesztálnak, és bármikor bárkibe beleköthetnek. Hogy ez mégsem mindennapos illetve mégis elviselhető, az kizárólag a nagyon jelentős rendőri erőknek köszönhető. Ha nem lennének ott, tizedannyi rendőrre sem lenne szükség ott. Azért mert gazdagok, és taxival vitetik magukat ha lusták éppen gyalogolni, azért még nagyon is hajlamosak a bűnözésre, a balhéra.

Szerintem egyáltalán nincs szükség itt rájuk. Emellett semmi sem indokolja, hogy mi tartsuk el őket. Magyarországnak nincs oka lelkiismeret-furdalásra. Mi sosem voltunk gyarmattartó nemzet, mint mondjuk az amcsik, a brittek vagy a franciák. Jóvátétellel ezeknek az országoknak rabszolgaságért, a korábbi is a jelenkori kizsákmányolásért ők tartoznak, nem mi! Semmi keresnivalójuk nincs itt, menjenek hozzájuk "menekülni".

Remélem engem nem skatulyázol be a saját tapasztalataim alapján. Köszönöm.

Ugyanakkor persze nem állítom, hogy mind bűnöző lenne, köztük is vannak normálisak, voltak akikkel beszélgettem is angolul, mert mellettük volt leláncolva a bringám, és amikor elővettem a kulcsot, hogy elkötöm mellőlük a kerómat, majd összef0sták magukat (szenegáliak voltak egyébként), úgy kellett őket megnyugtatnom, hogy nem akarom ám bántani őket (ez tényleg így volt). :D

2013. jún. 20. 14:09
 54/70 anonim ***** válasza:
88%

Nem akarlak beskatulyázni, viszont pár mondatod elég durva.

"tekintetükön látszik, hogy büdös nekik a munka, és csak azt lesik, mit lehetne elemelni."

Ilyet mondani nagyon előítéletes. Azzal kellene tisztában lenni, hogy a menekültek bár kényszerből alkotnak egy csoportot a szállón, társadalmi különbségek ugyanúgy léteznek köztük is.

Könnyű a nemismerettség és a kevés, extrém negatív tapasztalat alapján azt mondani, hogy egész Afganisztán rablóbandák és erőszakolók otthona, ha csak a hírekben a háborút, élőben pedig azt az 1-2 afgánt látod, akik esélyesen otthon is börtöntöltelékek voltak.

Közöttük is vannak ilyenek, arányaiban többen, mint a rendes társadalomban. A skandináv országok is telítődnek magyar kéregető cigányokkal és ők (is) képviselik a skandinávok szemében az országot.

Viszont vannak tanárok, becsületes munkások, rendes emberek is, ők a többség.

"Szerintem egyáltalán nincs szükség itt rájuk. Emellett semmi sem indokolja, hogy mi tartsuk el őket. Magyarországnak nincs oka lelkiismeret-furdalásra."

Senki sem állítja, hogy ez szükség kérdése. Nyilván nincs rájuk szükségünk, ahogy bűnözőkre sincs szükségünk, mégis vannak. Menekültek voltak, vannak és lesznek míg a világ világ, mi pedig még Szerbia EU-csatlakozásáig az EU külső határát fogjuk képezni egy embercsempészek által nagyon kedvelt útvonal első EU-s állomásaként.

Az nem érv, hogy legyenek a mások gondjai, csak ne a miénk. Ugyanezt mondják a vámosszabadiak, csak ők épp a falujukat állítják szembe Magyarország többi részével, te meg az országot a többi EU-taggal.

Emberi jogi szerződések és tisztesség miatt nem csinálhatunk olyat, hogy sorozatlövővel hetente egyszer épp kivégezzük a frissen érkezetteket. Eltartani egész pontosan addig tartjuk őket, míg le nem zárul a menedékkérelmi folyamat, amihez joguk van nemzetközi egyezmények alapján. Ennek a végén 95%-uk kiutasításra kerül.

Az eltartásuk sem egy komoly összeg, már csak az alacsony számuknál fogva sem, a menekültügy éves kerete 1mrd Ft, kevesebb, mint amit az új DVSC stadion építésére (szerintem felháborító módon) ti kaptatok, vagy nem debreceni példával annyi, amennyit a Vígszínház kap egy évben állami pénzekből. 1mrd Ft a költségvetés 0,03%-a, random művészeti szervezetek meg helyi infrastruktúrafejlesztések kapnak ennyit meg ennél sokkalta többet szerte az országban, amiről senki se tud a megvalósítás helyétől 30km-re sem.

2013. jún. 20. 14:39
 55/70 anonim ***** válasza:
76%
Te igen hülye! Ezt egy ott lakó írta aki a menekülttábor mellett él, és ezt is leosztod, meg hogy előítéletes. Nem véletlenül.. Olvasd már el még egyszer hogy mit ír. Még ezután is véded őket, akkor költözz be közéjük, majd meglátjuk mit gondolsz erről.
2013. jún. 20. 15:53
 56/70 anonim ***** válasza:

Amikor azt írom le, hogy mi látszik a tekintetükön, azt természetesen nem értem az összesre. Gyakran utazom a Sámsoni út mellett, és olyankor az ablakon kitekintve nézem az arcukat. Előítélet vagy sem, annak tartod vagy sem, az emberi tekintet, a nézés nagyon sokat elárul!

Leírni nem tudom, hogy miért, de hidd el nekem, sugárzik soknak a tekintetéből a primitívség, a szellemi igénytelenség. Lehet, hogy te még sosem tapasztaltál ilyet, de hogy mi lakozik az emberben az a legtöbbször látszik a szemükön. Nem mondom, hogy nem lehet ez az első látásra típusú megítélés fals, valóban nemcsak a Chocito reklámban lehet olyan, hogy valaki úgy néz ki, hogy mindenre számítanál tőle csak arra nem, hogy galamblelkű. Ellenpélda is van, ez még inkább előfordulhat, hogy mondjuk egy megnyerő féreg személy mögött egy alattomos hiéna bújik meg. De eddigi élettapasztalatom azért azt mondatja velem, hogy ami annak látszik, az az is az esetek túlnyomó többségében. Veled még soha nem fordult elő, hogy összefutottál olyan alakokkal, akiknek a nézésétől is inkább átmentél az út túloldalára, mert sütött belőlük a primitívség, a korlátoltság, az alacsony értelmi színvonal és emellett az erőszakos természetre utaló jelek? Ha nem, akkor további sok szerencsét, hogy ezek után se kerüljenek ilyenek az utadba, vagyha mégis és nem térsz ki, akkor minden gond nélkül megúszd. De szinte hihetetlen, hogy nem érted miről beszélek, én nem bőrszínt emlegetek, nem arcvonásokat, hanem tekinteteket, sokat mondó szemeket.

Menj el egyszer egy börtön mellett, vagy menj el egy cigánysorra, nézd meg az emberek tekintetét, és hasonlítsd össze azokkal akiket máshol látsz, mondjuk egy igényes munkahelyen, egy irodában stb. Nem hiszem el, ha azt mondod nem veszel észre semmi különbséget.

Tudod, az emberek természete, gondolatai, beállítottsága idővel kiül a tekintetükre. A primitívség már egész fiatalon meglátszik akárkin, más jellemhibáknak több idő kell, míg kiülnek az arcra. Figyelj meg egy sunyi embert (akiről pl. te is azt gondolod, hogy az), 40-50 éves korára sugárzik róla, hogy nem szabad megbízni benne, és vigyázni kell vele!

Nincs itt semmiféle előítélet, ilyen a természet. Mindenki azt sugározza ki magából, ami benne van.

2013. jún. 20. 18:11
 57/70 anonim ***** válasza:

"Az nem érv, hogy legyenek a mások gondjai, csak ne a miénk. Ugyanezt mondják a vámosszabadiak, csak ők épp a falujukat állítják szembe Magyarország többi részével, te meg az országot a többi EU-taggal."

Ez az Eu idióta liberális politikája, nem a miénk. Megvan a véleményem a nyugati típusú demokratikus társadalmakról azóta, amióta befogadták a magyar cigánybűnözőket, akik menekültek a magyar igazságszolgáltatás elöl. Nem cigányokról írok, hanem köztörvényes cigánybűnözőkről, akiket Kanadában helyzetek ideiglenesen el, mert menekültek szegények a "magyarországi terror" elöl. :D

Strassbourg meg még el is kezd vizsgálódni ellenünk, nevetséges az egész úgy ahogy van. :)

Akik szeretik ezt a menekültpolitikát, azok tartsák is el őket, miránk meg ne kényszerítsenek ilyen baromságokat. Ez az egész az ő saruk, nem értem miért kell ebben nekünk is áldozatokat hoznunk. Jó, egyrészről értem, merthogy voltunk olyan balgák, hogy csatlakoztunk, de ettől függetlenül mindent el kéne követni, hogy szabaduljunk ettől, tartsák csak őket a németek, ők a legliberálisabbak úgyis, ők a haszonélvezői/uralkodói az Eunak, hát áldozzanak is arra, amit képviselnek. Mi kis ország vagyunk, államadósságunk az egekben, szociális segélyből és bűnözésből élő cigányságunk szintén rekordokat döntöget, van nekünk elég bajunk ígyis, mostmár a németek is mutathatnának fel valamit, pláne, hogy ők a haszonélvezői ennek az egésznek.

2013. jún. 20. 18:23
 58/70 anonim ***** válasza:
53%

1. Szerintem ebbe az ügybe egyedül az illetékes hivataloknak és a helyi lakosoknak van beleszólása. Aki budapesti, keszthelyi, alsó-bivalybasznádi az szépen pofa befog és nem röhög más kárán. Vagy ha szerinte pozitív dolog az, ha egy településre ilyen tábor épül (ami miatt külföldi beruházástól esik el), akkor indítványozza, hogy a saját lakhelyén legyen ilyen telep.

2. Attól, hogy a statisztikák szerint Győr-Moson-Sopron Megye az ország gazdaságilag jobb helyzetben lévő területe, attól még nem lesz ott minden falu és minden ember gazdag. Szerintem elég sok embernek teremtett volna munkát az a külföldi befektetés.

3. Nem is értem, hogy hogy lehet ilyen állami beruházás valahol, ha jól láthatóan az egész lakosság tiltakozik ellene?

4. Ha valaki annyira sajnáltatja magát egy nem olyan "nagyon gazdag" megyében, mint GyMS, akkor indítványozzák, hogy ott legyen a tábor, ez is teremtene pár tucat munkahelyet talán.

2013. jún. 21. 01:37
 59/70 anonim ***** válasza:

Úgyse tetszik senkinek mindegy hova teszik. Valahova meg muszáj. Úgyis lelépnek minél előbb, mert Magyarország nem egy álom ország, inkább csak egy tranzit állomás. Minél közelebb tesszük őket Ausztriához annál jobb, annál előbb elhúznak.

Biztos vannak ilyenek és olyanok is, de azt nem mondhatjuk, hogy egy menekültet sem fogadunk, az 53%-ost meg megnézném mit szólna, ha itt törne ki háború, vagy olyan életveszélyes helyzet alakulna ki, hogy képes lenne neki indulni a világnak a családjával, aztán nem tudna hova menni, mert mindenütt úgy van vele, hogy ide ne jöjjön jaj úristen pfuj, menjél haza, hadd lőjenek ki!

2013. jún. 21. 08:56
 60/70 anonim ***** válasza:
93%

"Ez az Eu idióta liberális politikája, nem a miénk..."

Mi az EU egyik orszaga vagyunk.

"Akik szeretik ezt a menekültpolitikát, azok tartsák is el őket, miránk meg ne kényszerítsenek ilyen baromságokat."

Adot is csak az fizessen, akinek az tetszik?

"Mi kis ország vagyunk, államadósságunk az egekben, szociális segélyből és bűnözésből élő cigányságunk szintén rekordokat döntöget, van nekünk elég bajunk ígyis, mostmár a németek is mutathatnának fel valamit, pláne, hogy ők a haszonélvezői ennek az egésznek."

Szoval beleptünk az EU-ba, ide az elonyökkel, a hatranyokat meg viselje vki mas?

2013. jún. 21. 09:45
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!