Mi a véleményetek hogy öt százalékra van a baloldal a Fidesztől?
Ezek szerint szoros lesz az eredmény. Ha a baloldalnak sikerül megnyerni a bizonytalanokat, akkor utolérhetik a Fideszt.
De kormányt a győztes párt alakít. Tehát hiába kapna az MSZP, Együtt2014, LMP több mandátumot a Fidesznél, ha nem tudnak abszolút többséget szerezni a Parlamentban, akkor Áder úgy is a Fideszt kéri fel a (kisebbségi) kormányzásra.
Tehát a baloldali kormányzáshoz az kellene, hogy szereznek 101 mandátumot, míg a Fidesz és a Jobbik együtt is csak 98-at kap. Erre én nagyon minimális esélyt látok.
és nem egy baloldali pártról beszélünk, és összefogni nem fognak, mert mindegyik pártban meg va az az egy-két embert, akit favorizálnak, de azokat meg a többi párttagok és szimpatizánsok nem szivlelik
és aztán sokan vannak, akik még nem tudják, hogy kire fognak szavazni
A cikkből egy idézet:
"A biztos pártválasztók közül 49 százalék a Fidesz-szavazó, 27 százalék az MSZP-s."
Ezek után mi a kérdés? Hol az 5% különbség? Nem értem.
Ne dőljetek be minden csúsztatásnak!!!
Fidesz 49%
Mszp 27%
Jobbik 12%
Együtt 8%
LMP 2%
DK 2%
Én akárhogy adom össze, a baloldali-liberális pártok támogatása 40% alatt van. Ez legalább 10%-kal kevesebb, mint a Fideszé egyedül. Ráadásul az LMP és a DK ezek alapján a számok alapján be sem jutna, tehát már 15% a Fidesz előnye.
Ennyit az Origo korrekt tájékoztatásáról. A sok egyszerű ember meg elhiszi, hogy 5%-kal vezet csak a Fidesz. Szánalmas.
Fidesz 25%
MSZP-Együtt-DK: 20%
Azért csak megvan az az 5%, kedves utolsó, csak rendesen el kéne olvasni a cikket. Egy évvel a választás előtt még nem a biztos szavazókat kell figyelembe venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!