Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Fidesz miért hiszi azt hogyha...

Fidesz miért hiszi azt hogyha az mszp lopott akkor ők is lophatnak?

Figyelt kérdés
2013. jún. 17. 12:15
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
nem a fidesz hiszi, hanem a fidesz-szavazók
2013. jún. 17. 12:22
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
A fidesz nem azért lop mert az mszp lopott. Hanem ők mindig is erre voltak rá állva. 98-2002 között is pofátlan módon csinálták a dolgokat elég csak a harmad áron eladott orosz államadósságra gondolni ami tudjuk hol landolt.
2013. jún. 17. 12:23
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Megtehetik, tehát megteszik. Így működik a politika.
2013. jún. 17. 13:04
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Úgygondolják hogy elég sokat vártak már a sorukra, eléggé el is adósodtak az évek során és ezért úgy érzik hogy nekik ehhez mostmár joguk van, Pedig nincs.
2013. jún. 17. 13:48
 5/12 Pro Patria ***** válasza:
0%

Megnézted Kéri Lászlót az Egyenes Beszédben, és most továbbadod saját gondolatként tőle átvéve?

Mindig nagyon tetszett, amikor valakik ilyen megmondóemberek szerint alakítják a véleményüket. Önálló gondolkodásra nem képesen.

A kritikához is intelligencia kell. Nem pedig mondanak valamit, és "hirtelen megvilágosodni", hogy "tényleg, én is ezt mondom".

2013. jún. 17. 14:16
 6/12 MolotovPunk ***** válasza:

98 és 2002 között is sok furcsaságot okoztak ezek az országnak,de most még többet.Ehhez képest még az Orbán Torgyán kormány is magasan jobb volt jelenlegi kormánytól.Más dolog,hogy anno azokból a pénzekből osztogattak fosztogattak,amit anno Bokrosék össze szedtek Horn kormány alatt,majd 2001 környékén választás előtt picivel el kezdett fid béreket meg egyebeket emelni itt ott,de az is csak mézes madzag volt,hogy ismét hatalmon maradjanak.

Jó nagyot néztek,mikor 2002ben nem nyertek.

2013. jún. 17. 14:59
 7/12 A kérdező kommentje:
Nem láttam az Egyenes beszédet, azt se tudom ki az a Kéri László
2013. jún. 17. 15:16
 8/12 Pro Patria ***** válasza:
4%

Kedves MolotovPunk!

"98 és 2002 között is sok furcsaságot okoztak ezek az országnak"

- Bizony, sok furcsaságot, olyanokat, amiket ma már csak álomképnek tartunk, GDP növekedés, az államadósság csökkentése, és a minimálbérek emelése.

Egy másik válaszoló szavaival:

Az előző Orbán kormány 18.500 Ft-os 1998-as minimálbért 2001-re 40.000 Ft-ra 2002-re 50.000 Ft-ra emelte. 1998 és 2002 között a munkanélküliséget olyan 9% közeléből 5%-ra csökkentették. A környező országok közül mi voltunk a bezzegország 4-6 % közötti gazdasági növekedéssel az államadósságot a ciklus alatt 60% közeléből 50% közelébe csökkentették.

"Más dolog,hogy anno azokból a pénzekből osztogattak fosztogattak,amit anno Bokrosék össze szedtek Horn kormány alatt"

- Mondhatod, hogy csak Bokros kiváló szakmaiságából "élt" a Fidesz, amire én meg azt mondom: ha kontárul kormányoztak volna, nem tartott volna ki Bokros vélt áldásos tevékenysége 4 éven keresztül.

És az is szemet szúró, hogy a gazdasági növekedés Bokros után, a '98-'02 közötti ciklusban ért el évi 4-6%-ot, majd még 2006-ig is tartott, és csak onnan ment át először stagnálásba, majd 2008-tól (még a válság előtt) süllyedésbe.

Valamit nagyon tudhatott ez a Bokros, ha a '94-'98 közötti kormányzás miatt egészen 2006-ig jól működött miatta minden, az eztán két kormányváltást (és ilyenkor mindig átalakuló szerkezeteket is) megélt gazdaság, és a nagyvilági tényezők ráhatásai ellenére... Ez így tényleg reális.

Sokkal inkább tartom visszájára fordítva helytállónak az állítást, azaz hogy az előtte lévő (1998-2002) kormányzás sikerének még rövid utóhatásaként tudható be, hogy a gazdasági stagnálás csak 2006-tól érvényesült, addig még kitartott Medgyessy hibáit elfedve, majd Gyurcsány munkavégzése után döcögésre jutott.

2013. jún. 17. 15:22
 9/12 Pro Patria ***** válasza:
0%

Kedves Kérdező:

"Nem láttam az Egyenes beszédet, azt se tudom ki az a Kéri László"

- Akkor is nehezen hiszem el, hogy véletlen egybeesés, hogy a három nappal ezelőtt, szinte pontosan ugyanezen szavakkal és megfogalmazásban, tőle elhangzott gondolatok nem befolyásoltak téged ezen kérdés feltevésében.

Akár közvetlenül: olvastad itt GYK-n, vagy baráti körödből hallotta, nézte valaki, és így került elő a ti beszélgetésetekben.

2013. jún. 17. 15:27
 10/12 MolotovPunk ***** válasza:

A Horn-kormány a Bokros csomag hatására veszített népszerűségéből, ezért sokan ma is ezt tartják az 1998-as választási vereség legfőbb okának.

Én ehhez még annyit fűzök hozzá,hogy hagyni kellett volna még Bokrost 4 évig,tudom nehéz lett volna nagyon,de megérte volna később.

Gyakorlatilag egy nemzetközileg elismert közgazdász és csak másod sorban politikus.Szakértelme mai napig vitatott dolog,de én véleményem szerint ért ahhoz amikről beszél.

2013. jún. 17. 15:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!