Szerintetek hogyan lehetne újra rendbe tenni a fiatalságot, erkölcsileg helyrerázni őket?
Minden bizonnyal a felnőtteknek kellene példát mutatni. Nem csak elvárni, hogy jók legyenek a gyerekek.
Másfelől meg kell tanítani a gyerekeket megvédeni magukat, és itt nem elsősorban a fizikai erőszak-nevelésre gondolok, hanem a bűnmegelőzésre, ill. arra, hogy ha valami már megtörtént, akkor tudják, hogy mit kell tenni. Pl. segítségkérés akár akkor is, ha meg vannak félemlítve...
Nem mellesleg az is gond, hogy a szülőknek most sokkal többet kell dolgozniuk az életszínvonal fenntartásához, és emiatt gyakran a gyerekekre kevesebb idő jut.
Hiányzik a gyerekeknek a megfelelő kulturális nevelés is: meggyőződésem, hogy sokkal kevesebb "Halász Juditon felnövő" gyerekből lesz bűnöző. Szóval tévé helyett olvasni kell a gyereknek, és erőszakos mesék helyett valóban aranyosakat, tanulságosakat.
Az is nagyon fontos, hogy a gyerekeket idejekorán ráébresszük arra, hogy milyen tehetségesek, értékesek, (ami nem azt jelenti, hogy teljesítményorientálttá kell tenni az életük kezdeti szakaszát), hanem azt, hogy megtudják, miket is szeretnek csinálni, és annak lehetőségét a körülményekhez képest biztosítani.
További dolog hogy meg kell tanítani megbecsülni azt a helyzetet, ami adatott neki, mert mindig van rosszabb.
A napokban hallottam a rádióban egy esetet, amikor egy gyerek cikizte az osztálytársát a nem-márkás ruhája miatt. Az anyja büntetésből vett neki néhány igazán pocsék ruhát, és napokig abban kellett iskolába menni. Szóval meg kell tanítani a gyerekeket az empátiára.
A szabályok elfogadására a gyermekkori társasjátékok a kezdeti lépések...
"Mert a 60'-as évek amerikájában a drogos, lumpoló, munkát széles ívben elkerülő hippik aztán az erkölcs legmagasabb fokai voltak, ugye? "
Hagyjuk már Amerikát, ott még normális ember nem nőtt fel.
"És még nem halt ki az emberiség."
Elég szomorú.
Mindenki erkőlcstelen nem csak a gyerekek csk mindig rájuk foják ezt. A felnőtek megcsalják egymást igen 60éves gyár igazgató lefekteti a 20éves kevésbé képzet titkárnőt és neki edja az előre léptetést?
Vagy sok felnőt éretségi nélkül prédikál a tanulás fontoságáraol.
Ha otál részegen jőn haza a gyerek kiakadnak a szülők. ha ő isza le magát ugy hogy meni aligtud mert ép szabad napos ne szoljon bele a gyerek.
Ne üljőn egész nap a tv előt ne azt utcán logjón mégis mit csináljon. Valamit meg akar beszélni a gyerek nem most hagyad végnézni a sorozatom.
Rosz jegyet kapot buntetik ezért a legtőb szülő nem is tud a gyereke jegyeiről de nem venék a fáratságot hogy az anyagot elmagyarázák nekk.
Ősze visza hazudoznak a gólyárol mint hogy venék a farátságot hogy elmagyarázák.
Tán ha nem ijenek lenének a felnőtek akor a gyerekeik se ojanok lenének.
Jajj istenem, mindig ez a téma. Minden egyes generáció eljátssza ugyanezt, persze csak úgy, hogy az azt megelőző alkalommal ők voltak az elszenvedők.
26 vagyok, mostanában kezdtem érezni azt, hogy picit idegennek kezdem érezni a mostani 16-18 évesek viselkedését, amikor összevetem az én ekori dolgaimmal. De ettől még nem hisztizek liberális szutyokkatonaságról meg ilyen marhaságokról, mert jól emlékszem még, hogy tinikoromban halál pontosan ugyanerről veszekedtem anyámmal.
Aki háromgyermekes, vasárnaponként a családi asztalnál üldögélő áldást mondó családokra vágyik ideálként annak irány 1930 vagy mondjuk Lengyelország, én boldogan eléldegélek itt is az alkalmi füvezgetésemmel meg az értelmiségi státuszommal, a dizájnerdrogokat meg meghagyom a mostani tiniknek.
Szerintem nem kell ezt elfojtani, csak jó irányba terelni.
Azt kéne észrevenni, hogy bár a "nem kívánt következmények" pl ha kábítószer függő lesz a taknyos, az olyan 16-20 éves korban jelentkezik, de NEM ERRE A KOROSZTÁLYRA KELL HATNI! Ez csak tüneti kezelés, az értékrend a kamaszkor legelején kezd el kialakulni, olyan 12-13 éves kor körül, ha a kis pisis ilyenkor szutyok gengszterreppet hallgat, arról, hogy milyen menő bűnözőnek lenni, drogozni, meg ez a követendő, akkor persze, h ilyen kis féreg drogos lesz. Ezt kell elfojtani.
Lehetett látni, hogy a kommunisták is főleg az idősebb fiatalok körében üldözték a nyugati "veszélyes" kultúrcikkeket, (zenéket) és nem lett eredménye, mert addigra már az értékrend lényegében megvan a fejükben, még a gyerekkor végén kell közbelépni.
Legegyszerűbb a most idióta korhatár besorolásokat átalakítani, nem az a veszélyes ha a 11 éves lát 2 pucér mellet, hanem ha olyan filmeket lát amiben bűnözőket pozitív karakterként ábrázolnak, ezekre kell korhatár besorolást rakni, csak késő este lehetne őket leadni+mozikat súlyosan büntetni ha előadásra beengednek olyanokat akiket nem kéne.
Esetleg olyan filmeket gyártatni, amik amúgy divatosak, menők, és egy pozitív követendő példát is tartalmaznak a fiatalok számára, illetve lejáratják, megszégyenítik azokat akiket negatívnak tartunk.
Esetleg hozni olyan törvényt (nem is értem mért nem hoztak még) hogy a bűn felmagasztalása, népszerűsítése is bűncselekmény. Van pár ország ahol pl a szélsőséges ideológiák népszerűsítése is bűncselekmény, nem értem, hogy akkor pl a bűnözést népszerűsítő zenék mért nem számítanak annak? Mikor tinik ezen nőnek fel, aztán meg csodálkozunk, hogy az anyunál lakó kis pisis fullcapel játsza a bandatagot, közben meg anyuci adja neki a zsebpénzt fűre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!