Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A Jobbik fog tudni egyedül...

A Jobbik fog tudni egyedül kormányt alakítani vagy össze kell állnia a Fidesszel jövőre?

Figyelt kérdés

Úgy számolom, hogy az liberális-balos pártok maximum 25%-ot fognak kapni, a maradék 75%-on osztozik a Fidesz és a Jobbik. Valószínűleg a Jobbiké lesz a nagyobb rész, mert most sokan kiábrándultak a Fidesz körüli botrányok miatt a Fideszből.

Azt viszont nem tudom, hogy a Jobbiknak meglesz-e egyedül az 50% és kap 25%-ot a Fidesz, vagy lehet, hogy csak 40% körül kap a Jobbik és 35%-ot kap a Fidesz.

Mást nem tudok reálisan elképzelni és aki végiggondolja reálisan a dolgokat, az hasonló következtetésre fog jutni mindenképp.

2013. jún. 13. 16:57
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
79%

"Én a 8-kerben lakok és itt mindenki jobbikos, aki nem svéd."

Ennek ellenére a 2010-es önkormányzati választásokon csak negyedik lett a 8. kerületben a Jobbik, a Fidesz és az MSZP jelöltje mellett az LMP jelöltje is több szavazatot kapott, mint a Jobbik jelöltje.

2013. jún. 13. 17:46
 12/23 anonim ***** válasza:
45%

"A szélsőjobboldali pártokat a társadalom nagy többsége - nagyon helyesen - elutasítja, ezért 10-15, legrosszabb esetben 20 százaléknál soha nem tudnak jobb eredményt elérni."

Szélsőjobboldali pártok Magyarországon nincsenek. Szélsőliberálisok annál inkább.

2013. jún. 13. 17:47
 13/23 anonim ***** válasza:
37%

Szélsőjobboldali párt nincs Magyarországon sőt Európában sincs.

Nemzeti radikális markáns jobboldali pártok vannak.

2013. jún. 13. 18:17
 14/23 anonim ***** válasza:
83%

"Mást nem tudok reálisan elképzelni"

szerintem te nem ismered a reális szó jelentését. Amit leírsz az puszta szubjektivitás azért, mert te pont a nyóckerben élsz. A választók 85-90%-a nem él olyan vagy rosszabb körülmények között, mint te. Elhiszem, hogy fel tudnál sorolni vagy 30 borsodi falut, ahol igen, de ha falvanként lesz 1000 Jobbik-szavazat is, azzal is kitörölhetik.

Még az itt becsült 18-20% is túlzó, akkor tapsikolhattok, ha a 2010-es 13%-t túllépitek, de ez is erősen véleményes.

2013. jún. 13. 18:43
 15/23 tetro ***** válasza:
76%
Mi a 8kerben élünk. Hárman vagyunk szavazó korúak. Soha az életbe egyikünk se szavazna a Jobbikra. A környéken ismerek kb 30-40 szomszédot. A feléről tudom kb a pártállását, egyik se jobbikos. Kb tíz haverom lakik szintén a kerületben, soha az életben nem szavaznának a Jobbikra. Szóval a VIII. Kerben mindenki jobbikos duma kb annyit ér, mint a hasra csapással készült statisztikád.
2013. jún. 13. 20:18
 16/23 Dick Esmen ***** válasza:
100%
A jobbik egyedül biztos hogy nem alakít kormányt.Szerintem a 20%-ot se érik el.
2013. jún. 13. 21:45
 17/23 MolotovPunk ***** válasza:
100%

Jobbik 14-15 százalékot kap maximum és nagyon néznek majd,ha az MSZP is le veri őket (egyedül.)

Jobbik maximum pár bűnöző hullámú szegény faluban fog nyerni,máshol nem nagyon lesz esélyük.Az MSZPvel szemben sem.A fidesszel meg pláne nem.

2013. jún. 13. 23:41
 18/23 anonim válasza:
50%

Teljesen el határolódom az én,te , Fideszes Jobbikos megítéléstől.

A Fidesz győzött és drasztikus változásokat hozott a politikában, talán pár javaslatot a Jobbiktól is beépítettek a kormányzásba ami jó eséllyel előre viszi az országot, nagyon sok olyan eleme van a mai politikának ami Németországban működik és bevált, a Jobbik radikális változást hirdet, sok embernek már elege van és nekem is a változásokból, és próbálkozásokból, A csendőrségben nem látok túl sok bizalmat ,mert az emberek biztonságáról a Rendőrségnek kell gondoskodnia , nem lehet bárkinek a kezébe hatalmat

adni, pl: joska pista bácsi belép csendőrnek kap egy mellényt és Ő lesz a falú bikája , ez előbb utóbb visszaélésekkel is járhat.

Nem vagyok a Jobbik ellen , de minden Magyarországon élő és nyelvet beszélő embert egyenlően kell kezelniük és csak akkor tudnak győzni mert minden szavazatra szükség lehet.

A Fidesz eddig megszorította a gazdaságot megnézték hogy hol folyik ki a pénz a zsebből , de ez már egy alapnak nevezhető amire lehet építeni. Mivel vannak tények hogy csökkentek a mindennapi emberek kiadásai viszont avval együtt mindennek az ára 2 szeresére megnőtt a boltokban. Mert az adókat amit kivetettek a cégekre , azt áthárítják az emberekre.

Ha a Fidesz arra is politizálna hogy növelje a béreket jócskán ,ahogy az adókat kivetik(Külföldi pl: Németországhoz hasonlóan) és egyéb költségeket .

Csak az van el felejtve hogy Németországnak hatalmas húzó ágazata az autó ipar és sok más amit nem az ott dolgozó emberek zsebéből húznak ki . A Német gazdaság magát élteti.

Ezért hamár példákat veszünk kintről ,csinálhatnánk egy hasonló húzó ágazatot , be kéne indítani a Magyar autó gyártást, kitalálni Magyar autó márkákat és fejlesztéseket , ekkor lennének munkahelyek nem beszélve hogy a profit is ide landolna a járművek után és a Németek sárgulnának az irigységtől.:)

Tehát a kutatás és fejlesztés re sem lenne rossz fordítani és hamár valamit kitalálunk fejlesztünk annak a szabadalmát ne lehessen eladni külföldi kézbe, mi gyártsuk mi adjuk el , mert ezek olyan könnyű pénzforrások lehetnének , és nem az embereket kéne megreformálni.

A lényeg a lényeg, hogy mind a két pártnak az a célja hogy győzzön . A Fidesz könnyebb helyzetben van mert ők vannak hatalmon és ha sikeres politikát folytatnak akkor az embereknek eszük ágában sem lesz leváltani.

2013. jún. 14. 00:25
 19/23 anonim ***** válasza:
100%
A kérdező az új választási rendszert sem ismeri. PONT az ilyen jobbikos szavazók miatt vagyok 11%-os :-D
2013. jún. 14. 11:58
 20/23 anonim ***** válasza:

18. Válaszoló ez nem így működik , hogy na csináljuk ipart.

Szerinted a többi nyugati autógyár nem próbálna keresztbe tenni , illetve ellehetetleníteni a magyar cégeket?

Emlékszel mit csináltak régen?Felvásárolták a magyar cégeket ,és bezáratták őket , ezzel megszüntették a konkurenciát.

A német kocsi , több ,mint egy évszázados múltra tekintenek vissza.

Igen sok lenne a lemaradásunk ,hogyha gondolnánk egyet és létrehoznánk a magyar autómárkát.

2013. jún. 14. 12:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!