A Jobbik fog tudni egyedül kormányt alakítani vagy össze kell állnia a Fidesszel jövőre?
Úgy számolom, hogy az liberális-balos pártok maximum 25%-ot fognak kapni, a maradék 75%-on osztozik a Fidesz és a Jobbik. Valószínűleg a Jobbiké lesz a nagyobb rész, mert most sokan kiábrándultak a Fidesz körüli botrányok miatt a Fideszből.
Azt viszont nem tudom, hogy a Jobbiknak meglesz-e egyedül az 50% és kap 25%-ot a Fidesz, vagy lehet, hogy csak 40% körül kap a Jobbik és 35%-ot kap a Fidesz.
Mást nem tudok reálisan elképzelni és aki végiggondolja reálisan a dolgokat, az hasonló következtetésre fog jutni mindenképp.
Ez nem reális.
A Jobbik 17-20 százalékot fog kapni KB.
Nincs még annyira elfajulva a helyzet ,nem radikalizálódik olyan gyorsan a népesség.
A teljes radikalizálódás 8-10 év múlva következik be Európában.
Nagyon meglepődnék, ha 40% alatti eredményt érne el a Jobbik.
Sokan bedőlnek a közvéleménykutatasoknak, ne tegyél te is így. Azok előre megrendelt számok csak.
A településeket is nézni kell.
Fideszes település rengeteg van.
MSZP-s már kevesebb és Jobbikosból még kevesebb.
Nem hiszem , hogy aki MSZP polgármesterre szavaz az parlamenti választásnál a Jobbikra fog.
"Nagyon meglepődnék, ha 40% alatti eredményt érne el a Jobbik. "
Nem meglepődni fogsz, hanem pofáraesni, 20% többje nem lesz a Jobbiknak.
csilla0701:
Én írtam egy korrekt indoklást, te csak ideböfögted, hogy 20%-nál többet nem kap. Ezt miért higgyem el?
Csak a Jobbikosok hiszik, hogy nyerni fognak. A gazdasághoz értő, józanul gondolkodó emberek nem szavaznak rájuk.
Én az Alföldön élek, egy 30.000 lakosú városban, a Jobbiknak csak kb. 100 ember a híve.
"Sokan bedőlnek a közvéleménykutatasoknak, ne tegyél te is így. Azok előre megrendelt számok csak."
A Jobbik támogatottsága a közvélemény-kutatók szerint a 2010-es választások előtt:
Nézőpont Intézet, 2010. április 7.: 11%
Tárki, 2010. április 7.: 12%
Századvég-Kód, 2010. április 7.: 15%
Medián, 2010. április 7.: 17%
A választáson elért eredmény: 16,67%
Forrás: [link]
Azért elég jól eltalálták a közvélemény-kutatók a 2010-es választás előtt is, hogy milyen eredményt fognak elérni, úgyhogy engedelmeddel továbbra is hinnék a közvélemény-kutatóknak.
A szélsőjobboldali pártokat a társadalom nagy többsége - nagyon helyesen - elutasítja, ezért 10-15, legrosszabb esetben 20 százaléknál soha nem tudnak jobb eredményt elérni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!