Szerintetek 2014-ben hány százalékot fog elérni a Jobbik a választásokon?
"Listán 20-22%, meg mondjuk 2-3 választókörzet összejöhet, így a parlamenti mandátumok 12%-a reális becslés lehet."
Ezt miért pontoztátok le?
2010-ben a Jobbik listán 17%-ot kapott, azóta valószínű erősödött. 2010-ben 0 db egyéni jelöltje nyert, azóta átalakították a körzeteket a Fidesz javára, most szerintem Borsod, Heves egyes vidékein azért eséllyel indul, ezért írtam 2-3 körzetet.
"-Ausztria
-Franciaország
-Finnország
Ezek nem európaiak?"
- Ausztria: 2008-as választások: FPÖ: 17,5%
2009-es EP-választások: FPÖ: 12,7%
2010-es elnökválasztás: FPÖ: 15,24%
- Franciaország: 2012-es választások: Front National: 13,6%
- Finnország: 2010-es választások: Perussuomalaiset (PS): 19,05%
2012-es elnökválasztás: Perussuomalaiset (PS): 9,4%
Valahogy nem látom sehol sem a 10-15%-nál sokkal többet. Ezeket a pártokat - ahogyan a Jobbikot is - a társadalom többsége elutasítja, és ez jól is van így. Hőbörgéssel, agyatlan nacionalizmussal nem lehet országot építeni.
Mert romboló vad-liberalizmussal aztán tényleg lehet országot építeni. És 19% sincs 15 felett, igen, matematika... Európának már jól jönne mindenhol a jobboldali kormányzás, különben eltűnnek a fehérek. De hát Isten nem ver bottal, nekünk adták nyugatról Trianont, nekik ott lesz az iszlám föderáció, meg török autonóm tartomány, stb, valahogy nem nagyon sajnálom őket.
A kérdésre: többet, mint 2010-ben, az biztos.
Ezt írtam: "Valahogy nem látom sehol sem a 10-15%-nál sokkal többet." Tehát többet láttam, de sokkal többet nem. Egy-egy kifutott eredmény van, amikor pár százalékkal 15% felé kerülnek a szélsőjobboldali pártok, de összességében nem kormányzóképes erők, szerencsére.
"Mert romboló vad-liberalizmussal aztán tényleg lehet országot építeni."
Melyik országban van/volt vad liberalizmus? Emlékeim szerint Magyarországon sohasem volt liberalizmus, pedig a gazdaságpolitika liberális felfogására elengedhetetlen szükségünk lenne.
Előző választás alatt 3%-ról hozta fel a Jobbikot 15%-ra!!!
Ha sikerülne most is neki meg 5-szörözni a támogatottságát, akkor az már 75% és ehhez csak az kell, amit egyszer már megcsinált.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!