Hogyhogy a "náci" Magyarországon ciki hazafinak lenni, külföldon meg szinte midnenhol természetes?
Persze itt most nem a mások lenézésére gondolok, csak a sima hazafiasságra...
Pl. USA: mindenhol amerikai zászló, az emberek is csomó amerikai zászlós ruhákat hordanak, és bele vannak b.zulva a himnuszukba, az amerikai elnökökbe, meg mindenbe... Nálunk azért a házamra kitűzött magyar zászló alatt magyar zászlós ruhában fennhangom éneklem a himnuszt, kicsikét furcsán néznének rám...
De itt Európában is franciákat, angolokat, olaszokat gondolom be se kell mutatni :) meg vannak győzödve hogy az ő hazájuk a legnagyszerűbb hely a világon :) Legalábbis akikkel én találkoztam :)
Ami viszont még engem is meglepett az Szlovákia:
amikor hokiszezon van akkor minden második autón / minden második emberen / minden utcasarkon szlovák zászlók... még ott is, ahol színmagyarok laknak :) Utca egyik feléről átkiabálnak a másoknak hogy "hajrá Szlovákia" azok meg visszakiabálnak valamit...
Egyszóval Magyarországon ez elképzelhetetlen... Még március 15.-én se hord mindenki kokárdát... Ja meg nem is beszélve Gyurcsány öszödöi beszédéről amiben "k-urva ország"-ozott egyet... Mondjuk Amerikában, de akárhol máshol felkoncolnák ezért az utcán...
Mert olyan szinten szétlopta a politikai elit az országot, hogy itt már csak a bolondok büszkék arra, hogy ide születtek.
Akik a legbüszkébbek, még azok sem képesek egyetértésben élni, ha nézetkülönbségeik adódnának, azt nem tudják kulturáltan megoldani. (Azaz nacionalista gyűlöli a nacionalistát, még országon belül is).
Igaz, voltak szép fejezetek az ország történelmében, győztes csaták, magyarságukért harcoló városok, nagy királyok, de én kicsit modernebb felfogású vagyok, nekem MA is kellene valami, amire büszke lehetek. Elég lenne mondjuk annyi, hogy az emberek kicsit kedvesebbek legyenek, a családokban és a baráti körökben megszűnjenek a flegmáskodások. A nacionalisták meg ha annyira büszkék a lovagi erényeikre, őseik hősi vérét vélik felfedezni ereikben, akkor legyenek méltóak a vérre! Fogjanak össze -ha másokkal nem is- legalább egymással, művelődjenek, ha italhoz nyúlnak, csak mértékkel (vagy ha berúgnak, legalább annyi emberség legyen bennük, hogy nem rongálják a hazájuk földjét, nem bántják a civileket).
Oké, hogy néha vannak olimpiai bajnokaink, de engem valahogy a sport nem igazán érdekel, kéne találni más büszkeségforrást is. (Régebben annyi Nobel- és egyéb díjas és feltaláló volt, mint a nyű, akiknek voltak ugyan zsidó őseik, de itt éltek, ezt a nyelvet beszélték, ennek az országnak hozták a díjakat, különben is, a zsidó egy vallás, nem egy ország!) Ma meg a magyarok még magukat sem találják fel, nemhogy valami olyat, amivel életet lehetne menteni, vagy megkönnyíteni a meglévő életet.
Csak az a probléma, hogy az emberi flegmaság, valamint a túlzott pénzközpontúság megöl mindent.
Úgy ahogy mondod. A túlzott pénzközpontúságot és a nagytőke befolyását pedig melyik népcsoport műveli nálunk? Na melyik?
(segítek: Nem a földönkívüli reptoidok)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!