Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » "Árvízi" téma! Luxus- lakópark...

"Árvízi" téma! Luxus- lakóparkokat (amelyek fél-illegálisan eleve ártérre épültek), wellness hoteleket, milliárdos árbevételű cégeket miért az állam/adófizetők pénzén kell megsegíteni?

Figyelt kérdés

-Ezek a luxus- lakóparkok eleve ingatlanspekulációval épültek ártérre, fillérekért felvásárolva a területeket annak reményében, hogy majd az állam milliárdokért gátat épít, és busás hasznot zsebelhetnek be. (Az még csak mellékes, hogy a részben műemlék jellegű csónakházakat, illetve olcsó faházas szállásokat bontottak le, hogy elvegyék a kispénzű emberek szinte egyetlen kikapcsolódását.)

Más kérdés, hogy hogyan szereztek egyáltalán engedélyt több emeletes- mélygarázsos házakra engedélyt ilyen területre? (Biztos nem korrupcióval ) :)

És akkor most még elvárják, hogy az állam vagy az önkéntesek ingyen segítsen nekik???

-Mondjuk például a Margitszigeti wellness hotelekbe mikor jut be mondjuk az a közalkalmazott, vagy önkéntes, akik ingyen segítettek a védekezésben?

Ők adnának ingyen szállást?

-Vagy azok a milliárdos árbevételű strandok (akiket most „megmentenek”) mikor segítettek szociális alapon bárkinek is? (Egy napra 2500-3000 Ft –ot is elkérnek a kisgyerekes családoktól személyenként. Egy kétgyerekes családnak csak a belépő több mint 10 000 egy napra.)

Személyes példa: Ismerős többször kért méltányosságból ingyen vagy jelképes áron belépőket ilyen helyekre nélkülöző gyermekeknek, szegény helyzetű honfitársainknak. Válasz: „nem tudnak szociális szempontokat figyelembe venni” meg „piaci alapon működő cég”. Aha….. akkor most miért várják el, hogy ingyen segítsenek nekik, amikor a milliárdos árbevételükből bőven futná rá talán.

Miért akarják magukat egyenlő helyre sorolni egy falusi kisnyugdíjas nénikével akinek a portáját védik az árvíztől. (Ez kb. olyan mikor a „művészúrak” /hölgyek siránkoznak, hogy 30 000 a nyugdíjuk, miközben évtizedekig dorbézoltak, elkerülték a közterheket, de most többet követelnének a közösből)

Elég abból, hogy a veszteséget, szemetet rátolják az államra, miközben amikor haszon van nem tolonganak a befizetésekkel a közösbe!!!!!!!

Ui.: még annyit, hogy talán a médiacirkusz miatt talán egy kicsit „feltupírozták” ezt az árvíz témát ezért is van zárójelbe téve az árvíz szó. Lassan már minden ártérre épült bodega, faház néhány centis „elöntéséről” „ hatalmas katasztrófaként számolnak be. Meg milyen kitelepítés az amikor ott hivatalosan „életvitelszerűen”nem is lakhatnának. (Hazai „sztárocskáink”, rózsaszín gumicsizmás pózolásáról nem is beszélve, akik így akarnak médiafelületet nyerni.)

Szóval a „nagy –nemzeti összeborulásban” erről is lehetne beszélni talán.

2013. jún. 8. 07:46
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
55%

Kérdező: azt ne hidd, hogy az árengedmények bárhol is azért vannak, hogy szociális alapon segítsenek, támogassák a szegényeket, rászorulókat! Az a cél, hogy az alacsonyabb fizetési határhajlandóságúakat is fogyasztásra csábítsa (akik nem véletlenül épp a szerényebb anyagi helyzetűek).

Ettől eltérő az, amikor egész rétegek vehetnek ingyenesen igénybe egy szolgáltatást (lásd: nyugdíjasok, közlekedés), de annak meg politikai okai vannak, szintén nem szociális.

2013. jún. 8. 17:28
 12/13 anonim ***** válasza:
38%
Érdekes vagy te kérdező! Nem olvastam végig a szövegelésed, mert az egész a frusztrációdról szól. Gazdag vagyok, az ismerőseim, barátaim is azok. Nekünk nincs sehol nyaralónk, mert nem lenne rá időnk (igen, dolgozunk is és nem napi 8 órát, hanem néha napi 16-ot is), de amelyik ismerősömnek van, egyiknek sem Magyarországon, Dunán, Tiszán, Balatonon. Horvátország a legközelebbi, ahol van egy ismerősömnek nyaralója. Érdekes, nem igaz? Alapvetően, ha kategorizálni kell, nem a ténylegesen gazdagoknak van üdülőjük... Az én környékemen, Tisza mellett, kb. mindenki, akinek van nyaralója a Tisza partján az árterületen, nem gazdag, hanem középosztálybeli esetleg. Én, ha már megengedhetem magamnak, akkor elmegyek Floridába, Thaiföldre, vagy Maldiv szigetekre nyaralni és ennyi elég is. A Tiszán pedig van nyilvános strand, nem érzem azt, hogy nekem külön fészek kellene, elég az is, hogy a vízbe jussak. De persze én vagyok az adócsaló, undorító, mocskos gazdag, igaz?
2013. jún. 8. 18:03
 13/13 anonim ***** válasza:

A felvetett kérdések egy része jogos:

a hullámtérbe épített területeket minek kell védeni az árvíz elől?

Aki oda építkezik az építsen olyan házat, amiben nem tesz kárt egy magas vízállás.

És amíg árvíz van addig menjen máshova.

(szerintem aki oda született az nem nyíg ezen)

És az tényleg undorító, hogy a milliárdos forgalmú szállodák tulajdonosai követelik a mobilgátat!

Ők tudták hova építkeztek, szerintem már a gátat is lezsírozták a hivatalnokokkal.

Aki meg oda költözött a luxus lakóparkba azt se tudom sajnálni.

Tudatlansággal nem érdemes takarózni. Aki hülye haljon meg.

Én sose verném a mellem, hogy nem tudtam, hogy ez ártér.

Vagy pl a devizahiteleseket sem tudom sajnálni, hiszen a devizahitel egy tőzsdejáték vagy szerencsejáték volt, amit egy normális ember bármi kereskedelmi, gazdasági képzettség nélkül is tudnia kéne. Most nem nyert.

Ha a forint megerősödött volna, akkor is azért vernék az asztalt, hogy kevesebbet fizessenek, csak akkor nem lehetne családi tragédiákkal dobálózni.

Kár volt belemosni a szociális dolgokat.

Hogy egy gazdasági alapon működő szervezet nem ad kedvezményt azon már nem lehet megsértődni.

Az önkéntesek ingyér mennek zsákolni, mert akarnak segíteni (örüljenek annak, hogy segíthetnek).

2013. jún. 14. 09:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!