Tényleg ekkora üzlet lenne trafikot nyitni?
Kicsit számolgattam és irreálisan nagy szám jött ki.
Tehát, tegyük fel, hogy egy mondjuk Tesco oldalából nyíló trafikban eladnak percenként 2 doboz cigit. Ezzel szerintem erősen alálőttem, mert sejtésem szint sokan vesznek inkább a bevásárlással együtt egy csíkot, annak érdekében, hogy ne kelljen trafikokba rohangálni. De maradjunk a 2 doboz/perc-nél. A trafik legyen nyitva mondjuk 10 órát. Akkor a számolás: 2doboz*60 (perc)*10(óra)*30(nap)*800ft(egy doboz cigi ára)*0,1 (10% az árrés)=2.880.000 forint adózott árbevétel egy hónapra vonatkoztatva. A bérleti díj tudomásom szerint egy 25nm-es üzletre a tesco oldalában kb. 500.000 ft. A bérekre elmenne mondjuk 600.000 (de szerintem fölé lőttem). Így maradna 1.780.000 profit. Ez nagyon durva. Szerintetek mennyire reális a számításom?
Az a baj a felvetéseddel, hogy az alapja, a 2 doboz cigi/perc teljesen hasraütés-szerű, akkor lenne értelme beszélgetni, ha a népességre jutó havi cigarettafogyasztást ismernénk (erről vannak adatok, valahol olvastam már az átlagos egy főre jutó cigik számáról), és azt osztanánk el a trafikok számával. Innentől lehetne számolgatni a hasznot.
Ráadásul sok járulékos költséget kihagytál, úgy mint a rezsidíjak, a cégvezetési díjak, vállalkozói díjak, és még sok minden van a háttérben, ami nem közvetlenül a bolt üzemeltetéséhez kapcsolódik.
Viszont a végeredményed teljesen reális lehet, sőt. Ennél gyengébb vállalkozások is tartanak el családokat.
Napi 1200 doboz teljesen légbőlkapott. Napi 500-ra mondják azt, hogy életképes és tisztességes megélhetés nyújt.
Pontos adatot nem ír, de az éves átlag a teljes népességre vetítve 2100-2700 szál közötti, ami országos szinten 1 milliárd feletti dobozszámot jelent.
5500 trafikkal, 365 nappal osztva az pont 500 dobozra jön ki. Ez pont ugyanannyi, mint ami a Heti Válasz szerint szükséges a profitáláshoz ( [link] nyilván erre a számra lett szabva.
Nálunk 15 ezres városban összesen lesz 2 trafik. A helyi fideszes képviselő meg a felesége nyertek, lehetne több is csak két fideszes pályázat volt. A statisztikák szerint a felnőtt lakosság 1/3-a cigizik, akkor számoljunk 3-4 ezer embert. Egy embernek egy doboz elég két napig kb szóval 1500-2000 doboz a napi fogyasztás. Ez két trafikra oszlik szét de gyakorlatilag a pénz ugyanoda folyik. És itt a bérleti díj sem játszik mert saját tulajdonú épületben fogják csinálni. Lehet mondani hogy ez is szerencséd helyen van de a legtöbb helyen nem is lesz annyi amennyi lehetne mert a fideszes meg jobbikos pályázók között osztották szét a jogot, meg sok helyen anyuka apuka meg gyerekek is külön beadták a pályázatot és nyertek. Van ahol egy címre 4-5 trafik van bejegyezve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!