Tényleg ekkora üzlet lenne trafikot nyitni?
Kicsit számolgattam és irreálisan nagy szám jött ki.
Tehát, tegyük fel, hogy egy mondjuk Tesco oldalából nyíló trafikban eladnak percenként 2 doboz cigit. Ezzel szerintem erősen alálőttem, mert sejtésem szint sokan vesznek inkább a bevásárlással együtt egy csíkot, annak érdekében, hogy ne kelljen trafikokba rohangálni. De maradjunk a 2 doboz/perc-nél. A trafik legyen nyitva mondjuk 10 órát. Akkor a számolás: 2doboz*60 (perc)*10(óra)*30(nap)*800ft(egy doboz cigi ára)*0,1 (10% az árrés)=2.880.000 forint adózott árbevétel egy hónapra vonatkoztatva. A bérleti díj tudomásom szerint egy 25nm-es üzletre a tesco oldalában kb. 500.000 ft. A bérekre elmenne mondjuk 600.000 (de szerintem fölé lőttem). Így maradna 1.780.000 profit. Ez nagyon durva. Szerintetek mennyire reális a számításom?
2 doboz per perc kvázi azt jelenti, hogy folyamatos sorok állnak napi 10 órában heti hét napban a trafiknál.
Menj el egy Tescoba és nézd meg a mostani dohányárusító boltokat.
Nem fogsz látni sorokat.
Persze ettől még kétségtelenül profitáblis üzlet, a legfrekventáltabb helyek akár ki is termelhetik ezt, amit írsz.
A fenti példád lehetséges.
De mennyi az esély rá, hogy ez így legyen? Voltaképp esélytelen.
Mennyi rá, hogy a fele teljesüljön? Reálisabb "cél", viszont valószínűleg ez sem fog sikerülni, inkább számolj úgy - de majd ez úgyis eldől -, hogy amit fenn írtál, annak a 40%-a teljesül valószínűleg - jó forgalom mellett.
Persze ez arra vonatkozik, hogy csak a cigikre "építkezünk".
Amúgy nem lepődnék meg, ha a jövőben már pékárut... lehetne venni. Tiszta Laci Konyha lenne a trafikokban...
Itt egy cikk ugyanerről, kérdező: [link]
A te profittervezeted kb. 4-5 dohányboltra LEHET igaz az országban, de azok a legoptimálisabb helyeken vannak (ami nem feltétlenül Tescot jelent, hanem mondjuk egy kisváros egyetlen jó helyen lévő boltját). Az átlag bőven kevesebb ennél.
Simán reális lehet. Azt is kell nézni hogy most már nem kapsz minden kocsmában meg utca sarkon cigit, hanem kisebb helyre koncentrálódik az egész. Lehet hogy eddig nem álltak sorok a trafikosnál most majd fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!