Magyarország hányadiknak számított a tengely hatalmak és szövetségeseik között (Japánt nem számítva)?
Hát a fő 3 tengely Németország-Olaszország-Japán volt.
Ez a 3 volt a vezető , domináns.
Japán már akkor is elég erős volt.
Magyarország Romániával , Finnországgal volt egy kategória nagyjából.
Bár Magyarország az utolsó években nem volt önálló.
A románokra, ha jól tudom jobban számítottak, de annak csak az volt az oka, hogy ők nagyobb örömmel küldték a bakáikat a Szovjetunióba, Magyarország pedig "rebellis" módon inkább kihúzta volna magát.
Gazdasági szempontokat jól le lehet mérni azon, hogy a háborús években(főleg az utolsó) a magyar termelés maximális kapacitáson dolgozott a németeknek. Ez pedig szépen vizionálta azt, hogy milyen sorsot is szántak nekünk a németek az új világrendjükben(ezért a kijelentésemért a múltkor szép kövér mínuszokat kaptam).
" Ez pedig szépen vizionálta azt, hogy milyen sorsot is szántak nekünk a németek az új világrendjükben(ezért a kijelentésemért a múltkor szép kövér mínuszokat kaptam)."
Kb amilyet ma is.
Német gyárakban csicska munkát csinálnak a magyarok 12 órában ,gyakran emberi jogokat semmibevevő főnökökkel.
Európában katonailag a harmadik legfontosabb eleme volt a tengelynek Magyarország.
http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__hadsereg-hadvezetes_..
Hosszú vita, de ha érdekel a téma, érdemes elolvasnod.
Románia nagyobb haderővel rendelkezett ugyan, de semmi érdemlegeset nem mutatott fel, nem igazán tett hozzá semmit a történésekhez.
És igen, politikailag lebecsült volt, éppen ezért hagyták meg a déli hágókat a megbízhatóbbnak vélt románok kezében a rendezésekkor - mint később kiderült, tévesen.
Valamint a románoknak még a kiugrásuk előtt is jelentős fegyverszállítmányokat adtak a németek, Magyarország ellenében.
Ennek az oka, hogy egyfelől bennük jobban bíztak, másfelől pedig mert Romániának nem volt önálló harckocsigyártása, 100%-ban külföldi típusokat rendszeresítettek az eszköztárukban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!