Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Nagy a baj! 14 éves gyerekek...

Nagy a baj! 14 éves gyerekek is a gátakon (? )

Figyelt kérdés

Nagyobb a baj, mint gondoltam. Egy gimnázium honlapjáról:

"!!!!!Sürgősségi felhívás diákoknak(is)!!!!!!

A Duna vízszintje nem várt ütemben emelkedik, úgy tűnik, vészhelyzet van. Előrejelzések szerint már CSAK rövid ideig tehetünk még valamit városunk védelméért! TEHÁT IGAZGATÓI FELHÍVÁS, HOGY MINDENKI AZ ISKOLÁNKBÓL, AKI TEHETI, LEGYEN MUNKÁRA ALKALMAS ÖLTÖZETBEN, LEHETŐLEG SZERSZÁMMAL FELSZERELKEZVE A KOMPKIKÖTŐNÉL JÚNIUS 6-ÁN 8 ÓRAKOR. Volt a hír körül némi kommunikációs zavar, de azt csak a különleges helyzet szülte."

...

"Holnap még a 14 évesek is részt vehetnek a munkában, de pénteken már csak a 18 évnél idősebbeket engedik a gátak közelébe."

Megjegyzéseim:

0. Gyerekeket én nem engednék a gátakra. Még az kéne, hogy beleessen néhány kölyök a folyóba, ilyen sodrás mellett nehéz a mentés, mint azt a híradóból is láthattuk.

1. Tavaszi árvíz tavasszal jön.

2. Amilyen havazások voltak még márciusban is, lehetett tudni, hogy a hóból rekord árvíz lesz, ha elolvad.

3. Szédületes sebességgel vágják ki a fákat, semmi sem állítja meg a hó leolvadását.

4. Hol van az árvízre félretett pénz, állítólag felülről nyitott a kassza (ki hiszi ezt el, amikor a németeknek sincsen akármennyi pénzük erre).

5. Ha Passau-nál 500 éves rekord dől meg, akkor mi mire számítunk? Arra, hogy 2 éves rekord dől meg?

6. Jó dolog ez a mobilgát. Kár, hogy Magyarországon, mint ma megtudtam a híradóból egyetlen helyen van ilyen, az is 200 méter hosszan. De mit nekünk mobilgát, vígan megtöltünk félmillió homokzsákot egy éjszaka alatt, vagy nem.

2013. jún. 6. 02:44
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
96%

ad 0: nem hiszem, hogy bárki is a gátak tetejére küldene gyerekeket. Homokzsákokat tölteni nem ott szokás. Szóval ez a pont felesleges hangulatkeltés.

ad 1: ?? Az általad idézett szövegben nem szerepel a "tavaszi" szó.

ad 5: itt is rekordmagasságú áradásokra számítanak, ezzel van tele hetek óta minden média.

ad 6: A Római-parton nemrég akartak mobilgátat telepíteni. Épp az ott lakók sipákoltak legjobban, nehogy már az legyen, amit a Tarlós kitalált. Szóval mobilgát ügyben lehet csendben maradni.

2013. jún. 6. 04:10
 2/22 anonim ***** válasza:
100%

"3. Szédületes sebességgel vágják ki a fákat, semmi sem állítja meg a hó leolvadását. "

A hú amúgy is leolvadna.

"5. Ha Passau-nál 500 éves rekord dől meg, akkor mi mire számítunk? Arra, hogy 2 éves rekord dől meg? "

Ha bejártál volna földrajz órára, akkor tudnád, hogy Passau alatt azért még belefolyik egy két folyó a Dunába. Mi évszázadok óta nem a passaui vízhozamra, hanem jóval többre vagyunk felkészülve.

Én 14 évesen 179centi és közel 80 kiló voltam. Ha kellett simán volna mentem volna lapátolni/zsákolni.

2013. jún. 6. 04:15
 3/22 anonim ***** válasza:
100%

Számoltak az árral, de az özönvíz szerű esőre nem számoltak. Európa egyik leghosszabb egybefüggő árvízvédelmi rendszere van Magyarországon ...

Megjegyzem:

Te voltál egyáltalán 14-18 éves? Láttál egyáltalán árvízi védekezést?

Régen a fiatalok osztogatták a kaját a kávét és a italokat ők voltak a mindenesek, küldöncök. Élvezettel csinálták senki se akarta tőlük ezt a fontos feladatot elvenni.

Ha kicsit nagyobb volt és erősebb, akkor beállhatott lapátolni vagy tartani a zsákot ... és még mindig nem járt a víznek csak a közelébe se....

2013. jún. 6. 04:24
 4/22 anonim ***** válasza:
91%
Nekem annyi a véleményem róla hogy legalább addig is kin vannak a szabadban és nem a gép előtt gubbasztanak. Nem kell mindenért egyből sipákolni. Dunába esni árvíz nélkül is pont ugyanúgy lehet.
2013. jún. 6. 04:31
 5/22 anonim ***** válasza:
90%
Én 14 éves koromban nyaranta dolgoztam és nem haltam bele. Mit kellene csinálniuk? Trollkodniuk a neten és egész nap az aidsbookot bámulniuk?
2013. jún. 6. 04:55
 6/22 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom mennyire szomorúak, hogy iskola helyett kint lesznek.
2013. jún. 6. 05:09
 7/22 anonim ***** válasza:
100%
Egyesek úgy óvnak egy 10en évest, mint valami tehetetlen 1-2 évest. ... 18 évesen meg hirtelen bekerül a valóvilágba (egyetemre) és csodálkoznak a szülők, hogy nem találja helyét a világban ... és követi azt az utat amit a tvben látott...
2013. jún. 6. 05:11
 8/22 anonim ***** válasza:
100%
Rendészeti szakközép iskoláról beszélsz?
2013. jún. 6. 05:30
 9/22 anonim ***** válasza:
100%
14 éves miért ne segíthetne??? Azért nehogymár egy 14 éves fiú ne bírja el az ásót, és ne tudjon lapátolni...
2013. jún. 6. 05:38
 10/22 anonim ***** válasza:
100%
Elbírom a lapátot? El. Elbírom a zsákot? El. Akkor miért ne lennék ott egy jó bulin? Különben is kell 50 óra köz érdekében végzett munka, anélkül nincs érettségi sem.
2013. jún. 6. 05:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!