Média által közvetített kép szerintem emiatt annyira torz. Mit szólsz hozzá? (kifejtés)
Nem akarok senkit sem megsérteni a kérdésemmel. Azért teszem fel, mert feltűnt, hogy bármilyen beszélgetős műsort kapcsolok is be a tévében vagy a rádióban, mindenhol csak a művészek, celebek (közülük is 60 % színész, 30% énekes 10% egyéb író, képzőművész, modell) a meghívottak, akik beszélnek.
Miért csak ők, a színészek, énekesek, írók, képzőművészek tudnak okos dolgokat mondani?
Igazából már mindegy is a téma, nemrég a mezőgazdasáról meg az arab kérdésről is színészeket hallottam beszélni.
Az rendben van, hogy jobban tudnak szerepelni, ezáltal a médiában eladhatóbbak...de az életünknek aránytalanul nagy részét uralják már ezek az alapvetően csak szórakoztatást végző emberek.
Ezért érezni azt szerintem, hogy a médiában látott világ és a valóság ennyire elrugaszkodott egymástól. A művészek persze, hogy egészen más világban élnek, mint az átlag emberek.
Nem kell limonádé töltelékműsorokat nézni, hanem minőségi hírcsatornákat és megspórolod magadnak a felesleges fejfájást.
Én a BBC-n még egyszer se láttam Jasom Stathamet nyilatkozni a szír polgárháborúról. Mondjuk magyar hírekben magyar színészeket sem, az csak a reggeli műsorok stílusa.
Sajnos csak földi sugárzású adókat fogok, meg a Kossuth-ot hallgatom egyre ritkábban persze...
Ha ezeket sem kapcsolom be, akkor gyakorlatilag ki is tehetem a kuka tetejére a készülékeket...
Csak egy szempontot vizsgálj meg és már is érezhető a hitelesség % a. Ha valakiről vagy egy pártról beszélnek akkor mennyire autentikus. Az az úgy beszélnek róla hogy soha nem szólalhat meg az illetékes, vagy az illetékes is elmondhatja a véleményét, netán ami a legjobb eset, maga az érintett nyilatkozik elsőnek.
Ha az érintett meg sem szólalhat az kb a hazudozás felsőfokon, ha miután kitárgyalták nyilatkozhat az a csúsztatásokkal tarkított, ha egyből az érintett mondja el a verziót az a lehető leghitelesebb.
Most akkor pld a Jobbik esetén nézd végig hogy mely médium miként szervezi a műsorait!
Igazán elkötelezetlen média nincs, és nem is lehetséges, max törekedhet a relatív kiegyensúlyozottságra. De az nem lehetséges ha nincs a műsorokban szinte semmi amit az ügyekkel kapcsolatban autentikus forrásból tudhatsz meg.
Hiszen akkor csak az adott média színezetéből fakadó perspektívát ismerheted meg ami messze nem az igazság.
A tv2 mokka cimű műsorába regel 7-8 ig politikusok vanak aki elmondják amit akarnak hogy haljukn . Tőb oldalrol is hivnak embereket.
A tőbséget a sztárok joban érdeklik mint a politikusok a csatorna meg a nézetségétől fügő őszeget kérhet a reklámokért tehát a nézetség az pénz neki. Ezért ojat tesz be akit valőszinűleg néznek is . + a saját szinészek kőnyeben behivhatók mivel ott dolgoznak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!