Miért olyan dicsőséges a francia forradalom?
A forradalmak nem mindenkinek jók.
Van aki felszabadítónak, megmentőnek látja a forradalmárokat és vannak akik szemében terroristák , bűnözők.
Nem vagyunk egyformák.
"Miért olyan dicsőséges a francia forradalom?"
Mert a szabadkőművesek elérték a céljukat
Másfél millió ember halt meg a "dicsőséges forradalom" során.
Ez a forradalom legalább annyira "dicsőséges", mint a "dicsőséges felszabadító szovjet vörös hadsereg"...
Hát szabadon megválasztom a vallásomat, ha meg valami nem tetszik mehetek a nyaktiló alá. Amúgy nem választhattam meg a vallásomat.
A naptárat megreformálták (1793. okt. 5.), a hónapoknak új neveket adtak. A régi egyházakat betiltották, és a kezdeti ateista tendenciákra válaszul, Robespierre egyik beszédében kijelentette, hogy a lélek létezik és halhatatlan. Kezdeményezte az ész kultuszát, és a Legfelsőbb Lény tiszteletét (1794 májusa).
Legfelsőbb lényhez imádkozhattam, ami hazug, és hamis volt. Ha meg nem tetszett, mondtam mehettem nyaktiló alá.
gyerekeket is végeztek ki, volt, akit kettévágtak
természetesen a felvilágosodás jegyében...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!