Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit szólnátok a családi...

Mit szólnátok a családi adózáshoz, a személyi helyett?

Figyelt kérdés
Mivel és hogyan lehetne kombinálni?
2009. okt. 6. 16:22
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:

Na, ez a dögöljön meg a szomszéd tehene is mentalitás....

Az enyémek is lassan elvégzik az egyetemet és önellátók lesznek. Lehet, hogy csak pár évig lenne kevesebb az adónk. De attól még a többiek igenis számíthassák be, maradjon több pénz náluk.

2009. okt. 6. 18:45
 12/24 A kérdező kommentje:

"Marhaság az egész."

Akkor kölcsd az életed a segályből élő cigánygyerekekre!

Mert sajnos más megoldás nincs arra hogy valakinek a teljesítményét díjjazuk, azt hogy a munkálya mellett még gyerekeket is nevel aki kifizeti a te nyugdíjadat is.

2009. okt. 6. 18:46
 13/24 A kérdező kommentje:

Persze ha van jobb ötleted írd le és meglátjuk.

Elvégre én csak egy hülye jobbikos vagyok aki marhaságot beszélhet csak. De lássuk a te elképzelésed!

2009. okt. 6. 18:49
 14/24 anonim ***** válasza:
0%
Elég a családi pótlék,az adórendszerbe nem szabad ilyen dolgokat belekavarni.
2009. okt. 6. 18:55
 15/24 anonim ***** válasza:
Szerintem is marhaság,akinek nincs munkája azt kétszeresen is büntetnénk,pl.betegség vagy bármi miatt.
2009. okt. 6. 19:00
 16/24 A kérdező kommentje:

"Elég a családi pótlék,az adórendszerbe nem szabad ilyen dolgokat belekavarni."

Akkor nem is kell semmihez hozzányúlni mert minden jó így? Mert pontosan ilyen a nyugdíj rendszerünk az Eü nk

teljesen alanyi , általános, a teljesítményeket figyelmen kívül hagyó, és átgondolatlan.

kommunista alapú, mondom én Jobbikos akik már annyiszor megkaptuk! Nem ez a bonyolult az adó rendszerekben, hanem az a millió kivétel és kitétel amik felhalmozódtak az állandó adó növelésekkel kapcsolatban. Mert a politika nem szeret egyszerüen emelni, az csúnya elriassza a választókat. Inkább bújtassuk egy új apróság mögé az emelést és már is van belőle több mint 200db feleslegesen.

2009. okt. 6. 19:03
 17/24 A kérdező kommentje:

"büntetnénk,"

Nem érted ? Ez nem adó! Hanem kedvezmény!

Csak nem alanyi jogon jár! Tenni kell érte, dolgozni a munkahelyéen és a 2. műszakban otthon!

Miért kell mindenkinek minden alanyi jogon.

Hol a teljesítmény?

2009. okt. 6. 19:06
 18/24 anonim ***** válasza:
44%

Én nem tartozom egyik párthoz sem.és a kérdezőt sem tartom hülyének.

Tudomásom szerint,most is van a gyerekek után adókedvezmény.

De: mindenfajta adókedvezmény csak olyan összegig vehető igénybe,amit le lehet írni a munkavállaló által fizetett SZJA-ból.Ez azt jelenti,hogy akinek félmilla a fizetése,vígan megkapja az adókedvezményt,de aki csak minimálbért kap vagy annál alig többet,az már nem fizet annyi SZJA-t,mint amennyi kedvezményt igénybevehetne.

Van egy ismerősöm,havi 110.000.- a keresete,4 gyereket nevelnek.Van lakáshitelük is,erre is jár az adókedvezménstb..A munkáltató éves adóelszámlása szerint jogosult 400.000.- Ft (éves adat) adóvisszatérítésre,de csak 200.000.- Ft-ot írhatnak neki jóvá,mert nem fizetett ennél több SZJA-T.

Ezért a családi adózás csak akkor lenne jó és igazságos,ha a család keresőinek a jövedelmét összeadnák,elosztanák az egyfőre jutó jövedelmet,és az így kapott összegnek megfelelő százalékú adót kellene fizetniük.Ha egységes adókulcs lenne,akkor a 30.000.-/fő jövedelmű által fizetendő mondjuk 10 százalék után 27.000.-/Ft fő maradna,ha az egyfőre eső jövedelem loo.ooo.-Ft,akkor a maradék 90.000.-Ft/ fő.Ha pedig a gyerekek utáni kedvezményt szintén százalékos formában,és nem fix összegben állapítanák meg,akkor megint a gazdagok járnának jól.Inkább olyan adózási vagy kedvezményformát kellene kidolgozni,ami ezeket a kereseti aránytalanságokat eltünteti.Aki gazdagabb,az fizessen többet.Tudom,hogy sokan azt mondják,azért keresnek többet,mert több diplomájuk stb.van,mint egy szakmunkásnak.Ez igaz is,de azt sem szabadna elfelejteni,hogy az egyetemi képzésük költségeihez az a szakmunkás is hozzájárult az adóforintjaival.

2009. okt. 6. 19:22
 19/24 A kérdező kommentje:

"Én nem tartozom egyik párthoz sem.és a kérdezőt sem tartom hülyének"

Teljesen jól látod , és igazad is van.

De ennek ami most van semmi köze ahoz ami lehetne.

Ez ami most van tényleg zagyva, és nem erre épűl minden.

Ennek is az volt a lényege hát ha meglehet húzni valakit!

Ahogy a sok "saláta adónak"

Nincs szinergia az adónemek és a juttatások között, pedig ez lenne a lényege. Sok barom apró adónak vége és kb egy 10-12 lábon álló komplex adó.

2009. okt. 6. 19:30
 20/24 anonim ***** válasza:

Nem egészen vagyok tisztában vele, hogy mi ez a családi adózás, kérdező, nagyon röviden össze tudnád nekem foglalni, hogy mire gondolsz? Nem valami linket kérek, csak hogy te a saját szavaiddal írd le, hogy ez micsoda. Nem értek a gazdasághoz, ezért jobban érteném, ha te úgy magadtól leírnád nekem.

Olyanra gondolsz, hogy aki dolgozik és gyerekei vannak, azok kevesebb adót fizessenek? Most csak úgy érdeklődöm, mert kíváncsi vagyok. És pl. ha ez így lenne, akkor mi lenne az olyanokkal, mint pl. én? Én egyetemre járok, a bevételem a diákhitel és az ösztöndíj, van gyerekem (2 éves), akkor én hogyan adóznék? Hiszen fizetésem nincs. Ja, meg férjem sem, szóval nálunk senki nem adózna. Illetve igazából mindenki adózik, aki vásárol, hiszen az áfát mindenkinek ki kell fizetnie, ha csak egy dianáscukrot is vásárol. A másik, hogy itt sokan említették a nyugdíjt, hogy majd azt kitől fogják kapni. Mondjuk szerintem a magánnyugdíjpénztárt pont erre találták ki. Amikor én elkezdtem dolgozni (18 évesen), akkor már kötelező volt belépni, azt most is szorgosan vonják tőlem (még ugye gyes-en vagyok), és ha majd újra dolgozom, akkor is fizetni fogom. Szóval én nem is számítok az állami nyugdíjra, kapok majd annyit, amennyi az alapján jár, hogy mennyit fizettem be.

2009. okt. 6. 19:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!