Komolyan nem értem miért szidják Orbán Viktor Miniszterelnök Urat? - A Szidalmak nem állnak egyensúlyban a teljesítménnyel?
Igazából szerintem a kritikák függetlenek a teljesítményétől. Ezeket a kritikákat akkor is megkapná (és szerintem jogosan), ha az egész pont olyan hatékonyan működne, ahogyan azt a kormány kitalálta.
A dolog gyökere pedig onnan ered, hogy egy miniszterelnök és a kormánya sem azt csinál elméletileg, amit akar, hanem megvan a feladata és a tevékenységének korlátai. A feladat az, hogy a társadalom minden részét egyenlően és pártatlanul képviselve, indokolatlan korlátozásoktól és szabályozásoktól mentesen, a szabadság legnagyobb fokát biztosítva intézze a közös(!) ügyeinket. A korlátok is ebből adódnak.
A mostani kormány viszont szeret "privilégiumokat" osztogatni, nem a teljes társadalmat akarja képviselni, hanem annak csak a vele egyetértő részét, felesleges korlátozásokkal (Bp. taxis szabályozás, trafiktv. stb.) jogokat von el, hogy másoknak többletlehetőségeket biztosítson, részrehajló és a feladatkörét ott is túllépi, hogy a közös ügyeken kívül esetenként már-már a magánszférába is behatol.
Az ideális magyar polgár ma szerintük családban él, gyerekei vannak, keresztény vallású, hisz a társadalmi szolidaritásban, nem dohányzik, nem iszik és úgy gondolja, hogy Magyarországot külföldről meg akarják támadni gazdasági eszközökkel. Ha ebbe a keretbe valaki nem fér be, akkor az ő jogai csökkennek, az ő véleménye nincs figyelembe véve és őt lehetőség szerint át akarják nevelni (ha őt nem is, hát a gyerekeit, lásd egyházi iskolák számának megnövekedése).
Ez pedig nem összeegyeztethető azzal a feladat- és korlátkörrel, amit fentebb leírtam.
"Szakított az előző évek költekezésével "
Ez igaz. Az én családom költekezését pl. erősen megnyírbálta:(
Nem kap annyi szidalmat, csak az MSZPnek vannak ilyen kis fanatikusai akik küldetésnek érzik, hogy itt folyton ugassanak, nem mintha ez a kb 500 ember akik olvassák a politika fórumot bármit is számítana. Életben teljesen más a helyzet, én munkahelyemen pl 1 kivétellel mindenki meg van vele elégedve, de ami tény Gyurcsányéknál biztos jobb, hiszen "európában ilyen böszmeséget még kormány nem csinált" mint amit ők csináltak :) meg "annyival vagyunk túl, az ország lehetőségein, hogy azt mi korábban nem tudtuk elképzelni" :D
Jó mondjuk az MSZP-nél mindenki jobb.
# 13/15 Időpont ma 11:42
Örvendek akkor nektek legalább van hol dolgozni.
Egyszerű ember nem érzi az "Orbán úr" jóságát.
A csókosok és nyalisok amilyenek ti vagytok pedig nem számítanak.
Csak nem egy Leendő trafikos?:)
"Ha arányban állnának a teljesítményével, akkor nem csak szidalmakat kapna.
Az emberek TÖBBSÉGE egyetértett az évértékelésével és rá bízná az országot.
"Az emberek TÖBBSÉGE egyetértett az évértékelésével és rá bízná az országot."
Engem senki sem kérdezett meg.
Most viszont abba lehet hagyni a 'kettősmércézést'.
A 13-as a tipikus birka, azt inkább hagyd is hiába dumálsz neki! Nézd meg a "hivatkozási alapot"! Ennyit fogtak fel a Gyurcsányék kormányzásából! Valaki egyszer azt mondta ezen az oldalon, és totál szívemből szólt, hogy nem is érdemel ez a nép, meg ez az ország olyan vezetőt, mint a Gyurcsány!!!
Az meg ha ilyen k**rva jó volt a Rákosi-rendszer hogy aViktorka, meg a Vona is azt akarja visszaállítani, akkor a f**ért kommunistáztok istenverte hülyék?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!