Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Kinek lesz jó, ha a FIDESZ...

Kinek lesz jó, ha a FIDESZ megszerzi az RTL Klubot és a TV2-őt is?

Figyelt kérdés

Most mondták az ATV Újságíróklubban, és máshol is olvastam, hogy a most bevezetendő reklámadó célja az említett két csatorna kinyírása. Csak ez a két cég fog a legmagasabb kulcs szerint adózni, és ez várhatóan el is viszi a teljes nyereségüket. Költségvetési szempontból ugyanakkor zéró az a pár milliárd, ami így nyerhető. Mind a két csatorna kiadott egy közleményt, amiben a megdöbbenésüknek adnak hangot, és a kivonulás lehetőségének megfontolására is utalnak.

A Jobbik üdvözölte a két csatorna várható kicsinálását, és a környezetemben is többen mondták, hogy na végre. De tényleg olyan jó lesz nekünk, ha ezentúl a FIDESZ fennhatósága alá kerül a két legnagyobb tv csatorna?

2013. máj. 27. 21:41
1 2 3 4
 21/32 dickharta ***** válasza:

értem. tehát minden jobb,mindenki másé lehet a tv,az energia-szolgáltató,csak a fideszé (vagyis a magyar kormányé) ne legyen,és neki sosincs igaza!

értelek már titeket!

kár,hogy vagytok.. tényleg jobb lehetne az ország,ha nem kellene húznia maga után ennyi negatív károgót!

2013. máj. 28. 09:17
 22/32 ConnectCare ***** válasza:
78%

@Dickharta

Hülyén fog hangzani, tudom, de tulajdonképpen igen, bárkié lehet, csak a magyar államé nem. Megpróbálom levezetni, hogy miért.

Szűk kivételtől eltekintve, mint pl. a rendőrség vagy az atomerőművek, ahol csak az állammal lehet számolni tulajdonosként (bár van, aki ezt sem tartja helyesnek), lehet tulajdonos belföldi jogi- vagy magánszemély, külföldi jogi- vagy magánszemély (ebből lehet uniós és nem uniós) valamint külföldi állam vagy a magyar állam. Érdemes őket sorban megvizsgálni.

A belföldi személy szerintem egyértelműen OK, az jó, ha a magyar emberek vagy vállalkozások Magyarországon tarthatnak a tulajdonukban bármi olyat, ami nem az a kivétel kategória, amit írtam, de ott is csak azért nem, mert pl. biztonsági okokból indokolt a korlátozás.

A külföldi személy a magyar jogszabályokat tartja majd be, úgy lesz köteles a tevékenységét végezni, ahogy mi előírjuk neki és az egyedüli hatalom, ami a kezében van, hogy szabadon áraz. Teheti pl. a tejet olcsóbbá, mint máshol, amivel plusz választási lehetőséget ad a magyar embereknek. Ők természetesen szabadon dönthetnek úgy, hogy mégsem a külföldi szolgáltatótól vásárolnak vagy a külföldi tulajdonú csatornát nézik pl. ez az ő szabad döntésük. De hatalom hiányában a külföldi személy sem lesz veszélyes. A saját pénzét kockáztatja itt a mi szabályaink szerint.

A külföldi állam tulajdonképpen ugyanez, hiszen joghatósággal és így hatalommal az sem fog rendelkezni Magyarországon, a mi szabályainkat lesz köteles betartani, itt fog adózni, hatalma azonban nem lesz.

Végül pedig itt van a magyar állam. A magyar államnál már elmondható viszont, hogy közhatalommal rendelkezik, azaz olyan vállalkozásként jelenik meg a piacon, aki nem csak betartja a szabályokat, hanem ő maga alkotja őket. Mintha a bíró a focimeccsen beállna az egyik csapatba focizni, de közben ő is fújna meg adná a piros lapokat. Az államnak megvan az a kör, ahol tulajdonosnak kell lennie, ez az amit fentebb írtam, de azon kívül valahogy sosem fog klappolni.

Az egyik gond, hogy nem tud mit kezdeni a versenytársakkal. Ez a Malév sztorija pl., ahol a Wizzair szerintem jogosan vetette fel, hogy milyen már, hogy az ő nyereségéből befizetett adóból a konkurenciát támogatják, tartják életben. Az államra ott már semmi szükség nem volt, a szolgáltatás ment nélküle is, csak bekavart a többi cégnek.

Aztán gond, hogy hozhat olyan jogszabályt, amit egyedül ő tud betartani. Lehetne olyan törvény pl., hogy Magyarországon üzemanyagot, csak legalább 10 éve itt működő, M-el kezdődő és OL-ra végződő cég forgalmazhasson. Ezt a többi szereplő értelemszerűen nem tehetné meg.

És ahol kereslet van valamire, ott előbb-utóbb valaki úgyis magától vállalkozik majd, felesleges az állam pénzét arra költeni.

Végeredményben tehát a focis hasonlatnál maradva, mindegy, hogy ki rúgja a pályánkon a labdát, egy szereplő nem rúghatja csak, a szabályok "őre", a bíró (vagyis az állam), mert ha ő focizni kezd, akkor oda az objektív, érdekektől függő szabályozás(az kap majd pirosat, akit nem akarunk, hogy itt legyen).

Az államnak az egész társadalmat kell képviselnie, beleértve pl. az RTL dolgozóit is, és ha most ellenük hoz egy indokolatlan szabályt, akkor ezt a kötelességét megszegi.

2013. máj. 28. 09:47
 23/32 MolotovPunk ***** válasza:

Úgy hallottam a TV2őt meg akarják majd venni Fidesz kézbe,az RTL-t pedig el akarják lehetetleníteni.

A két nagy kereskedelmi TV társaságok megadóztatása is ilyen jellegű cél.Főleg,hogy RTL bejelentette,hogy kivonul az országból,ha reklámadót bevezetik.

Az ugye nem újdonság,hogy a TV2 és az RTL klub nézettsége a legnagyobb.Magyar televízió ugye fityesz kezében van teljesen már jó ideje.Szánalmas,hogy a mi pénzünkből lévő közszolgálati média egy bizonyos oldalt pártol és(majmol.)

Egyébként nekem az a véleményem,hogy kereskedelmi tévéknek engedélyezném ugyanúgy a politikai reklámokat,mivel azok magán kézben vannak,tehát a kormány nem parancsolhatna nekik.Egyiknek kereskedelmi TVnek sem.

És olyan politikai reklámok is mehetnének rajtuk,melyek az ellenzéket reklámoznák.

Amúgy viasat3 csinálta a legjobban,mert,ha jól tudom rájuk nem vonatkoznak a magyar média jogszabályok,ráadásul teljesen angol kézben van.

Azt szeretném hozzá tenni,hogy ha az RTL kivonul,akkor jó néhány mellék csatorna is lehúzhatja a rolót.

Arról nem is beszélve,hogy elsőnek ott is a kis embereket fogják elbocsájtani előbb,pl takarítókat,karbantartókat.

Nem pártolom amúgy egyik kereskedelmi Tv adót sem,mert ritkán nézem őket,de ha belegondolunk jelenleg most számolja fel a demokráciát és szólás szabadságot kormányunk.

2013. máj. 28. 13:54
 24/32 dickharta ***** válasza:
44%

ökörség!

pénz kell,ezt mindenki tudja. és ez az első kormány,amelyik nem minket embereket akar megsarcolni,hanem a jól menő ,s főleg külföldi cégeket. ez fáj egyeseknek?

végre nem emelik,hanem csökkentik a rezsijeinket. ez fáj? sajnálja a fasom azt az rtl-t,meg tv2-t,akik amúgy is lezüllesztették a kultúrát! vagy legalábbis a kultúrált tv-zést.. ti,akik így fel vagytok háborodva,titeket meg fog hatni,ha mondjuk egy fidesz propaganda filmmel többet láttok majd valahol? akkor esetleg majd el fogtok bizonytalanodni,kire szavazzatok? ugye,hogy nem. akkor meg mi a baj?

inkább megint tőlünk szedjenek pénzt,mint egy német cégtől?

2013. máj. 28. 18:06
 25/32 anonim ***** válasza:

@dickharta:

Remélem nem nyalod be ezeket tényleg...

Csökkent a rezsi?

Óóó persze, csak ezzel párhuzamosan mindennek romlott a minősége és emelkedett minden más ára.

Nem az "embereket" sarcolják?

MINDEN emelés visszaüt a lakosságra. Ezt csak az igazán elvakultak vagy a teljesen hülyék nem látják.

2013. máj. 28. 19:20
 26/32 dickharta ***** válasza:

erre a hülyeségre meg inkább nem is válaszolok.

romlott a minősége.. :)

2013. máj. 29. 08:43
 27/32 anonim ***** válasza:
100%

Néhány infó az elvakult kereskedelmi tv-k ellen lévőknek.

Az RTL és TV2 is a nagyadózók csoportjába tartozik, nyilván nem dísznek van ott hanem azért mert keményen befizet minden adót! Még mondjuk pár ezer magánszemély és vállalkozás mai napig milliárdokkal "lóg" az államnak. Talán ott kellene keresni ezt a "vacak" 10 milliárdot.

A köztévé 1 évben 75-80 milliárdot kap műsorgyártásra.

RTL és TV2 0 forintot!!!

RTL 15éve éve fizeti a műsorszóráshoz kapcsolódó díjakat ez kb szintén 15 milliárd.

A köztévé ilyen irányú befizetése "nem ismert" jajj de meglepő.

A média adó bevezetése esetén RTL 4,7 milliárdot, TV2 kb 2 milliárdot, a köztévé 40 milliót fizetne..WTF???

Az RTL töredék bevételből több műsor választékot állít elő és csatornát tart fent mint a versenytársai. A köztévé nézhetetlen a csontig nyalós stílusa miatt.

2007-től a két kereskedelmi tv több adót-járulékot és minden egyéb "díjat" fizetett be az állam számára mint amennyi gyakorlati bevétele és haszna volt a köztévének.

80 milliárdból 1 db nézhetetlen műsort nem tudnak gyártani. Külföldi licenc műsorok pedig nem ez a kategória.

Híradások tekintetében a RTL abszolút vezető.

2013. máj. 29. 15:11
 28/32 anonim ***** válasza:
100%

dickharta.

Te valakinek a valakije lehetsz..

Mert egy átlag munkás jóval kevesebbet visz haza mint 4 éve, jól megsarcolták...

Csökkent a rezsi??? 3év alatt nálunk majdnem 60 %-al lett több a szemétszállítás, és még van pofátok 10%-ot adni?

Elraboltátok a magánnyugdíjam és még jár a szátok?

A nagy január eleji rezsi csökkentéses baromság óta 20% -al magasabbak a számláim...

Ha ez neked javulás akkor biztosan úgy van.

Fidesz csak a gazdagokat nem sarcolja, a szegényeket annál inkább. Tudod te egy minimálbérre mennyi járulékot levonnak??? Dolgoztál már az életedben, mert úgy látszik nem vagy tisztában dolgokkal.

És én a saját és a környezetem problémáit írtam le, viszont nem nézek köztévét, ez nagyon fontos. Úgy látom neked ott saját öltöződ is van.

2013. máj. 29. 15:17
 29/32 A kérdező kommentje:
A 27-es nagyon tanulságos.
2013. máj. 29. 21:29
 30/32 MolotovPunk ***** válasza:
100%

Egy kereskedelmi Tv társaság ne legyen már állami tulajdonban.Úristen.Főleg fideszé ne már.Van elég Tv csatornájuk már így is.Egyébként ha jól tudom nyugaton is a kereskedelmi adók magán kézben vannak.

Van kormány párti is köztük,meg ellenzéki is.

2013. máj. 29. 22:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!